thomas_laerke-w420

Games | 2016-04-18

Horsens IC vs. Bakken Bears

Referat

Bakken Bears fik en perfekt start på DM-finaleserien med en stor sejr i finale et i Forum Horsens. Bakken Bears vandt 88-66 efter en rigtig god indsats og fik et godt rygstød inden finale to som allerede spilles onsdag. Bjørnene leverede en super forsvarsindsats i størstedelen af kampen og vandt reboundkampen 53-37.

En lige start i første periodes første minutter til stillingen 5-5 blev afløst af et 7-0 run til Bears. Bjørnene holdt en føring på knap ti point i resten af perioden til føring 19-10 ved periodepausen. HIC tog ellers en god håndfuld angrebsrebounds i første periode, men fik ikke udnyttet dette til mange scoringer. Godt forsvar i første periode blev afløst af lidt mere svingende defensivt spil i anden periode. HIC ramte tre hurtige treere og fik reduceret til 21-24, men så blev det Bears’ tur til at ramme udefra, og udeholdet fik hul igen. Fremragende spil af Morten Sahlertz, der scorede 11 point i den første halvdel af anden periode gav føring på 39-25 og det kom HIC sig aldrig over. Hjemmeholdet gav aldrig op, men fik ikke gang i insidespillet, som Bears dominerede. Bears sluttede første halvleg med en føring på 49-37.

I tredje periode ramte Sahlertz endnu en treer efterfulgt af en af Darko Jukic, der spillede trods sin lyskeskade. Sejren kom aldrig i fare i de sidste halvanden periode, hvor Michel Diouf virkelig dominerede under begge kurve.

Bakken Bears skød 50 % på trepointdistancen (12/24) imod Horsens ICs 29% (6/21). HICs statistiske fordel var – udover at holdet faktisk havde tre afslutninger mere end Bears – at holdet fik begrænset antallet af turnovers til 11 imod bjørnenes 18.

Morten Sahlertz var mest scorende med sine 21 point på bare otte skud og samtidig tog han seks rebounds. Thomas Lærke scorede 19 point som han supplerede med fem rebounds, mens Carles Bivia scorede 15 point og havde seks assists. Eneste spiller med en double-double var Michel Diouf med 12 point og 13 rebounds.

For HIC scorede Nimrod Hilliard 19 point og havde seks assists, mens Marquis Addison scorede 14 point og tog otte rebounds.

Kamp to spilles allerede onsdag i Vejlby-Risskov Hallen – Bears kan med en sejr her give sig selv et fantastisk rygstød inden serien fortsætter næste mandag i Horsens.

Kampens resultat:

66-88

Dato:

mandag 18. april 2016

Tid:

18:15

Arena:

Forum Horsens

Se statistikken

Foromtale

Bakken Bears og Horsens IC mødes for anden sæson i træk i DM-finalerne. De jyske ærkerivaler har to af de mest dominerende hold i dansk basketballs historie. Holdene har i alt vundet 19 DM-titler, 18 af dem er vundet siden 1992. Med andre ord er det blot seks ud af de seneste 24 titler der ikke står Østjylland på.

Horsens IC har haft en ganske imponerende sæson i grundspillet. Holdet vandt 25 af de første 26 kampe inden en lidt slap afslutning gav to nederlag. Med førstepladsen i grundspillet var HIC oversiddere i kvartfinalerne og trådte dermed direkte ind i semifinalerne, hvor Hørsholm ventede. Selvom nordsjællænderne bed godt fra sig var Horsens en klasse bedre og vandt sikkert 3-0.

Horsens IC er bygget op om den stamme, der trak DM-titlen til den tidligere fængselsby i maj 2015. Marquis Addison, Vedran Borovcanin, Baye Keita og Brian Fitzpatrick var nøgler i rotationen i sidste sæson og sammen med til denne sæson nye ansigter som Gabriel Iffe Lundberg og Jyles Smith (begge hentet i Copenhagen Wolfpack) samt Stipe Krstanovic og Nimrod Hilliard er de sikre kort i rotationen, der desuden tæller Anton Elsner, Christian Lindberg og Lasse Elbæk – de to sidstnævnte har begge spillet hos Bakken Bears.

Bakken Bears sluttede grundspillet på andenpladsen med 23 sejre og fem nederlag. Slutspillet har budt på tre store sejre over Stevnsgade i kvartfinalerne og tre tætte opgør mod Næstved i semifinalerne. I semifinalerne måtte Bakken Bears undvære Darko Jukic, der lider af en lyskeskade. Jukic er på vej tilbage, men har endnu ikke trænet på fuld damp.

Begge hold har – pga. de sikre semifinalesejre – haft ti dages kamppause når finalerne mandag ruller i gang i Forum Horsens. Men mellem kamp et og to bliver der blot en dags pause, idet Vejlby-Risskov Hallen allerede onsdag er hjemmebane for Bakken Bears.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by