Chris

Ortiz

PLAYER NO.
GAMES
POINTS
3-POINTERS
NATIONALITET
HØJDE
VÆGT
FØDT
OM Chris

Nationalitet: Amerikansk/ Puertoricansk

Født: 02.04.1993

Højde: 203 centimeter

Vægt: 102 kg

Position: Power Forward

Debut:17.09.2019 mod Keravnos (Cypern)

Instagram:thereal_co

Bakken Bears har i Chris Ortiz fået en rigtig dygtig spiller, der både kan gøre sig som power forward og som center. Den 26-årige og 203 centimeter høje amerikaner er født i Brooklyn, New York, og har forinden skiftet til Bakken Bears spillet to år i den bedste finske række. Chris Ortiz er til trods for sin størrelse en fornuftig skytte, og det har været en vigtig prioritering for klubben. Bakken Bears er bevidst gået efter store folk, der kan skyde. Dette er medvirkende til at åbne modstandernes forsvar op, der ellers vil have for nemt ved at pakke sig. Ortiz skyder 35 procent bag trepointslinjen, og han har fine statistikker med sig fra Finland, hvor han blandt andet snittede 15 point i den forgangne sæson. Ortiz er et fremragende supplement til Ryan Evans og Michel Diouf, da det giver fleksibilitet til holdet og mulighed for forskellige taktikker og line-ups. Hovedpersonen selv glæder sig også til det nye eventyr i det aarhusianske:

”Jeg valgte at komme til Bakken Bears grundet mulighederne for internationale kampe og international succes. En klub som denne giver optimale muligheder for eksponering, eftersom holdet har opnået stor succes ved at komme langt i de europæiske turneringer hvert år. Det var helt sikkert en stor faktor for mig, da jeg skulle beslutte, hvor jeg ville spille. Jeg talte med coach (Steffen Wich, red.), og han fortalte mig, at det var et familieorienteret hold, og det tiltalte mig meget. Basketball er et holdspil, og derfor er det vigtigt med et hold i harmoni og holdkammerater, der stoler på hinanden både på og udenfor banen. Klubben er vant til at spille på det højeste niveau, og det vil jeg gerne bevise, at jeg også kan. Jeg vil gøre alt i min magt for at hjælpe holdet.”

Chris Ortiz lægger heller ikke skjul på, at han er kommet til Aarhus for at vinde. Det er det eneste, der tæller for amerikaneren.

”Jeg håber, at vi sammen kan opnå store ting i denne sæson. Vi skal genvinde det danske mesterskab, og så skal vi forsøge at tage det sidste skridt i europæisk sammenhæng og dermed vinde FIBA Europe Cup. Det er det overordnede mål. Det ville være en helt fantastisk oplevelse. Vi har holdet og træneren til det, så det bliver en spændende sæson. Der er ikke nogen undskyldninger for fiasko. Den skal bare have fuld gas.”

Chris Ortiz står noteret for tre landskampe for det puertoricanske landshold.

Tidligere klubber: Kent State Univerasity, USA (2012-16), Michelin Etha Nicosia, Cypern (2016/17), Cariduros de Fajardo, Puerto Rico (2017, 2018), Lapuan Korikobrat, Finland (2017/18), Helsinki Seagulls, Finland (2018/19), Brujos de Guayama, Puerto Rico (2019)

Se Bakken Bears i aktion

Kom i bjørnehulen i Vejlby-Risskov Hallen.
KØB BILLET