DAVID

KRISTENSEN

PLAYER NO.
GAMES
POINTS
3-POINTERS
NATIONALITET
HØJDE
VÆGT
FØDT
OM DAVID

Nationalitet: Dansk

Født: 25.08.1998

Højde: 209 centimeter

Vægt: 88 kg

Position: Forward

Spillersponsor: Aktiv Firmapension

Bears spiller siden: 2016

Debut: 11.10.2016

Aktuel statistik: http://www.basketligaen.dk/David-Kristensen

 

20-årige David Kristensen er Aarhus-dreng helt ind til benet. Den unge dansker er født og opvokset i Højbjerg ved det sydlige Aarhus. Den lange forward begyndte sin karriere hos Viby IF for ti år siden, og han har været en del af EBAA siden ottende klasse. David har tidligere vundet DM-guld og pokaltitlen med U19-holdet, og som spiller hos Bakken Bears har han været vant til at vinde. Karrieren er stadig i sit forår, men han ved, hvad der skal til for at præstere i en topklub, og han har haft glimrende rollemodeller i form af blandt andre Nicolai Iversen og Chris Christoffersen.
David har afgjort sin højde med sig, hvilket gør ham dygtig med ryggen mod kurven, og så har han desuden lagt et glimrende skud til sit repertoire. Højden og den lange rækkevidde gør ham til en dygtig forsvarsspiller, hvor han kommer først på mange rebounds. Fremtiden ser bestemt lys ud for det unge talent, men han er samtidig meget ydmyg omkring sin rolle på holdet, hvor han stadig er opsat på at lære.

”Jeg er stadig en ung spiller, og jeg spiller både for EBAA-holdet og Bakken Bears. Min rolle bliver nok lidt som sidste år, men jeg håber naturligvis at få så meget spilletid og hjælpe Bakken Bears så meget som muligt i denne sæson. Når jeg er med, så skal jeg lære af de erfarende spillere. Det er enormt vigtigt, hvis man vil udvikle sig som spiller. Det giver utrolig meget at spille med så dygtige spillere hos Bakken Bears, og det har virkelig udviklet mig meget.”

David er i gang med sit sidste år på gymnasiet, men hans vilje for at udvikle sig som basketball-spiller og fagligt er først lige begyndt.

”Planen er at komme på college, når jeg færdig på gymnasiet. Hvis man skal udvikle sig optimalt og have de bedste forudsætninger for netop det, så er college det rigtige sted at være. Man får en rigtig basket-uddannelse og bliver uddannet fagligt samtidig.”

 

Tidligere klubber:

Viby (2008-2014), Efterskolen ved Nyborg (2014-2015), EBAA (2015-2016) Bakken Bears (2016-)

Se Bakken Bears i aktion

Kom i bjørnehulen i Vejlby-Risskov Hallen.
KØB BILLET