thomas_laerke-w420

Games | 2016-05-05

Bakken Bears vs. Horsens IC

Referat

En fantastisk medrivende sjette finalekamp i en enestående kulisse kulminerede for Bakken Bears i fjerde quarter, hvor alt gik op i en højere enhed. Bakken Bears vandt kampens sidste fjerdedel 25-4 og dermed kampen 101-86. Nu venter en spændende begivenhed på mandag, når Forum Horsens lægger gulv til DM-finale 7!

Horsens IC startede ellers kampen bedst. Marquis Addison ramte to hurtige treere. Bakken Bears fulgte med til 13-14 – takket være fine scoringer af bjørnenes bedste spiller i første periode, Shawn Glover – inden et 8-0 run til Horsens truede med at knække kampen. Fra 15-24 scorede Bears seks point i træk inden HIC sluttede perioden med fem point. 29-21 til HIC efter første periode.

I anden periode kom Bears igen godt med. HIC førte med ti point kort inde i perioden (33-23), men godt insidespil af Michel Diouf og en treer af Morten Sahlertz sikrede reducering til 35-36. HIC rykkede igen fra til føring 46-37 og igen truede udeholdet med at afgøre kampen. Morten Sahlertz ramte to treere, men finaleseriens indtil videre bedste spiller Nimrod Hilliard svarede igen med to treere til at bringe HIC foran 54-47. Bakken Bears sluttede dog bedst med fem point af Thomas Lærke og Mikkel Plannthin udlignede til 54-54. Det var en første halvleg med fantastisk angrebsspil – Bears skød 7/11 bag trepointlinjen, mens HIC havde ramt 9 af 16 forsøg ved pausen.

Efter en lidt tøvende start på tredje periode, var det Bears der først fik hul på bylden. To treere af Carles Bivia bragte Bears foran 60-56, men et par ellers gode angreb gav ikke bonus og så nåede HIC foran igen. Horsens bragte sig foran 76-70 og 82-74 inden Michel Diouf sluttede perioden på slutsignalet – reducering til 82-76.

Stemningen i den fyldte hal var fantastisk og selvom holdene havde svært ved at score, så er der (næsten) garanti for spænding når de to hold mødes. De første fire minutter endte 4-2 til Bakken Bears og først da Mikkel Plannthin med en toer og en presset treer bragte Bears foran troede hjemmeholdets fans for alvor på sejren. Bivia fulgte op med endnu en treer inden Hilliard ramte to straffekast. Stillingen var 90-86 med fire minutter igen og herefter fik udeholdet lukket ned for Horsens. Godt reboundspil og godt forsvar fra hjemmeholdet og manglende holdspil fra Horsens gjorde at Bears vandt de sidste fire minutter 11-0!

Carles Bivia spillede en fantastisk kamp med 25 point, fem rebounds og 6 assists. Michel Diouf scorede 20 point og tog 8 rebounds. Darko Jukic scorede 14 point, mens Morten Sahlertz scorede 10 og tog seks rebounds.

For Horsens IC scorede Nimrod Hilliard 25 point og han supplerede med fire rebounds og fem assists. Marquis Addison scorede 20 point og havde fem assists. Vedran Borovcanin scorede 14 point, mens Brian Fitzpatrick scorede 10 point.

Kampens resultat:

101-86

Dato:

torsdag 05. maj 2016

Tid:

14:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Foromtale

Efter i torsdags at have udlignet til 2-2, blev det mandag til en omgang klø for Bakken Bears. Dermed er finalestillingen 2-3, og Horsens IC er blot 40 minutters spilletid fra at kunne fejre DM-guldet i Vejlby-Risskov Hallen torsdag eftermiddag.

Der er tip off allerede kl. 14.30 og Bakken Bears skal tilbage til de dyder som gav en sikker sejr i kamp et og periodevist godt spil i kamp to og fire. Det kræver at Bears er det mest aggressive hold og får lavet de taktiske justeringer, der tager brodden af en HIC-hold, der mandag aften totalt dominerede reboundspillet og tvang Bears til svære afslutninger.

Mandag havde Bears faktisk tre afslutninger mere fra gulvet end HIC, men Horsens havde 11 scoringer mere! HIC havde så tilsvarende flere straffekast (32 mod bjørnenes 15). HIC dominerede reboundspillet (41-35), og Bears toppede præstationen ved at have flest turnovers (17-10). Med disse statistiske forudsætninger kan det kun blive en sikker HIC-sejr i en kamp, hvor Horsens løb fra Bears hele kampen.

For HIC har Nimrod Hilliard virkelig spillet godt de seneste to kampe, hvor det er blevet til 31 og 23 point. Vedran Borovcanin har været ikke ramt de høje scoringsprocenter, men er særdeles vigtig i andre aspekter af spillet – i mandags havde han 10 rebounds og 7 assists.

For Bears var det kun Shawn Glover, der leverede varen i mandagens kamp fem. Han scorede 18 point på 10 skud og supplerede med seks rebounds. Noget ukarakterisk fik Bears blot 26 point fra holdets fem startere – resten kom fra bænken, knap halvdelen af disse point altså fra Glover.

Torsdagens kamp vises på TV2 Sport og TV2 Play – men kan naturligvis også ses i Vejlby-Risskov Hallen. Det har rigtig mange tilskuere valgt at gøre – der forventes tæt på udsolgt til den spændende finalekamp, som Bakken Bears altså skal bruge til at bringe serien ud i en syvende og altafgørende kamp mandag i Forum Horsens.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by