thomas_laerke-w420

Games | 2016-05-02

Horsens IC vs. Bakken Bears

Referat

I den femte finalekamp var Horsens IC på alle parametre det bedste hold – det mest aggressive, det mest tændte, det hold, der spillede bedst sammen og det hold der havde klart mest succes i begge ender af banen. HIC vandt en knusende stor sejr på 101-64 og kan nu tage DM-sejren i den sjette finalekamp på torsdag i Vejlby-Risskov Hallen.

HIC bragte sig foran 8-0 i en indledning, hvor det eneste Bears forsøgte var afslutninger langt fra kurven. Baye Keita scorede fem af sit holds første otte point, og først i det fjerde minut kom Bears på tavlen, da Michel Diouf ramte en lang toer. HIC gav dog ikke initiativet fra sig og bragte sig foran 16-5 efter aggressivt spil af Nimrod Hilliard, der kandiderer til at blive finaleseriens bedste spiller. Bears ramte et par treere i slutningen af periode blot for at se HIC scorede de sidste fire point til føring 26-15.

I anden periode forsøgte Bears i lidt højere grad at dække deres mand, og fik også enkelte stop, men alligevel kunne Nimrod Hilliard dominere i angrebsspillet. Hilliard scorede otte af sit holds første 14 point i periode, og det var hans fortjeneste at HIC nåede foran 40-23 inden Bears fik givet en lille smule igen. 50-35 ved pausen efter en buzzer beater af Shawn Glover.

Der blev givetvist talt forsvar i bjørnenes omklædningsrum, men var forsvaret dårligt i første halvleg, blev det direkte elendigt i tredje periodes start. HIC scorede på alle holdets angreb og scorede 19 point på de første fem minutter, og så var muligheden for et Bears-comeback ikke muligt. Fra 69-46 scorede HIC ti point i træk og så nærmere det sig ikke bare et nederlag, men en ydmygelse. Bears fik reduceret til 52-79 inden sidste periode. Og her fortsatte elendighederne. Bears fik kun scoret 12 point imod hjemmeholdets 22 og HIC vandt 101-64.

Shawn Glover var bedste Bearsspiller med 18 point på sine 10 skud og Bears tabte kun med fem point i de 19 minutter han var på banen. Darko Jukic scorede 10 point og var den anden Bearsspiller med tociffret antal point. For HIC scorede Hilliard 23 point, mens Iffe Lundberg scorede 22.

Kampens resultat:

101-64

Dato:

mandag 02. maj 2016

Tid:

18:15

Arena:

Forum Horsens

Se statistikken

Foromtale

Fire DM-finalekampe spillet og tilbage til udgangspunktet. For Bakken Bears har serien indtil videre heddet sejr-nederlag-nederlag-sejr og bedst af syv-serien er på sin vis reduceret til en bedst af tre-serie med start mandag aften. Forum Horsens lægger gulv til mandagens finale fem og en evt. syvende finalekamp efterfølgende mandag, mens Vejlby-Risskov Hallen er hjemmebane for Bakken Bears i torsdagens sjette finalekamp.

Efter en utilstrækkelig indsats i den tredje finalekamp, var det et meget tændt Bearshold, der åbnede finale fire i torsdags. En fyldt Vejlby-Risskov Hal blev vidne til en kamp, hvor Bears kom blæsende fra start og kom foran 14-2. Alligevel kom HIC tilbage i kampen inden første periode var afsluttet og holdene fulgtes ad indtil midt i tredje periode, hvor Bears tog endnu et run. Det hul bjørnene slog der blev aldrig lukket, om end det var særdeles tæt på.

Finale fire blev også kampen, hvor Bakken Bears fik Darko Jukic op i gear igen. Efter en fremragende sæson pådrog Jukic sig en lyskeskade i den første semifinale mod Næstved, og efter at have siddet ude i de sidste to semifinaler gjorde han comeback i den første finalekamp mod Horsens. I de tre første finaler var Jukic imidlertid en skygge af sig selv angrebsmæssigt. Efter at have scoret 13 point i alt i de tre første kampe, blev Jukic sit holds topscorer med 18 point i torsdagens kamp.

Bears havde igen svært ved at score fra distancen. Holdet scorede 5 af holdets 21 trepointforsøg (24%). Det statistisk gode for Bears var at holdet kontrollerede reboundsspillet rimeligt og ikke havde mere end 10 turnovers. Samtidig skød holdet godt fra topointdistancen 24/48 – 50%).

For Bears er Thomas Lærke mest scorende i finaleserien, hvor han snitter 16,5 point pr. kamp. Morten Sahlertz, der mandag spiller sin kamp nr. 300 for Bears, følger efter med 12,8 point pr. kamp, mens Michel Diouf, der snitter 12,5 point pr. kamp er bedste rebounder med 10,3 rebounds pr. kamp.

For Horsens IC er Nimrod Hilliard mest scorende med 19,0 point pr. kamp – godt hjulpet af flotte 31 point i torsdags. Herefter følger Marquis Addison med 13,5 point pr. kamp – desværre for HIC måtte Addison udgå med en skade midt i tredje periode af finale fire. Vedran Borovcanin snitter 11,0 point pr. kamp samt 8,5 rebounds – holdets højeste.

Der er lagt i ovnen til en virkelig intens omgang i Forum Horsens mandag. Der er tip off kl. 18.15 – kampen kan ses på TV2 Sport eller TV2 Play – transmissionsstart er kl. 18.00.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by