thomas_laerke-w420

Games | 2016-04-07

Bakken Bears vs. Team FOG Næstved

REFERAT

En mindeværdig dag i Vejlby-Risskov Hallen – et fantastisk drama i en fyldt hal og en finaleplads til Bakken Bears efter overtime. Bakken Bears vandt 99-94 over Team Fog Næstved og vandt dermed semifinaleserien 3-0. Tilskuer så to fantastiske pointmaskiner i hjemmeholdets Michel Diouf, der scorede 34 point og tog 15 rebounds på godt 30 minutters spil, samt Næstveds Troy Franklin, der scorede utrolige 42 point på 21 skud!

 

Bears startede for fuld damp. Michel Diouf scorede hjemmeholdets første fire point, og selvom Næstved var utroligt gode til at komme på straffelinjen, gav det ikke mange point. Næstved scorede blot to af otte straffekast i første periode, men profiterede halvvejs i perioden af at Bears gik i stå. Bjørnene scorede således blot fire point på de sidste fire minutter, mens Næstved smækkede tre treere i kurven, heraf to af Troy Franklin. Bears foran 17-15 efter ti minutter.

Næstved styrede løjerne i den første del af anden periode. Udeholdet fik udlignet til 20-20 og fra bjørneføring på 24-23 gik det helt galt. Næstved gik på et 11-0 run inden en Bears-timeout fik stoppet blødningen. Så gik Bears 10-0 til udligning 34-34. Bears var foran 40-38 ved halvlegspausen. Troy Franklin var ustoppelig i anden periode, hvor han scorede 12 point – han havde scoret 18 ved pausen, mens bjørnenes mest scorende var Michel Diouf, der satte otte i perioden.
I tredje periode satte Næstved hele fem trepointscoringer, og selvom Bears fulgte med til 52-53, var det grænsende til katastrofalt for hjemmeholdet, at Alexandar Vasic satte to treere og Philip Hertz en enkelt. Næstved fik slået hullet til 64-54 og førte 66-57 inden den sidste regulære periode. Næstved vandt perioden 28-17! Lige inden periodens afslutning fik Næstveds senegaleser Cheikh Sane sin fjerde fejl, og inden han nåede at blive skiftet ud, blev han idømt sin femte.
Fjerde periode blev en stor kamp for udligning for Bakken Bears. Bears havde store defensive problemet i den første del af perioden. Det gjorde, at Næstveds uhyggeligt effektive Troy Franklin kunne score 12 point i perioden. Næstved holdt føringen til 77-69, mens en treer af Thomas Lærke, et straffekast af samme, en scoring og to straffekastscoringer af Michel Diouf sikrede udligning. En tændt hal fik en mavepuster, da Franklin satte en dyb treer, mens Michel Diouf scorede og kort efter satte to straffekast til føring 81-80. Herefter blev det Franklins tur til at sætte to straffe – så Dioufs tur – 83-82. Alexander Bak satte en treer med godt 20 sekunder igen, og efter en timeout fik Bears – igen – smidt bolden ind til Diouf, der overraskende nok ikke blev fejlet, så han kunne dunke to point i kurven. Næstved fik ikke noget ud af de sidste sekunders angreb. Darris Santee, der efter Sanes fem fejl var største mand på banen fejlede ud med to minutter igen – herefter var Mathias Bak største mand for udeholdet, men også han kom hurtigt i fejlproblemer.
I overtiden var Bears størst og bedst. Bjørnene evnede at smide bolden ind til Diouf, som Næstved ikke kunne stoppe, og når det ikke var ham, var det Thomas Lærke, der satte sine skud. Lærke scorede ni point i overtiden, mens Diouf scorede fem. For Næstved var det fortsat Franklin, der forsøgte – han scorede syv point – men han løb trods alt tør for ammunition til sidst.
En fantastisk kamp fandt en, i Vejlby-Risskov Hallen, populær vinder. Næstved kæmpede virkelig for sagen og var meget tæt på at skabe overraskelsen og sende serien tilbage til Sydsjælland. Bakken Bears fik kvalificeret sig til DM-finalerne for 14. sæson i træk! Resultatet betød også at der med sikkerhed er medaljer til Bears – det er 20. sæson i træk det sker…
Næstveds sidste opgave i denne sæson bliver bronzekampen på hjemmebane mod Hørsholm, mens Bears har op til syv opgør tilbage – nemlig DM-finaleserien mod Horsens IC. Forum Horsens lægger gulv til finale 1 mandag den 18. april, mens Vejlby-Risskov Hallen bliver rammen om finale to onsdag den 20.

Kampens resultat:

99-94

Dato:

torsdag 07. april 2016

Tid:

18:15

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale

Efter sejre i de første to semifinalekampe, kan Bakken Bears med en sejr i torsdagens tredje semifinale kvalificere sig til DM-finalerne. Det vil i givet fald være 14. sæson i træk med DM-finaler og 20. sæson i træk med DM-medaljer.

Det bliver imidlertid ikke nogen let opgave. Selvom Bears har vundet opgør et og to, har det ikke været uden problemer, og specielt mandagens opgør i Næstved gav anledning til panderynker. Bears var uden holdets topscorer Darko Jukic, og Næstved var foran med fire point, da der resterende fem minutter.

Reboundspillet bliver afgørende i denne serie. Her har Bears ikke været overbevisende, og der skal arbejdes med at få styr på Næstveds Cheikh Sane, der nærmest ene mand har været dominerende i det aspekt af spillet.

Jukic er tvivlsom til opgør tre – den lyskeskade han fik i den første semifinale er i skrivende ikke forsvundet. Det siger sig selv, at det er en bet at måtte undvære sin topscorer og go-to-guy i en afgørende kamp.

Næstved skal vinde for at bringe serien tilbage til Arena Næstved, hvor en evt. kamp fire spilles på mandag den 11. april.

Der er tip off til kamp tre torsdag kl. 18.15 – Vejlby-Risskov Hallen bliver fyldt, skynd dig at købe billet her: http://billet.bakkenbears.com

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by