thomas_laerke-w420

Games | 2018-02-07

Szolnoki Olaj KK vs. Bakken Bears

KLART NEDERLAG I UNGARN

Det blev et klart nederlag i den sidste kamp i FIBA Europe Cups andet gruppespil, da Bakken Bears på udebane tabte mod Szolnoki Olaj fra Ungarn. Førerholdet i den ungarske liga vandt 91-68. Resultatet ændrer dog ikke på at Bakken Bears vandt puljen med fire sejre i seks kampe, mens Szolnoki Olaj slutter sidst med blot to sejre.

Bakken Bears startede som lyn og torden, men vendepunktet kom, da udeholdet førte 9-0. Ungarerne tog time out og satte Strahinja Milosevic på banen. Turneringens topscorer DeVaughn Akoon-Purcell øgede ganske vist Bearsføringen til 11-0, men så scorede Szolnoki Olaj ti point i streg. Bears kunne slet ikke håndtere de fysisk stærke ungarere, der tog en overflod af angrebsrebounds, som blev konverteret til point samtidig med at det etablerede angrebsspil slet ikke fungerede. Bears hang på indtil udgangen af første periode, hvor der stod 20-17.

I anden periode scorede Thomas Lærke en trepointscoring til 20-23, men herefter scorede Bears ikke i næsten seks minutter før Sylvester Berg reducerede til 23-38. Det ungarske hold fra Szolnok førte 45-30 ved pausen.

Det blev ikke meget bedre efter pausen. Szolnoki Olaj kom hurtigt foran med tyve point og vandt perioden 25-16, og så var den kamp ellers afgjort. Bakken Bears vandt kampens sidste fjerdedel, men der var ikke spænding om resultatet.

Mest scorende for Bears var Tony Bishop, der noterede sig for 14 point og syv rebounds. DeVaughn Akoon-Purcell scorede 11 point. For hjemmeholdet scorede Strahinja Milosevic 19 point, som blev garneret med 10 rebounds.

Næste opgave for Bears er lørdagens kamp i Basketligaen. Her kommer Næstved på besøg.

Næste europæiske opgave er 1/8-finalerne, der spilles 7. og 14. marts. Modstanderen findes ved torsdagens lodtrækning.

 

Kampens resultat:

91-68

Dato:

onsdag 07. februar 2018

Tid:

18:00

Arena:

Szolnoki, Ungarn

Se statistikken

FOROMTALE: BEARS TIL UNGARN

I den sidste kamp i det andet gruppespil i FIBA Europe Cup går turen til Ungarn. Bakken Bears skal møde førerholdet i den ungarske liga, KK Szolnoki Olaj.

Mens Bakken Bears topper gruppen med fire sejre efter fem kampe og er sikre på at gå videre til turneringens 1/8-finaler, ligger det ungarske hold på fjerde- og sidstepladsen i puljen med en sejr i lige så mange kampe.

Szolnoki Olaj kan ikke nå at kvalificere sig til slutspillet i FIBA Europe Cup, men ungarerne vil med en sejr få muligheden for at slutte på puljens tredjeplads. Det forudsætter dog, at Tsmoki Minsk taber hjemme mod KK Mornar Bar i den kamp, der afgør hvilket andet hold, der kvalificerer sig til 1/8-finalerne.

KK Szolnoki Olaj har vundet fem af de seneste syv ungarske basketballmesterskaber, og holdet har været faste deltagere i de europæiske turneringer i de seneste mange sæsoner. I sidste sæson blev det dog et skuffende exit i kvartfinalerne om mesterskabet i Ungarn. I pokalfinalen tabte Szolnoki Olaj 58-59 mod Alba Fehervar, der senere også blev mestre. Som en note bemærkes det, at Alba Fehervar ligesom Bears er kvalificeret til 1/8-finalerne i turneringen.

Szolnoki Olaj har spillet europæisk basketball hvert år siden 2010 og højdepunkterne er to semifinalepladser i FIBA EuroChallenge i 2011/12 og 2013/14. I sæsonen 2016/17 spillede det ungarske hold, ligesom Bears, i Basketball Champions League.

Med baggrund i det skuffende slutspilsresultat i 2016/17, var døren til denne sæsons Basketball Champions League ikke åben for Szolnoki Olaj. Denne sæson startede i stedet med to kvalifikationsrunder for at kvalificere sig til FIBA Europe Cup. Først blev tyrkiske Trabzonspor besejret, derefter blev svenske Södertälje slået ud. Det første gruppespil i FIBA Europe Cup bød på modstandere fra Makedonien (Karposh Sokoli), Rusland (Nizhny Novgorod) og et andet ungarsk hold (Falco Vulcano). Kvalifikationen til andet gruppespil var sikret inden sidste spillerunde, hvor det blev til et nederlag i Rusland i kampen om førstepladsen i puljen.

Den europæiske turnerings andet gruppespil har været yderst svingende for KK Szolnoki Olaj, der har vundet med hele 34 overskydende point (79-45) over Tsmoki Minsk, men tabt den modsatte kamp stort (61-86), tabt to tætte kampe imod KK Mornar Bar og en meget tæt kamp i Vejlby-Risskov Hallen (96-100).

I den hjemlige liga er det foreløbigt blevet til 15 sejre i 18 kampen; det blev dog til et nederlag i lørdags, da fornævnte ALBA Fehervar var på besøg. Rivalerne vandt 89-88 efter overtime og tilføjede dermed Szolnoki Olaj det første hjemmebanenederlag i den hjemlige liga i denne sæson.

Den store hjemlige stjerne er landsholdsstarteren David Vojvoda, der var landsholdets topscorer ved EM-slutrunden i sensommeren 2017, hvor Ungarn blev placeret som nummer 14 efter nederlag til Serbien i slutspillet. Vojvoda var den 12. mest scorende i EM-turneringen! Den 196 cm høje shooting guard er Szolnokis topscorer, både i den hjemlige turnering og internationalt – i FIBA Europe Cup har han i gennemsnit scoret 17,8 point pr. kamp.

Kendrick Perry er en amerikansk, scorende point guard, og han er spilleren med flest assists og næstflest point for holdet. Den bedste rebounder på det ungarske hold er Quincy Ford, mens serbiske Strahinja Milosevic og kroaten Luksa Andric er de sidste af de normale startere. Adam Toth er backup blandt de store spillere. Peter Kovacs er ungarsk landsholdsspiller, og har stor betydning for holdet trods sin begrænsede statistiske produktion.

Szolnoki Olaj har afbrudt samarbejdet med den engelsk-amerikanske guard Tarik Phillip og til gengæld lavet aftale med amerikanske Stevie Browning, der i sin første sæson efter college startede den professionelle karriere i tyrkiske Trabzonspor, hvor han dog kun spillede tre kampe – to af dem imod Szolnoki Olaj.

Bakken Bears får opbakning fra næsten 40 sponsorer, når kampen spillede i Ungarns 11.-største by, Szolnok, der har 73.000 indbyggere. Szolnok ligger 100 km sydøst for hovedstaden Budapest, midt på den ungarske slette.

Kampene mod Szolnoki Olaj er det første møde med Ungarsk basketball. Hele fire ungarske hold var med i det første gruppespil, som samtidig blev det sidste for Falco Vulcano. Som nævnt er opgaven mod Bears den sidste for Szolnoki Olaj i denne sæson, og ALBA Fehervar er videre til 1/8-finalerne. Det kan det fjerde hold, Egis Körmend, også meget vel være. Körmend møder Fehervar i sidste runde og kan med en sejr sikre sig kvalifikation til 1/8-finalerne.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by