thomas_laerke-w420

Games | 2017-12-17

Bakken Bears vs. Horsens IC

BEARS KLAR TIL POKALFINALEN

Bakken Bears kvalificerede sig med en sejr over Horsens IC til klubbens pokalfinale nummer 17 i alt og den 15. siden 1999/2000. Finalen mod Wolfpack spilles lørdag den 27. januar i Forum Horsens.

Bakken Bears leverede den defensivt set bedste indsats i lang tid, mens holdet i angrebsenden var aggressive, hvilket førte til mange fejl og store frustrationer fra udeholdets side. Bakken Bears kunne dog ikke kapitalisere af de mange HIC-fejl, idet holdet brændte hele 15 straffekast (11/26).

Bears kom hurtigt foran 6-0, men Lawrence Alexander og Kevin Larsen bed godt fra sig. Anført af deres scoringer, fem point til hver, kom udeholdet foran 10-8, hvilket skulle vise sig at blive deres eneste føring. HIC scorede kun fire point i de sidste fire minutter af første periode, mens Bears scorede 11 og endda tillod sig at misse otte straffekast.

Første periodes score på 19-14 blev efterfulgt af en anden periode, der var meget lige. Der var ingen runs over fem point. DeVaughn Akoon-Purcell ramte to treere, mens Darko Jukic ramte en enkelt i bjørnenes bedste del af perioden, der blev vundet 26-23. Føring på 45-37 ved halvlegspausen.

Der var mange af udeholdets fans til stede, og hvis de forventede at deres hold kom buldrende fra starten af tredje periode, blev de skuffede. Bears åbnede med at score periodens første seks point, og selvom udeholdet bed godt fra sig og fik gode scoringer af bl.a Christian Benzon, var det først da Kevin Larsen satte to treere i træk sidst i perioden, at HIC kom inden ti point. Jaye Crockett sluttede dog tredje periode med en treer til 63-52.

Efter HIC havde åbnet sidste periode med et point af Dominique Hawkins, scorede Bears otte point i træk og da Benzon havde scoret et flot dunk gik Bears på endnu et run – denne gang 9-0, anført af en flot spillende DeVaughn Akoon-Purcell, der scorede 10 point i fjerde periode. Horsens IC scorede blot seks point i en fjerde periode, hvor Bears var altdominerende, også i reboundspillet, som HIC ellers havde haft godt styr på.

DeVaughn Akoon-Purcell havde en virkelig flot statline med 22 point, 7 rebounds og 6 assists, mens Darko Jukic scorede 17 point og havde fire steals. Michel Diouf var enestående i reboundspillet – han tog 13 stk, heraf de 12 i forsvaret. For HIC scorede Kevin Larsen 17 point.

Næste opgave for Bakken Bears er på onsdag, hvor de forsvarende danske mestre tager hul på andet gruppespil i FIBA Europe Cup med en udekamp mod Tsmoki Minsk.

Kampens resultat:

82-58

Dato:

søndag 17. december 2017

Tid:

14:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

FOROMTALE: POKALFINALEPLADS PÅ SPIL

Bakken Bears og Horsens IC har været Danmarks stærkeste hold de seneste efterhånden mange sæsoner, og de to hold har for andet år i træk fået fornøjelsen af at mødes i pokalturneringens semifinaler. Sidste sæson vandt HIC med 90-89 efter en dramatisk kamp, hvor Bears med en turnover mistede chancen for at vinde kampen til sidst.

Et er kampe i Basketligaen, noget andet er en semifinale i pokalturneringen. Uanset om Horsens IC eller Bakken Bears tager finalepladsen, vil vinderen af søndagens semifinale være store favoritter i finalekampen i slutningen af januar. Modstanderen er vinderen af den anden semifinale (der spilles lørdag den 16. december) mellem Wolfpack og EBAA.

De to hold har mødt hinanden en gang tidligere i denne sæson. Bakken Bears fik en kneben sejr (81-78) i Basketligakampen i Vejlby-Risskov Hallen i starten af oktober, men der er sket en ændring på HIC-holdet siden da, idet Denzel Ingram er blevet erstattet af Dominique Hawkins, der har en imponerende collegekarriere bag sig.

Nederlaget mod Bears er det eneste Horsens IC har fået i denne sæson, idet de øvrige ti Basketligakampe er vundet. Dermed fører HIC Basketligaen. Senest vandt HIC i torsdags på hjemmebane 84-76 over Hørsholm.

Bears har også blot tabt en enkelt kamp i Basketligaen (mod Hørsholm), men har spillet langt færre kampe end de øvrige hold. Med fem sejre i seks kampe, er holdet placeret som nummer fire i ligaen. Bears har noteret sig for yderligere tre nederlag i denne sæson – et i kvalifikationsturneringen til Basketball Champions League og to i FIBA Europe Cup.

I de tidligere runder af pokalturneringen har Horsens IC vundet over Viby (2. division), BK Amager (1. division) og Svendborg Rabbits, mens Bears har slået BMI (1. division), Randers Cimbria og Værløse (1. division).

Der er en pokalfinaleplads på spil i dagens kamp – kl. 14.00 er tip of i denne ”vinderen-tager-alt-kamp”.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by