thomas_laerke-w420

Games | 2018-05-07

Bakken Bears vs. Horsens IC

SEJR, 4-0, 16. DM-titel

Med den fjerde sejr på stribe i DM-finaleserien mod Horsens IC, vandt Bakken Bears klubbens 16. danske mesterskaber og det andet i træk. Bakken Bears vandt finalekamp fire med 83-76 efter at have været bagud med ni point i slutningen af tredje periode.

DM-finaleserien blev indledt med at udeholdets Kevin Larsen blev kåret som årets spiller i Basketligaen, men spillemæssigt var HIC-spillerens hold i starten et skridt bag hjemmeholdet. Bears kom foran 9-3 og 13-6 inden HIC – anført af en virkelig velspillende Lawrence Alexander kom på 13-13. Det lykkedes aldrig HIC at komme foran i første periode, og Bears havde næsten slået et hul inden Frederik Rungby scorede samtidig med slutsignalet. Føring til Bears på 26-21 efter ti minutters spil. Tony Bishop havde spillet imponerende for Bakken Bears (ni point i første periode).

I anden periode fik HIC udlignet ved 30-30 og kvaliteten af forsvarsspillet var virkelig nedadgående. Perioden var tæt og HIC fik igen udlignet til 41-41 i første halvlegs sidste minut, men Bears sluttede af med et dunk signeret Jaye Crockett. 43-41 efter 20 minutter.

I tredje periode indledte DeVaughn Akoon-Purcell med en scoring, inden HIC gik på et 16-2 run. Kevin Larsen og Lawrence Alexander var virkelig imponerende, og HIC-holdet fik frustreret Bears til at smide bolden væk. HIC nåede holdets største føring ved 57-47 og 59-49. Bears fik pyntet en smule på resultatet inden udgangen af tredje periode, men ved 59-66 og blot ti minutter igen lignede det ikke guldfest. Især fordi hjemmeholdets spil så forkrampet ud.

Doug Wiggins åbnede sidste periode med en trepointscoring, og da Darko Jukic og senere Michel Diouf scorede og Bears dermed fik udlignet til 66-66, fik stemningen i den fyldte Vejlby-Risskov Hallen virkelig et løft. Tony Bishop fik bragt hjemmeholdet foran – og Bears-runnet på 11-0.

Alexander scorede to straffekast for HIC inden Jukic og Akoon-Purcell scorede fem point. Igen skulle HIC på straffelinjen, hvor Kevin Larsen scorede et point før holdet kunne score. Jaye Crockett scorede en treer til 76-69. Horsens IC skulle knap syv minutter ind i perioden inden holdet blev noteret for et field goal og da var det for sent. Darko Jukic scorede et lay up, Michel Diouf to straffekast og den selvsamme senegaleser noterede sig for et par gode aktioner i forsvaret. Selvom Lawrence Alexander med sit 34. point reducerede til 82-76 var Bears for stærke i slutfasen.

Mest scorende i den fjerde finalekamp var Lawrence Alexander, der blev noteret for 34 point, mens Kevin Larsen scorede 11 point som han supplerede med 9 rebounds. For Bakken Bears scorede finalernes bedste spiller, Jaye Crockett, 20 point og han tog ydermere 5 rebounds. Darko Jukic og Michel Diouf scorede hver 14 point – og de supplerede med hhv 7 og 14 rebounds!

 

Kampens resultat:

83-76

Dato:

mandag 07. maj 2018

Tid:

18:00

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

FOROMTALE:

Horsens IC fik i torsdagens tredje DM-finalekamp skruet op for aggressiviteten og det gav Bakken Bears store problemer i kampen, som hjemmeholdet meget vel kunne have vundet, hvis ikke holdet havde været så dårligt skydende fra trepointdistancen. HIC ramte ikke én eneste trepointscoring i de tre første perioder – meget ukarakteristisk for ligaens bedst skydende hold bag trepointslinjen (39,7% i sæsonen).

Dermed har HIC formentlig store dele af opskriften på en sejr i finale fire klar – lige så aggressivt spil, bedre angreb og så forsøge at give Bears gummiben i en situation, hvor en stort set hele Vejlby-Risskov Hallen venter på at Bears skal vinde det danske mesterskab for 16. gang i klubbens historie.

I de hidtidige tre DM-finaler har Bears scoret 16 point flere end HIC (83,3 imod 67,3). HIC scorede i grundspillet 91,0 point pr. kamp, så det er et voldsomt fald. Dette skyldes dels godt forsvar fra Bakken Bears og dels at HIC har haft svært ved at finde balancen på holdet med skader til Vedran Borovcanin (brækket hånd) og Frederik Rungby (ankelskade). Sidstnævnte var dog tilbage i torsdagens tredje kamp.

De afgørende statistiske forskelle er, at Bears har markant flere assists end Horsens (20,0 imod 12,3), flere rebounds (39,3 imod 35,7). Holdene har stort set lige mange turnovers. Scoringsprocenterne er bedre for Bears. Bjørnene skyder markant bedre på både topointskud (53,4 imod 43,6) og trepointskud (39,5 imod 31,0).

Med 3-0 føringen i finaleserien giver det sig selv, at Bakken Bears mandag med en sejr kan vinde DM-guld. Såfremt HIC vinder kampen, vil serien fortsætte på torsdag i Forum Horsens.

Bakken Bears har overtaget overfor Horsens IC. 10 af de sidste 11 indbyrdes kampe er endt med aarhusiansk sejr. I grundspillet vandt Bears to ud af tre kampe – kun den ene, hvor bjørnene satte tre profiler udenfor endte med HIC-sejr, i pokalsemifinalen vandt Bears og de tre første af DM-finalerne er endt med sejr. Hertil kan lægges de fire sidste DM-finaler fra sidste sæson.

Det er i øvrigt klubbernes indbyrdes møde nummer 160. Bakken Bears har vundet 95 af de første 159, mens HIC har vundet 64. i DM-finalerne er det mere lige mellem holdene. Her er det ottende gang klubberne mødes i en finaleserie (HIC fører 4-3). Bakken Bears har efter torsdagens sejr taget sig af 19 finalekampssejre, mens Horsens IC har vundet 17.

Bakken Bears spiller mandag klubbens betydende kamp nummer 58 i denne sæson – en tangering af sidste sæsons rekord. Til sammenligning spiller Horsens IC kamp nummer 37, når den fjerde finalekamp afvikles mandag.

Når denne sæson er slut – uanset om det bliver mandag eller senere – vil Bakken Bears have erobret klubbens 30. DM-medaljesæt og dermed tangere SISUs rekord. Dermed vil Bakken Bears have taget medaljer i næsten halvdelen af de 61 sæsoner, der er spillet om det danske mesterskab i basketball. Horsens er den tredjemest vindende klub med 18 DM-medaljer. HIC går forbi Stevnsgade, der har vundet 17.

Der er tip off mandag kl. 18.00. Har du ikke fået billet til kampen i Vejlby-Risskov Hallen, kan du se med på TV2 SPORT.

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by