thomas_laerke-w420

Games | 2016-02-18

SISU vs. Bakken Bears

Referat

En god energisk indsats i tredje periode var nok til at sikre Bears sejren i torsdagens kamp i Kildeskovshallen. Bears vandt 89-78 over SISU, og er dermed blot en sejr fra definitivt at sikre sig andenpladsen i grundspillet.

Bears startede ellers flot og kom foran 12-3, men SISU lod sig ikke slå ud og kom flot tilbage i kampen. Allerede inden udgangen af første periode fik hjemmeholdet udlignet efter to treere af Nicklas Jønsson. 21-21 efter første periode.

SISU fortsatte i anden periode, og scorede de første syv point – Bears fortsatte også, men det var med at smide boldene væk. Shawn Glover fik scoret 10 point i anden periode, men det var ikke nok til at hente ind. 49-39-føring til hjemmeholdet ved pausen efter en føring på 12 point undervejs.

I omklædningsrummet blev der ikke talt med store ord, men der blev aftalt at godt forsvar var vejen til en sejr. Bears startede med at dække op på hel bane, og fik lynhurtig indhentet SISUs føring. Bears gik 25-5 og var således foran med 10 point efter otte minutter af tredje periode. Tredje periode sluttede 66-58 til Bears.

Fjerde periode blev mere lige, men kampen blev aldrig spændende. SISU fik reduceret til 66-72 og 68-74, men Bears svarede igen med treere af Shawn Glover og Nicolai Iversen og så var kampen overstået. Bears vandt 89-78 og fik dermed sæsonens 18. sejr i 23 kampe.

Efter aftenens nederlag til Næstved mod Horsens IC skal Bears blot have en sejr mere for endegyldigt at slutte på andenpladsen. Første chance for dette er søndag, når Næstved besøger Vejlby-Risskov Hallen.

Mest scorende for Bears var Shawn Glover (16 point, 5 rebounds) og Darko Jukic (16 point, 4 rebounds). Sidstnævte scorede 14 af sine point i tredje periode. Nicolai Iversen og Morten Sahlertz scorede hver 11 point, sidstnævnte supplerede med seks rebounds.

Topscorer for SISU var Maurice Creek med 19 point, mens August Haas scorede 15 og Ziko Grubovic 14.

Kampens resultat:

78-89

Dato:

torsdag 18. februar 2016

Tid:

19:00

Arena:

Kildeskovs Hallen

Se statistikken

Foromtale

Bakken Bears spiller sjette kamp på 11 dage torsdag, når holdet kl. 19.00 tipper gang i udekampen mod SISU. Kildeskovshallen i Gentofte lægger gulv til traditionsopgøret, der i 2016-versionen er et opgør mellem ligaens nummer to og otte.

SISU har haft deres værste sæson i meget lang tid, og ikke meget tyder på at holdet forlader den ottende- og sidsteplads som Gentoftedrengene indtager netop nu. SISU har fået seks point i 23 kampe – det er blevet til sejre over Hørsholm, Stevnsgade og Randers – en gang hver.

SISU har tabt deres seneste tre kampe, men dog haft chancer for at vinde i alle tre, og der er positive vinde efter tilgangen af amerikanske Maurice Creek, der i sine fem kampe snitter 22,6 point pr. kamp. Creek skyder godt 43% bag trepointslinjen, og SISU får flest scoringer fra deres guardpladser. Også Devin Cherry og August Haas gør det fint fra de pladser, mens forwardpladserne tæller to spillere, der er opvokset i Skovbakken, Frederik Rungby og Casper Hesseldal. Sidstnævnte har dog været skadet i store dele af sæsonen.
SISUs store folk er stortalentet Asger Hjorth, der skyder godt 60% fra topointdistancen og store, stærke Ziko Grubovic, der efter Rungby er holdets bedste rebounder.

For at SISU skal have en chance for at overhale Stevnsgade, skal SISU vinde to kampe flere end Stevnsgade, der pt. er to point foran SISU og er bedst indbyrdes. Udover kampen mod Bears tæller SISUs restprogram Rabbits (ude), Horsens IC (hjemme), Randers (ude) og Hørsholm (hjemme).

Bears skal rejse sig fra tirsdagens skuffelse mod Horsens IC, og må erkende at slaget om førstepladsen er tabt. Duksepladsen løber HIC med – Bears skal slå SISU for at have overhånden inden søndagens møde med Næstved, der i skrivende stund er på tredjepladsen, og som ligeledes spilles torsdag. Sydsjællænderne møder Horsens IC på hjemmebane.

Det er femte gang de to hold mødes i denne sæson. Bears har vundet komfortabelt tre gange i Basketligaen og en gang i pokalturneringen, og er da bestemt også favoritter til dette femte opgør. Det er klubbernes møde nummer 143 siden holdene mødtes første gang i 1958. Bears fører 81-61 i all-time-sejre.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by