thomas_laerke-w420

Games | 2018-09-20

Leicester Riders vs. Bakken Bears

Bakken Bears fik kløerne i de engelske mestre!

Bakken Bears åbnede kampen rigtig flot rent defensivt i begyndelsen af første periode. Offensiven var dog en smule præget af mangel på koncentration, hvor man lavede flere turnovers og ikke helt kunne finde frem til de nemme point. Offensiven begyndte dog så småt at rulle kort tid efter, hvor specielt Ryan Evans var godt spillende med flere flotte point og aktioner. Amerikaneren gjorde rigtig ondt på det engelske forsvar i første periode, hvor hjemmeholdet fra Leicester generelt havde svært ved at dæmme op for Bears’ offensiv. Leicester Riders havde hele perioden svært ved at komme igennem et solidt Bears-forsvar, hvor særligt Michel Diouf imponerede med flot opdækning og en spektakulær blokering. Bears udviste enorm alsidighed i første periode, hvor alle fem startere kom på tavlen og lagde grundlag for en føring på 26 – 23 efter første periode.

Bears åbnede anden periode med mere ro på bolden i angrebsspillet, der blandt andet bød på en flot assist fra Adama Darboe til Michel Diouf med et no-look-pass. Denne lille pause mellem de to quarters virkede til at komme Bears til gode. Med flotte kombinationer blev Hayden Dalton sat op til en fri treer, og Bakken Bears var pludselig foran med 13 point i anden periode, hvilket tvang hjemmeholdet til at tage en timeout. Defensiven fra Bears var forsat eksemplarisk, og Leicester havde enormt svært ved at komme til de lette point omkring kurven. Michel Diouf var igen arkitekten bag det gode forsvarsspil med blandt andet to blokeringer. Leicester fik lukket forspringet en smule mod slutningen af perioden, hvilket fik Steffen Wich til at kalde timeout. Små justeringer blev foretaget, og danskerne øgede tempoet de sidste par minutter og skabte en pauseføring på 14 point til stillingen 35 – 49 i Bears-favør.

Tredje quarter blev åbnet på samme måde som første med ukoncentreret angrebsspil og flere turnovers. Bakken Bears fik dog hurtigt sat spillet sammen, og momentum skiftede i den grad til Bears’ fordel efter Thomas Lærke blev fejlet på et trepointskud og efterfølgende scorede på straffekast, hvilket gjorde det til et firepointsspil. Hjemmeholdet havde svært ved at holde trit med aarhusianerne, og Bears førte på dette tidspunkt med hele 21 point i tredje quarter, hvilket også var kampens største føring. Hver eneste gang, at Leicester fik en smule momentum, så slog ”bjørnene” tilbage lige med det samme. Steffen Wich og co. havde kampen præcis, hvor de ville have den. Bakken Bears scorede 28 point i tredje periode og gik ind til fjerde periode med en føring på 21 point til stillingen 57 – 78.

Bakken Bears åbnede fjerde periode med flot angrebsspil, og Michel Diouf bemærkede sig med et stilfuldt hook-shot, der bragte ham op på 16 point. Holdet var rent statistisk klart mest effektive i kampen med Diouf på banen. Fremragende kamp fra hans side på nuværende tidspunkt. Leicester forsøgte forgæves at skyde sig tilbage i kampen ved at sætte lange treere. Det lykkedes til tider, men så snart de ramte sine skud, så svarede Bears tilbage med det samme. Hjemmeholdet virkede til tider modløse i fjerde periode, men med flere ukoncentrerede angreb fra Bears’ side, så begyndte englænderne at hale en smule ind på det store forspring. Dette kom blandt andet til udtryk ved, at Bakken blev noteret for fem fejl i perioden mod Leicesters blot ene fejl. Riders fik alt for mange lette point fra straffekastlinjen. Bears havde på nuværende tidspunkt kun formået at score 7 point på lige så mange minutter, og forspringet var nu reduceret til 14 point. Riders forsatte de sidste par minutter med at score point, men Bears fik heldigvis også gang i sit eget angrebsspil, hvor Hayden Dalton scorede en flot treer, og Ryan Evans leverede et flot dunk efter flot kombinationsspil.

Bakken Bears vandt derved kampen med 13 point til slutstillingen 77 – 90 og sikrer sig dermed et glimrende udgangspunkt inden returkampen i Vejlby-Risskov Hallen lørdag den 22. september.

Kampens spiller var Michel Diouf med 16 point, 7 rebounds, 3 blocks og 1 steal.
Hayden Dalton scorede 17 point, og Ryan Evans scorede 16 point.

Kampens resultat:

77-90

Dato:

torsdag 20. september 2018

Tid:

20:00

Arena:

Morningside Arena, Leicester

Se statistikken

Foromtale: Bakken Bears jagter godt udgangspunkt i Leicester

Bakken Bears rejser onsdag formiddag mod De Britiske Øer, hvor Leicester Riders venter i det første af to potentielt tætte opgør i Champions League-kvalifikationens første runde. Holdet jagter i denne sæson endnu et europæisk eventyr, efter man på imponerende vis nåede helt frem til semifinalerne i FIBA Europe Cup forrige sæson.

Første skridt på vejen mod et nyt europæisk eventyr i et endnu finere selskab i form af Champions League bliver mod de engelske mestre fra Leicester Riders. Klubben blev stiftet tilbage i 1967 og er dermed Englands ældste klub. Der er tale om en meget traditionsrig klub, der har en flot historie med fire nationale mesterskaber til følge. Halvdelen af mesterskaberne er kommet i hus de seneste to sæsoner efterfulgt af to pokaltitler i træk, og briterne har derfor aldrig præsteret bedre sportsligt, end de gør netop nu. Fire titler på to år er ganske imponerende. Bakken Bears møder i første opgør et Leicester-mandskab i sin bedste forfatning gennem hele klubbens historie.

Leicester Riders kom skidt i gang med preseason, hvor man tabte den første kamp ude til BC Oostende fra Belgien. De engelske mestre kommer dog alligevel til kampen mod Bakken Bears med en form for momentum, eftersom man siden har vundet tre træningskampe i træk over henholdsvis USA Select, Cheshire Phoenix og Kongsberg Miners.

I basketball vinder man ikke fire titler på to år uden af have en spændende trup, og der er bestemt også nogle individuelle kvaliteter på det engelske mandskab, der skal holdes øje med fra Bears’ side. Leicester har blandt andet et velkendt ansigt på guard-positionen, hvis man sidste år så Bakken Bears spille mod Team FOG Næstved i Basketligaen. Conner Washington vendte i denne sæson hjem til Leicester Riders, hvor han spillede i seks sæsoner inden opholdet i Danmark. Point-guarden er frontfiguren på holdet, og spillet går gennem ham i det opbyggende spil. Hans individuelle kvaliteter og kendskab til Bakken Bears gør ham uden tvivl til en trussel for det danske forsvar.

Englænderne har til denne sæson fået tilføjet endnu en trussel på guard-positionen i form af Niem Stevenson. Den 24-årige amerikaner er født i Dallas, Texas, og han har fået sin basketball-uddannelse på det kendte universitet Texas Tech. Her skød han blandt andet 40 % bag trepointslinjen. Det er dog en anden amerikaner fra Leicester-holdet, der tager titlen som holdets mest scorende spiller. Den 24-årige forward J.R. Holder er stærk på bolden og har ganske glimrende driblinger i sit repertoire samt et habilt skud. Han er derfor ikke bange for at udfordre mand mod mand eller tage skuddet udefra. Den 201 centimeter høje forward snittede i forrige sæson imponerende 15,7 point i 34 kampe for de engelske mestre. Han er enormt alsidig, og der skal derfor lukkes ned for den scoringsglade amerikaner over de to kampe, hvis Bears skal have de bedste forudsætninger for at gå videre fra første runde af Champions League-kvalifikationen.

Leicester Riders har mange forskellige trusler og våben, og det kommer bedst til udtryk ved den 27-årige svenske forward Pierre Hampton. Ikke nok med, at man har spillere, der er gode til at drible og gå mod kurven, så har man en særledes skarp trepointsskytte i den 201 centimeter høje svensker. Hampton skød imponerende 49,1 procent hele forrige sæson for den engelske mesterklub og snittede 14,1 point per kamp. Hampton må derfor ikke efterlades med for meget plads, når han søger ud bag trepointslinjen.
Leicester Riders er sammenlagt et enormt sammentømret hold med mange spillere, der kender hinanden og har spillet i klubben i flere år. De spiller utrolig atletisk og meget lig Bakken Bears med fart over feltet op og ned ad banen.

Bakken Bears kommer ligeledes til kampen med masser af momentum. De danske mestre kommer fra en overbevisende preseason, hvor man bogstaveligt har løbet modstanderne over i flere af kampene. Bjørnene spillede sæsonens første træningskamp på udebane mod Næstved, hvor man sejrede overbevisende med cifrene 107-97. Aarhusianerne vandt samtlige perioder og var aldrig bagud i opgøret. To af holdets nye spillere i form af Ryan Evans og Ryan Martin gjorde sig glimrende bemærket med henholdsvis 23 point til Evans og en double-double med 11 point og 10 rebounds til Martin. Bakken Bears rettede efterfølgende fokus på en ny udekamp mod Horsens IC, hvor man tydeligt kunne mærke rivaliseringen, selvom det var en træningskamp. Begge hold gik benhårdt efter sejren, men Bears trak sig sejrrigt fra opgøret med en sejr på 85-81. Ryan Evans var igen topscorer med 17 point.

Holdets opbyggede selvtillid fik dog et kortvarigt hak i tuden, da man tabte den efterfølgende træningskamp i tyske Rostock efter en forfærdelig ringe tredje periode. Bakken Bears tabte tredje periode med 21 point, og et nederlag på 70-65 blev en realitet. Ryan Evans og Darko Jukic var mest scorende med 14 og 11 point.

De danske mestre rejste slukøret hjem til Aarhus, men det skulle dog vise sig, at de var enormt opsatte på at revanchere sig. Dette kom til at gå ud over Svendborg Rabbits, der gæstede Vejlby-Risskov Hallen. Fynboerne blev sendt hjem fra Jylland med en syngende lussing på hele 111-62. Ryan Evans startede som lyn og torden med 12 af holdet første 13 point. Hayden Dalton og Ryan Evans var holdets mest scorende med 16 point hver.

Tre dage senere gjaldt det et opgør mod Randers Cimbria, og dette opgør blev ligeledes vundet meget overbevisende med 103-69. Årets sidste træningskamp inden Champions League-kvalifikation mod Leicester Riders blev spillet i Vejlby-Risskov Hallen mod Næstved, og holdet formåede igen at imponere. Kampen blev vundet med cifrene 116-93. Bears var bagud med tre point ved pausen, men de skruede op for tempoet i tredje og fjerde periode, og her måtte et træt Næstved-mandskab kaste håndklædet i ringen. Bears havde hele syv spillere på den gode side af 10 point i kampen. De mest scorende var Darko Jukic med 19 point, Ryan Evans med 18 point, Tobin Carberry med 17 point og Thomas Lærke med 14 point.

Bakken Bears må derfor siges at rejse mod det engelske med masser af momentum og spillere i form, der er klar til at gøre alt for at få det bedst mulige udgangspunkt, inden returopgøret i Vejlby-Risskov Hallen lørdag den 22. september. Leicester Riders spiller for første gang med i europæisk regi, og Bakken Bears kan trække på flere års erfaringer med europæiske kampe. Steffen Wich, Mathias Bach og resten af holdet ved, hvad det kræver at trække sig sejrrigt ud fra knockout-kampe, og de forsikrer, at de er klar til kamp!

Der er tip-off klokken 20:00 dansk tid, og kampen kan følges på www.fanseat.com

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by