2021-04-29

Bears kæmper sig vej til finalen

Af: Jørgen Rysgaard, Longdog Communications

Aftenens opgør stod med et stærkt stillet Bakken Bears, som tilrane sig en plads i DM-finalen mod et Svendborg Rabbits-mandskab med ryggen solidt plantet mod muren. Og Rabbits gjorde da også alt hvad de kunne for at nedlægge bjørnen.

Tip-offen tager Michel Diouf sig af, men det er Rabbits’ Brandon Tabb, som rigtigt starter festen med en 3’er. Og efter et par pointudvekslinger er det Rabbits’ guard Brandon Norfleets tur til at sætte en 3’er til en tidlig føring på 4-9. Rabbits starter kampen med tydeligt kampiver i både angreb og forsvar, og begge mandskaber sætter et hæsblæsende tempo med hurtige skud, som leder minderne tilbage til run-and-gun-spillestilen fra 00’ernes NBA. Og på trods af inspireret post-spil fra Diouf, drives med and-1 fra QJ Peterson og en 3’er fra Morten Sahlertz, er Norfleet nærmest en enmandshær i udbygningen af gæsternes føring indtil Rabbits’ Mikkel Plannthin også får sendt en sikker 3’er afsted. Bjørnene holder dog ved med en veloplagt Tylor Ongwae, som slasher mod kurven til et layup efterfulgt af Sahlertz med endnu en 3’er. Og på trods af at Bears’ forsvar ikke er så fokuseret, som vi så ofte ser det, får Bears vendt føringen til deres side med en 3’er fra Ongwae til periodens slutresultat 30-29.

Anden perdiode starter med en Bears-turnover. De kommer dog hurtigt igen da Anton Harbo sætter gang i bjørneoffensiven med en lang 2’er fra toppen af nøglen og viser stor kvalitet i sin opdækning af Rabbits’ Sebastian Åris. Rabbits skifter dog til zoneforsvar og får igen sat bjørnene under pres på den front. Herefter bliver der udvekslet 3’ere, først fra Harbo, som hurtigt bliver besvaret af Plannthin til stillingen 35-42. Adama Darboe tager dog hurtigt teten og sætter en 3’er efterfulgt af en 3’er fra Ryan Evans og pludselig er gæsternes føring ikke så betydelig på 41-42. Lidt efter er Ryans igen på pletten, denne gang under kurven med lidt shake-and-bake og et layup til en bjørneføring. Den føring holder bjørnene perioden ud med en 3’er fra Lærke, et flot steal af QJ Peterson, som løber solo til et lækkert dunk og slutteligt endnu en 3’er fra Evans’ glohede hænder til periodens slutresultat på 53-50.

I tredje periode ser man igen et Rabbits-mandskab, som kæmper sig tilbage til føringen med næb og klør. Norfleet starter ud med en scoring fra low-posten, og inden man har set sig om, har Åris også sat en 3’er til stillingen 54-59. Og selvom Ongwae får reduceret føringen, er Åris straks tilbage med endnu en 3’er og pludselig ser det ud til at kaninerne lugter blod. Bears bliver dog ved med at bide sig fast og viser stadig overskuddet til det flotte spil med et lækkert alley-oop til Ongwae. På trods af at begge hold midt i perioden er kølet lidt ned offensivt, rammer Daniel Mortensen en skæv 3’er ved et lykketræf, da bolden rammer glasset og resolut ryger igennem kurven. Efter et par Lærke-træffere fra straffelinjen til udligning, kører Lærke på i angrebet efter med et lynhurtigt cross-over, hvor han sætter sin forsvarer og driver til kurven til et layup og en føring på 66-64. Herefter daler Rabbits offensive tempo yderligere og Mortensen og Darboe sørger begge for at udbygge føringen. Perioden slutter med et flot put-back af Sahlertz efterfulgt af et mægtigt block fra Diouf og en stilling på 74-69.

Vanen tro starter Rabbits også fjerde periode med masser af tempo og Åris leder kaninerne med både layup og 3’er til udligning. Diouf svarer dog igen og dunker bjørnene tilbage i front. Men på trods af at Lærke lidt efter udbygger føringen med lidt fysisk dominans under kurven til et layup og en fuldtræffer fra straffe, lader kaninerne sig ikke kue af bjørnene. Først da Deshawn Stephens lægger bolden i kurven fra posten til en føring på 83-80 efterfulgt af en vigtig 3’er fra QJ Peterson, som ellers ikke har givet meget lyd fra sig i kampen hidtil, ser vi de første tegn på modløshed fra Rabbits med små fem minutter igen. Og da Rabbits’ Jacob Enevold forsøger at udbedre skaden med en 3’er, svarer Peterson beslutsomt igen med et layup efterfulgt af et steal og en scoring til 90-83. Dette er for meget for Rabbits, som kun scorer en enkelt gang mere i kampen, mens Bears kører sejren hjem med kolde hoveder, stolte miner og dunks af både Mortensen og Magnus Møllgaard til slutstillingen 102-85.

Assistant coach Anders Sommer havde dette at sige om kampen:

”Vi gik ind til kampen med stor motivation for at lukke serien og med bevidstheden om at Svendborg ville spille for deres liv. Helt som i kamp 2 lykkedes vi med at stramme op defensivt efter pausen. Vi holdt dem på 35 point og kun 4 fra Norfleet i anden halvleg, hvor han havde 19 i første. Den sidste kraftanstrengelse skete med fire danskere på banen i Bears-uniform og vi havde en stor, stærk line-up til at slå sidste søm i kisten.”

Dette er 19. sæson i træk at Bakken Bears får kæmpet sig vej til DM-finalen og de er sikret medaljer for 25. sæson i træk. På trods af de første tre perioder, som var relativt stille for QJ Peterson, ender han med bjørnenes stærkeste statline med 19 point, 9 rebounds og en enkelt assist. Men ligesom sidste kamp er det dog kaninen Brandon Norfleet som er aftenens topscorer med 23 point.

Og dermed er Bakken Bears klar til DM-finalen.

 

29 nov 2023

PwC – BearsPADEL har vokseværk

Vi har fået en succes på hænderne - og nu vokser den. I sidste...
Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk
29 nov 2023

Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk

En ung version af Bakken Bears tog onsdag aften til Holbæk og sikrede sig...
Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus
28 nov 2023

Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus

Onsdag aften skal Bakken Bears en tur til Sjælland, når de danske mestre tørner...
Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime
27 nov 2023

Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime

Bakken Bears får lov til at jagte en fortsættelse på den øjeblikkelige europæiske sejrsstime...
NEWS ARCHIVE