thomas_laerke-w420

Games | 2016-03-08

Horsens IC vs. Bakken Bears

Referat

To Bearsspillere – Morten Sahlertz og Michel Diouf – scorede i første halvleg mere end hele HICs hold og en halvlegsføring på 52-30 til Bears kom HIC sig aldrig over. Bears vandt 84-66 i topopgøret i Forum Horsens.

 

Bears stillede op uden en syg Nicolai Iversen, mens Horsens IC fortsat var uden Nimrod Hilliard, der er ude med en brækket hånd.

 

Bears var klart bedst fra starten. Michel Diouf scorede otte ud af de første 17 point til føring 17-6 og Bears folk en solid afstand indtil 22-13. HIC fik marginalt bedre fat, men Bears førte 27-21 efter første periode.

 

Anden periode startede lige, og HIC fik reduceret til 25-30 inden Bears – anført af Chris Christoffersen, Morten Sahlertz og Michel Diouf – gik på et 14-2 run. HIC scorede to point mere inden Bears sluttede perioden med at gå på et 8-1 run. Føring til Bears 52-30 ved pausen! Sahlertz og Diouf scorede i alt 33 point i første halvleg!

 

Horsens IC steppede deres intensitet op efter halvlegspausen, men Bears ramte nogle treere til at holde afstanden. Først da Anton Elsner scorede seks point i træk fik Anton Elsner momentum og Bears fik først fodfæste igen, da Morten Sahlertz ramte to straffekast efter periodens afslutning.

 

I fjerde periode fortsatte HIC med at forsøge comebacket, men holdet måtte midt i perioden erkende, at det ikke var muligt. HIC kom aldrig tættere på end at være bagud med 12 point (64-76, 37 min). Bears fik sin 22. sejre i 27 kampe, men kan trods sejren ikke overhale Horsens IC, der slutter grundspillet med 25 sejre i 28 kampe. Bears spiller sin sidste kamp i grundspillet allerede torsdag, når Svendborg lægger gulv til.

 

Mest scorende for Bears var Michel Diouf (19 point, 7 rebounds), mens Morten Sahlertz fulgte godt efter med 18 point. For HIC var Vedran Borovcanin bedste mand med 17 point, 8 rebounds og 5 assists.

 

Kampens resultat:

66-84

Dato:

tirsdag 08. marts 2016

Tid:

18:15

Arena:

Forum Horsens

Se statistikken

Foromtale

I den sidste ‘rigtige’ spillerunde af Basketligaen mødes de to i grundspillet bedste hold, Horsens IC og Bakken Bears. Det er Forum Horsens, der tirsdag lægger gulv til lokal- og topopgøret mellem to ærkerivaler, der mødtes i januar måneds pokalfinale og i sidste sæsons DM-finaler.

 

De to hold har mødt hinanden tre gange tidligere i denne sæson. Det er lykkedes Horsens IC at vinde alle tre kampe, og de tre sejre er forskellen på de to hold i toppen af grundspillet, hvor Bakken Bears har 42 point for 25 kampe, mens Horsens IC har 50 point for 26 kampe. Horsens IC vandt i november opgøret i Jyske Bank Boxen, i december vandt hjemmeholdet i Forum Horsens og midt i februar vandt HIC i Vejlby-Risskov Hallen. Med tre sejre i de tre indbyrdes opgør kan HICs slutplacering som nummer et ikke anfægtes!

 

Ser vi bort fra de indbyrdes kampe, har begge hold tabt to kampe. Horsens IC har tabt til Næstved og Hørsholm, mens Bears har lidt nederlag mod Svendborg og Hørsholm.

 

HICs seneste nederlag var så sent som i lørdags, hvor Hørsholm vandt i Hørsholmhallen (79-63) – HICs første grundspilsnederlag på udebane i knapt halvandet år. Horsens IC mangler i øjeblikket Nimrod Hilliard, der har brækket fingeren, og heller ikke er med tirsdag – men som er tilbage i slutspillet.

 

Efter tirsdagens kamp har Horsens IC en længere pause, idet grundspilsvinderen sidder over i kvartfinalerne, og således træder ind i semifinalerne, der starter 31. marts. Bakken Bears skal som nummer to i grundspillet spille DM-kvartfinaler (bedst af fem) mod Stevnsgade, som holdet senest mødte – og slog – i fredags.

 

Når tirsdagens kampe er spillet, resterer der blot en enkelt kamp i Basketligaen – det er torsdag, når Bakken Bears skal spille i Svendborg mod Rabbits. Mandag den 14. starter slutspillet med de første DM-kvartfinalekampe.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by