thomas_laerke-w420

Games | 2017-11-01

Nevezis BC vs. Bakken Bears

HISTORISK SEJR I LITAUEN

Bakken Bears fik en overraskende og stor sejr i Litauen, da holdet vandt 86-71 over BC Nevezis i provinsbyen Kedainiai. Bakken Bears tegnede sig dermed for den første udebanesejr i puljens hidtidige fem kampe og ligger øjeblikkeligt på førstepladsen i pulje B. Scoren efter hver af perioderne var 27-18, 43-46, 54-61 – Nevezis nævnt først. Det er første gang Bakken Bears vinder mod et litauisk hold.

Det var i den grad en kamp mellem to forskellige stilarter. Det litauiske hold, der gerne vil spille bolden rundt og afslutte angrebene med en trepointscoring og de danske mestre, der gerne vil afslutte tæt på kurven. Forsvarsmæssigt er forskellen også markant – Bears pressede gennem hele kampen og fik fremprovokeret en række turnovers.

Forskellen viste sig også i kampens statistikker. Nevezis smed 20 bolde væk, mens Bears kun mistede fem. Bakken Bears skød 29 straffekast (scorede 16), mens Nevezis blot skød 4 (som alle blev omsat til point)! Omvendt skød Nevezis 30 gange bag trepointslinien (scorede 9), mens Bears blot skød 11 – men ramte 6.

Nevezis var bedst fra starten og var foran 7-2 og 9-4 inden Bears scorede ni point i streg. Kampen var lige indtil 16-18, men et 11-0 run til hjemmeholdet sluttede første periode. Litauerne startede med at score de første to point i anden periode, men så fik Bears fat i forsvaret igen. Godt seks minutter inde i anden periode kom Bears foran (36-37). Bears sluttede også anden periode bedst af, men heldigvis for hjemmeholdet fik Bears ikke timet sin afslutning på perioden, så Malcolm Grant kunne løbe to point i kurven samtidig med slutsignalet.

Nevezis scorede de fire første point i tredje periode, men så scorede llitauerne ikke i næsten seks minutter. Den tid brugte Bears til at scorede 12 point i streg. Bjørnene bragte sig foran 58-47 inden litauerne scorer syv point i streg. Samtidig med slutsignalet, der markerede afslutningen af tredje periode scorede DeVaughn Akoon-Purcell en trepointscoring, der fjernede litauernes momentum.

Fra starten på fjerde periode åbnede Nevezis med en scoring, men så strammede Bears virkelig op i forsvaret. Fra 61-56 scorede Jaye Crockett fem point i træk inden Tony Bishop og Doug Wiggins i alt scorede fem point. Nevezis kom aldrig tilbage fra det og Bears nåede foran 81-60 inden især Kuksiks ramte tre treere. Jaye Crockett sluttede med scoring til 86-71 og dermed en historisk sejr i Litauen.

Bears havde blot seks mand på scoringstavlen, men de scorede alle mellem 12 og 16 point. Jaye Crockett og Michel Diouf scorede hver 16 point – Diouf supplerede med otte rebounds. Point guard Doug Wiggins spillede en blændende kamp – 13 point, otte assists, fire rebounds og seks steals – og blot en enkelt turnover.

Næste kamp for Bakken Bears er på onsdag, når Avtodor Saratov fra Rusland kommer til Aarhus. Avtodor tilføjede Bears et nederlag i den første kamp, men russerne tabte i anden spillerunde til Nevezis i Litauen. De to bedste af de fire hold – det fjerde er Benfica (Portugal) – går videre til andet gruppespil.

Link til statistikker.

Stillingen i grupperne.

 

Kampens resultat:

71-86

Dato:

onsdag 01. november 2017

Tid:

18:00

Arena:

Kedainiai Arena

Se statistikken

FOROMTALE: BREDT LITAUISK HOLD VENTER

Bakken Bears står overfor klubbens andet møde med litauisk basketball, når BC Nevėžis onsdag aften tager imod i den litauiske provinsby Kėdainiai. Kėdainiai ligger med sine godt 30.000 indbyggere nummer 11 på listen over største byer i Litauen – lige efter Utena, hvor Bears for første gang stiftede bekendtskab med nationalsporten i det baltiske land. Bears mødte Juventus to gange i januar 2016 – med sejr til litauerne til følge i begge opgør – der skulle dog overtime til, da holdene mødtes i Aarhus.

FIBA Europe Cups gruppe B er startet lige. Alle de fire kampe, der hidtil er spillet er sluttet med hjemmesejre, og dermed har de fire hold en sejr og et nederlag på rekordlisten. Bears og Nevėžis vandt begge i spillerunde to – Bears over SL Benfica, mens Nevėžis slog Avtodor Saratov.

BC Nevėžis fik en frygtelig start på den hjemlige turnering med nederlag i de fire første kampe, inden det senest er blevet til sejre over Juventus og senest lørdag over den traditionelle tophold Lietuvos Rytas. Internationalt klarede Nevėžis sig gennem kvalifikationen til FIBA Europe Cup med samlede sejre over Rilski fra Bulgarien og AEK Larnaca fra Cypern.

BC Nevėžis har et internationalt hold med en russer, to amerikanere, to letter, en kroat, en ukrainer og naturligvis en stribe litauiske spillere. Førstenævnte, Valerii Likhodei har været det helt store scoop for litauerne. Den 205 cm høje forward har erfaring fra nogle af de helt store klubber i Europa og fra europas bedste klubturnering, Euroleague. Han er basketball-uddannet i CSKA Moskva og har siden spillet i bl.a Samara, Lyubertsy, St. Petersborg, Lokomotiv Kuban, Unics Kazan og Khimki. Og som bonus har Likhodei spillet EM-kvalifikationskampe på det russiske landshold.

Den amerikanske guard Malcolm Grant er pt topscorer i den litauiske LKL-liga med sine 17,4 point pr kamp – han scorede i sidste uges sejr over Juventus 32 point (4/6 på 2ere, 6/8 på 3ere). Grant spillede i sidste sæson i Slovenien hos Tajfun, hvor han brillerede med at skyde over 50% på både to- og trepointforsøg og over 90% på straffekast.

Jokeren hedder Rihards Kuksiks, en 197 cm lettisk forward. Efter han er begyndt at spille på holdet, har litauerne ikke tabt. Fx scorede han 16 point i sejren over Avtodor.

Det er et spændende hold head coach Ramunas Cvirka har sammensat. I FIBA Europe Cup er de mest scorende Rihards Kuksiks (fra Letland) og Valerii Likhodei (fra Rusland), mens bedste reboundere er litauiske Gabrielius Maldunas og ukrainske Vladyslav Koreniuk. Der er flest assists fra amerikanske Malcolm Grants og kroatiske Mauro Veljacics hænder. Og så har vi ikke engang nævnt den amerikanske allround-guard James Woodard, der i sidste sæson spillede i den næstbedste række i Frankrig, eller Justas Tamulis, der er næstmest scorende på holdet i den hjemlige liga.

Bakken Bears spillede en fin kamp i onsdags mod Benfica, mens lørdagens Basketligakamp mod Hørsholm ikke nåede samme niveau. Hvis forsvarspræstationen fra kampen mod Avtodor kan komme på dagsordenen igen, har Bears en chance for at skabe en tæt kamp onsdag i Kėdainiai.

Bears stiller op uden Sylvester Berg, der døjer med en fibersprængning.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by