thomas_laerke-w420

Games | 2015-10-21

Svendborg Rabbits vs. Bakken Bears

Referat

Bears slår Rabbits efter comeback
Bakken Bears var bagud med hele 14 point undervejs, men vandt alligevel topopgøret i Svendborg Idrætscenter. Bears vandt 83-78 efter 30 point af Darko Jukic.
Bears stillede op med fuldt hold, men satte ikke Chris Christoffersen på banen, mens Rabbits manglede Antonio Porta og Trevor Noack.
Svendborg Rabbits var klart mest dominerende i første periode. Ligatopscorer Brandon Rozzell ramte tre treere og scorede 11 point af kaninernes 18 (føring 18-7, 5 min). For Bears var Michel Diouf næsten eneste scorer i starten af kampen – han scorede syv af udeholdets første ni point.
Darko Jukic scorede syv point i den sidste halvdel af perioden, og det var medvirkende til at Bears “kun” var bagud 18-28 efter de første ti minutter. Katalysator for at Bears fik stoppet Rozzells scoringer var indskiftningen af Aladdin Barakeh.
Svendborgs dominans stoppede dog ikke med starten af anden periode. Rabbits gik 7-3 og nåede dermed holdets største føring (35-21, 12 min). Endelig kom Bears i gang i angrebet. Sebastian Åris og Darko Jukic ramte treere og det blev indledningen på et 8-0 run. Rabbits holdt ved til 43-34, inden Bears gik på et 11-0 run og bragte sig foran for første gang siden 2-0. Damian Ocana fik udlignet inden halvlegen.
I tredje periode scorede Rabbits ikke de første godt fire minutter, men alligevel fik Bears ikke trukket fra. Bjørnene nåede maksimalt foran med seks, men en uhyre velskydende Claus Magaard scorede fynboernes sidste ti point. 60-62 inden sidste periode.
I kampens sidste fjerdedel fortsatte Bears med at dække fint op. Rabbbits scorede blot syv point i de første syv minutter og Bears nåede foran 76-67 og senere 82-70. Brandon Rozzell scorede tre treere og fik næsten hevet Rabbits tilbage i kampen, men det var ikke nok. Bears vandt slutteligt 83-78.
Mest scorende for Bears var Darko Jukic med imponerende 30 point, mens Michel Diouf scorede 20. Begge supplerede med syv rebounds. For Rabbits scorede Rozzell 30 point, hvilket han supplerede med 10 assists.
Bears er med sejren i spidsen af Basketligaen med fem sejre i lige så mange opgør, mens Rabbits har tre sejre i fem kampe. HIC er det eneste andet ubesejrede hold, men holdet har kun spillet fire kampe.
Bakken Bears spiller allerede igen fredag aften, når holdet gæster SISU i pokalturneringens 1/8-finale.

Kampens resultat:

78-83

Dato:

onsdag 21. oktober 2015

Tid:

19:00

Arena:

Svendborg Idrætscenter

Se statistikken

Foromtale

Efter fire sejre i streg venter onsdag sæsonens hidtil største udfordring, når Bears spiller det klassiske opgør på Fyn – Svendborg Rabbits tager imod. Det er den første af to kampe på bare tre dage.
Rabbits er startet sæsonen med tre sejre i fire opgør. Sejrene er opnået imod Hørsholm, Stevnsgade og SISU (alle hold som Bears også har slået), mens det er blevet til nederlag imod Næstved. Rabbits har været ramt af skader – Trevor Noack har endnu ikke spillet, om end han meldes klar inden længe, og i søndagens opgør imod SISU var Antonio Porta fraværende pga. skade.
Den hidtidige topscorer i Basketligaen spiller i Svendborg – det drejer sig om Brandon Rozzell, der snitter 31,3 point, 6,8 rebounds og 3,8 assists, og har gjort al snak om savnet af Johnell Smith til skamme. Omvendt har den sidste amerikaner Anthony Borden endnu ikke vist sit niveau – bliver det imod Bears det bliver fundet frem?
Rabbits har hele syv udenlandske spillere i truppen. Som back up til Noack og Borden har kaninerne engelske Liam Potter. Derudover er Axel Karason – islandsk EM-spiller – hentet til fra Værløse og Damian Ocana spiller igen i Svendborg.
Omdrejningspunktet hedder imidlertid Antonio Porta – tidligere argentinsk OL-bronzevinder og en af ligaens bedste point guards (snitter 8,3 assists).
De danske profiler er rutinerede Claus Magaard og stortalentet Marinus Mouboe.
For Bears kommer kampen til at give et vigtigt fingerpeg om hvor holdet står inden det to dage senere gælder pokalkamp mod SISU og inden FIBA Europe Cup starter en uge senere. For Mikkel Plannthin bliver det en meget speciel kamp, når han for første gang står overfor sine gamle holdkammerater.
Tip off i Svendborg Idrætscenter er kl. 19.00.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by