thomas_laerke-w420

Games | 2017-03-13

Bakken Bears vs. Team FOG Næstved

HØJDEPUNKTER I TÆT KAMP

Der var højdepunkter i hobetal, da Bakken Bears fik en hårdt tilkæmpet sejr over pokalmestrene fra Næstved: Et fremragende comeback til Michel Diouf, 27 point, heraf 12 i fjerde periode af DeVaughn Akoon-Purcell og 33 point af udeholdets Patrick Onwenu.

Bears kom – efter storsejre over både Stevnsgade og Svendborg indenfor de seneste seks dage – blæsende ud af starthullerne og nåede hurtigt stort foran. Nicolai Iversen, Thomas Lærke og DeVaughn Akoon-Purcell ramte en treer hver til føring 15-5 og bjørnene fortsatte med at ramme fra distancen. Herefter ramte Mike Gesell og Eric Palm en treer, så Bears nåede foran 25-12 efter første periode.

Chris Christoffersen åbnede anden periode med en scoring til føring 27-12, men så fik Næstved bedre fat i spillet. Ni point i træk og reducering til 27-21. Resten af perioden svingede bjørneføringen mellem seks og 12 point inden Deon Mitchell ramte en treer til stillingen 46-37. Næstveds Philip åbnede halvlegspausen med at få en teknisk fejl for brok, og dermed startede Bears tredje periode med et straffekast og bolden i siden.

Bortset fra det point fra straffekastet, var det Næstved, der startede bedst. Sjællænderne gik på et 15-2 og nåede foran 52-49 efter fantastisk spil af Phillip Nolan og Patrick Onwenu. Fra 27-12 til 49-52 – et 40-22 run af udeholdet.

Det blev til gengæld startskuddet for Bears, der gik på et 13-2 run. Næstved sluttede bedst af og Bears-føringen var reduceret til 64-60 efter tre perioder.

Fjerde periode tilhørte Patrick Onwenu, der åbnede Næstveds målkonto med to treere efter et Eric Palm layup. Næstved fik dermed udlignet til 66-66. Akoon-Purcell scorede fem point, men kampen var på ingen måde afgjort. Devin Daly reducerede til 72-73, men ni point i træk af Bears mod et Næstvedhold, der var hæmmet af en skade til Onwenu, fik skabt det fornødne hul. Næstved fik ikke afsluttet og selvom Onwenu kom ind igen og satte endnu en treer, var løbet kørt for udeholdet. Bears vandt 89-82 efter 12 point i sidste periode af DeVaughn Akoon-Purcell.

Mest scorende for Bears var ligatopscorer Akoon-Purcell (27 p, 12 rebs), mens Michel Diouf (13 p, 6 rebs) fulgte efter. Bears vandt med hele 28 point i de knap 18 minutter Diouf spillede. Mike Gesell scorede 13 point og havde 9 rebounds.

For Næstved var Onwenu exceptionel med sine 33 point på bare 16 skud (6/7 på 3ere og 7/9 på 2ere).

Med sejren rykkede Bears på førstepladsen i Basketligaen med 23 sejre og 4 nederlag, mens Horsens har 22 sejre og 5 nederlag. Bears skal imidlertid vinde på torsdag, når holdet gæster Hørsholm for at undgå at HIC går forbi.

For Næstved er situationen, at vinder holdet i sidste runde over Randers (hjemmebane), rykker holdet forbi Svendborg, der højst overraskende tabte til Stevnsgade, så Næstved får hjemmebane i kvartfinalerne.

 

Kampens resultat:

89-82

Dato:

mandag 13. marts 2017

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE: FJERDE TÆTTE KAMP MOD NÆSTVED?

Mandag mødes Bakken Bears og Team Fog Næstved i bjørnenes sidste hjemmekamp i Basketligaens grundspil. Bears kan med en sejr i mandagens kamp gå forbi Horsens IC og dermed gå ind til sidste runde på ligaens førsteplads.

Bakken Bears har efter den forløsende sejr over Horsens IC taget to sikre hjemmebanesejre i den forgangne uge – først 118-81 over Stevnsgade og siden 109-74 over Svendborg Rabbits. Mandag gælder det så tredje hjemmekamp på bare seks dage, når pokalvinderne fra Næstved gæster Vejlby-Risskov Hallen.

Næstved vandt deres seneste kamp 89-71 over Stevnsgade, og sjællænderne kæmper indædt for at komme i top 4 og dermed gå ind i kvartfinalerne med hjemmebanefordelen. Næstved er lige nu på femtepladsen med 12 sejre og 14 nederlag, mens Rabbits ligger på fjerdepladsen med 13 sejre og 14 nederlag. Næstved har den fordel, at holdet er bedst indbyrdes med kaninerne, og derfor vil blive placeret øverst, hvis holdene har lige mange sejre torsdag når grundspillet slutter – for Næstveds vedkommende med en kamp mod Randers Cimbria. Rabbits slutter grundspillet allerede mandag, når holdet tager imod Stevnsgade, så Næstved skal slå Bears, hvis holdet selv skal kunne afgøre om holdet slutter i top fire.

Omvendt er Næstved presset af SISU, der mangler en hjemmekamp imod topholdet fra Horsens IC. SISU har 12 sejre og 15 nederlag, men fordi Næstved er bedst indbyrdes er holdet placeret foran Næstved. Det betyder, at Næstved ikke ryger ned på sjettepladsen, hvis holdet blot en af de resterende to kampe eller hvis SISU taber til Horsens.

Bears og Næstved har mødt hinanden tre gange tidligere i denne sæson. Bears vandt på en buzzerbeater 78-76 hjemme i starten af december, mens det også blev til bjørnesejre i Næstved, da holdene mødtes to gange i februar – 83-78 og 73-65. Altså tre meget tætte kampe.

I hjemmekampen i december blev Michel Diouf skulderskadet, og selvom han spillede et par kampe efterfølgende, nåede han aldrig efterårets niveau og han har derfor holdt en længere pause for at få skulderen i orden. Den seneste uges tid har Diouf trænet med, og han er forhåbentlig snart klar til comeback. Den anden skadede spiller, John Williamson, der har været ude siden 2. februar, hvor han spillede sine eneste 94 sekunder i Basketligaen i en udekamp mod Horsens IC, er også på vej tilbage, men han er umiddelbart vurderet en anelse længere fra et comeback.

Næstved har i de seneste to kampe undværet Deon Mitchell, der har været skadet. Mitchell, der er sydsjællændernes næstmest scorende spiller, har været savnet på et Næstvedhold, der i februar ydermere måtte sige farvel til Cheikh Sane, der blev fyret efter en episode til træning.

Næstveds helt store profil er Earnest Ross, der snitter 15,5 point og 5,8 rebounds. Ross er en spiller med et fantastisk CV, og han har evnen til at vinde kampe nærmest på egen hånd. Øvrige profiler fra Næstved er den østrigske point guard Moritz Lanegger, Devin Daly, de to store Phillip Nolan og Patrick Onwenu samt danske Philip Hertz.

Der er tip off kl. 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by