CSR Aarhus

Bakken Bears har i slutningen af 2019 stiftet foreningen CSR Aarhus i samarbejde med lokale erhvervsfolk i Aarhus. Foreningen blev lanceret 29. januar 2020 til kampen mellem bjørnene og det belgiske hold Spirou Charleroi, og der var bred opbakning og interesse fra sponsorer og lokale medier. CRS Aarhus er en forening, der har til formål i videst muligt omfang at skabe mulighed for sociale-, kulturelle- og sportslige aktiviteter, der tager udgangspunkt i FN’s 17 Verdensmål og princippet om CSR – Corporative Social Responsibility, for herigennem at skabe samhørighed blandt beboere og understøtte stoltheden ved at leve, bo og arbejde i Aarhus.

Bakken Bears er gået ind i dette samarbejde, fordi vi tror på at vi har et fælles mål med CSR Aarhus, og at vi sammen kan udleve vores mission og vision. Derudover er vi i Bakken Bears gået ind i dette samarbejde, fordi vi ønsker at strukturere klubbens CSR-tiltag, og udvikle nye tiltag og projekter sammen med ligesindede erhvervsledere i Aarhus. Bakken Bears er en af de klubber i Aarhus, der altid har haft øje for social bæredygtighed, og har lavet tiltag til fordel for forskellige sårbare og udsatte målgrupper.

I 2010 deltog Bakken Bears ved lanceringen af projektet Natteravnene, der skal gøre Aarhus til en mere tryg by at færdes i, i nattelivet. Det var vigtigt for klubben at signalere, at vi vil bidrage til at Aarhus by er et trygt sted at være for alle. I 2012 valgte klubben at afholde en velgørenhedskamp i samarbejde med Børnenes Kontor – vi kaldte tiltaget for Teddy Bear Toss. Teddy Bear Toss er en aktivitet, hvor alle tilskuere kan tage en bamse med hjemme fra eller købe en bamse i hallen, som de under kampen kaster ind på banen ved første trepoints scoring. Bamserne bliver samlet ind og afleveret til Børnenes Kontor, der udleverer dem som julegaver til børn fra mindre bemidlede familier, ligesom alle donationerne fra dagen går til Børnenes Kontor. Teddy Bear Toss er blevet afholdt hvert år siden 2012.

Bakken Bears har på mange forskellige måder støttet og lavet tiltag med henblik på social bæredygtighed. Blandt andet har klubben inviteret flygtninge ind til hjemmekampe med henblik på at bidrage til integrationen i byen, vi har inviteret børn fra julemærkehjemmet i Hobro til en hjemmekamp i samarbejde med Kaj Ove Madsen, for at give disse børn en anderledes og god sportsoplevelse, lavet støtteaftener for Danske Hospitalsklovne og Kirkens Korshær, så Danske Hospitalsklovne kan give mere glæde til indlagte børn og deres familier og Kirken Korshær kan give mere omsorg og lave flere måltider til hjemløse i Aarhus. På denne måde har vi som klub forsøgt at tage et socialt ansvar, men vi vil meget mere og gør det mere struktureret sammen mes CSR Aarhus.

Følg os og glæd jer til at se og være med til Bakken Bears nye tiltag og projekter i samarbejde med CSR Aarhus.