thomas_laerke-w420

Games | 2018-09-26

Spirou Charleroi vs. Bakken Bears

I kampens indledning kom hjemmeholdet fra Spirou Charleroi hurtigt ud ad starthullerne med hurtige tre point på tavlen, og det var svært ikke allerede at bekymre sig en smule for det belgiske storholds kvaliteter. Bakken Bears svarede dog hurtigt igen med to point fra Michel Diouf efter et en klassisk fade-away. Danskerne fik efterfølgende lukket ned for mange af belgiernes angreb med flot opdækning. Tobin Carberry bragte holdet foran med en flot aktion og to point under kurven. Bears fik efterfølgende et flot stop i forsvaret, og det førte til et kontraangreb med tre point til følge fra Tobin Carberry. Fremragende begyndelse for aarhusianerne. Spirou Charleroi havde store problemer med at finde vej gennem den danske defensiv. Bears fik endnu et stop, der medførte to point fra Jukic i den anden ende. På hjemmeholdets efterfølgende angreb smed de bolden væk, og Bears straffede det med en hurtig treer. 5 – 12 til Bears og belgierne tog timeout. Mod slutningen af første periode havde Spirou fortsat svært ved at komme til muligheder, men de fik alligevel scoret på nogle svære skud. Bakken Bears havde mange muligheder i angrebet, men der blev brændt alt for mange chancer. De brændte muligheder førte i sidste ende til et comeback fra hjemmeholdet, og de to hold måtte se første periode slutte med stillingen 18 – 15 til hjemmeholdet. Bears gjorde dog god figur mod forhåndsfavoritten i første periode.

Anden periode blev åbnet med en bedre offensiv fra Bears side. Hayden Dalton sørgede for periodens første to point med en flot fade-away til stillingen 18 – 17. Spirou Charleroi begyndte dog så småt at finde eksempler frem på sin skræmmende offensiv, hvor de spillede bolden flot rundt og fandt den frie mand hver gang. Hjemmeholdet skrabede alle rebounds til sig i begge ender af banen, men Bears kæmpede dog bravt, og de var forsat helt med i opgøret. Men til trods for hjemmeholdet fine spil, så havde de problemer med effektiviteten. Det udnyttede Hayden Dalton med en flot treer, og pludselig var Bears foran i kampen. Dette fik Spirou til at tage endnu en timeout, men det var danskerne, der kom bedst ud efterfølgende. Med en lang toer af Diouf og en flot treer af Carberry, så var Bakken Bears nu foran med 22 – 29. Der begyndte dog at melde sig en smule træthedstegn for danskerne mod slutningen af anden periode, hvor man spillede bolden for lidt rundt grundet manglende løb for hinanden. Det blev en smule for individuelt, og det straffede Spirou ved at score fem ubesvarede point til pausestillingen 27 – 29. Bakken Bears førte dermed til pausen efter en formidable og meget disciplineret første halvleg mod et belgisk klassemandskab. Bears førte til pausen til trods for mange brændte chancer i angrebet. Forsvaret stod dog solidt og forcerede flere turnovers.

Bakken Bears kom ud til tredje periode som lyn og torden. Med to hurtige point af Adama Darboe og en blokering i den anden ende af Michel Diouf, så virkede det rigtig lovende for danskerne. Hjemmeholdet fik dog lige pludseligt momentum og scorede på hvert angreb. I løbet af få minutter havde belgierne scoret otte ubesvarede point, hvilket fik head coach Steffen Wich til at tage en klog timeout for at bryde hjemmeholdets gode rytme. Den korte pause virkede til at få lidt ro på gemytterne, og Darko Jukic scorede hurtigt to point og trak en fejl og gjorde det efterfølgende til et trepointsspil med scoring på straffekast. Bears kæmpede sig efterfølgende tilbage i kampen med flere scoringer i træk, og de havde fundet et modsvar på hjemmeholdets otte ubesvarede point. Resten af perioden forløb meget lige mellem de to hold, og de skiftede til at sætte point på tavlen. De fulgtes ad i resten af perioden, og tredje periode sluttede med stillingen 47 – 45 til belgierne. Med blot en enkelt periode tilbage sad man med et indtryk af, at danskerne sagtens kunne spille op med det belgiske storhold. Der kunne godt ligge et flot resultat og vente for enden af fjerde og sidste periode. Med Bakken Bears’ indsats indtil videre var der i hvert fald forudsætninger for et overraskende resultat.

Forhåbningerne fik dog kortvarigt et hug i tuden, da Hayden Dalton uheldigt fejlede en modstander på et trepointsforsøg til stor frustration for Steffen Wich på sidelinjen. Hjemmeholdet fik tilkendt tre straffekast og scorede efterfølgende på to af dem. Hjemmeholdet førte nu med 49 – 45. Det var sådanne fejl, Bakken Bears ikke måtte lave, hvis man skulle have det bedst mulige resultat med hjem til Danmark. Det virkede dog ikke til at slå Bears ud. Tværtimod. Holdene skiftedes til at score i hver sin ende. Det belgiske storhold havde helt klart håbet af have skabt et større forspring til Bears på nuværende tidspunkt, men bjørnene hang i med kløerne. De ville have et resultat med hjem til Aarhus. Det var tydeligt for enhver. Med stillingen 52 – 50 var danskerne da også godt på vej mod et sensationelt resultat på udebane mod forhåndsfavoritten. Ved stillingen 54 – 53 havde Bears mange muligheder for at bringe sig foran i kampen, men de smed alt for mange bolde væk. Med få minutter tilbage af opgøret fik Bears dog lige præcis, hvad de havde brug for, når man ikke havde held med at spille sig igennem forsvaret. Michel Diouf steg til vejrs og scorede en flot treer til udligningen 56 – 56 med to minutter tilbage. Der var derfor lagt op til noget af et drama de sidste par minutter. Kunne Bakken Bears holde fast og skabe sensationen? Med 51 sekunder tilbage af opgøret bragte hjemmeholdet sig foran med 59 – 58 efter flot scoring af hjemmeholdets point guard Alexandre Libert. Det lignede derfor en belgisk hjemmesejr med mindst mulig margin. Med 30 sekunder tilbage af det dramatiske opgør modtog Darko Jukic bolden fra Adama Darboe ude ved venstre hjørne. Han skuede kortvarigt til kampuret, og da der ikke var en holdkammerat åben, så besluttede Jukic at udfordre på ydersiden mod kurven. Danskeren slog din direkte modstander og scorede to point til stillingen 59 – 61, hvilket blev kampens endelige resultat. Bakken Bears slår derfor sensationelt det belgiske storhold og forhåndsfavoritter fra Spirou Charleroi i en lavtscorende kamp med masser af fejl fra begge sider. Der venter dermed et yderst spændende returopgør i Vejlby-Risskov Hallan lørdag klokken 14:00.

Kampens resultat:

59-61

Dato:

onsdag 26. september 2018

Tid:

20:30

Arena:

RTL Spiroudome

Se statistikken

Foromtale: Bakken Bears jagter ny europæisk sensation.

“Vi møder den absolutte top i europæisk basketball. Det er topklasse-spillere på den europæiske scene, og det en organisation med mange nuller på budgettet. Der er høj kvalitet hele vejen rundt.” – Mathias Bach, Associated Head Coach.

Bakken Bears møder onsdag aften den traditionsrige klub Spirou Charleroi på udebane i anden runde af Champions League-kvalifikationen, efter de slog det israelske storhold Hapoel Tel-Aviv mandag aften. Det belgiske mandskab bliver en lidt anden udfordring end de seneste kampe mod Leicester Riders. Spirou Charleroi hører i modsætning til englænderne til i den absolutte top i europæisk basketball. Klubben har vundet ti nationale mesterskaber i sin forholdsvist korte historie på 29 år. Det seneste mesterskab skal dog findes tilbage i 2012, og det er siden blevet til placeringer lige akkurat uden for medaljerne. Det ændrer dog ikke på, at det er en modstander, der er vant til at vinde og spille med i store turneringer.

Holdet ledes af den amerikanske træner Brian Lynch, der er pensioneret professionel basketball-spiller. Den 40-årige træner fik sin basketball-uddannelse på det kendte amerikanske universitet Villanova University, hvor han formåede at score 992 point som shooting guard eller small forward. Lynch blev efter college professionel spiller i Belgien for Antwerp Diamond Giants. Amerikaneren havde derfor allerede et glimrende kendskab til belgisk basketball, inden han blev cheftræner for Spirou Charleroi i 2017.

Bakken Bears går uden tvivl ind til en vanskelig opgave, når man skal forsøge at slå det belgiske storhold fra Spirou Charleroi over to kampe. Belgierne har favoritværdigheden, men det betyder dog ikke, at aarhusianerne ikke vil give alt i forsøget på at slå stormagten. Man har nemlig gjort det før.

“Jeg tør ikke sætte nogle procenter på vores chancer for at gå videre, men belgierne er favoritter uanset hvad. Men vi har tidligere vist, at selvom modstanderen er favoritter på papiret, så har vi kunnet levere et resultat alligevel, og det skal vi tage med ind til kampen. Vi har leveret overraskelser før, og det vil vi forsøge at gøre igen. Vi vil forsøge at ramme vores topniveau, og så må vi se, hvor langt det rækker.” – udtaler Mathias Bach.

Belgiske Spirou Charleroi vandt som bekendt den afgørende returkamp hjemme mod israelske Hapoel Tel-Aviv sent mandag aften. Holdets forudsætninger for at slå det belgiske storhold er derfor bestemt ikke blevet hjulpet af, at man ikke kendte sin endelige modstander før sent mandag aften med afrejse allerede tirsdag morgen fra lufthavnen.  Forberedelserne har derfor ikke været optimale for Bakken Bears, men sådan er vilkårene ganske enkelt ifølge Mathias Bach, hvis man vil spille med, hvor det er sjovt.

“Vores forberedelser har været noget anderledes, end de plejer at være. Vi plejer at bruge meget længere tid på forberedelser og se noget video, så vi kan få helt på plads og analysere, hvem vi spiller mod. Det har i denne omgang været meget begrænset, når vi har haft så kort tid. Vi kan ikke begynde at snakke med spillerne om to forskellige hold. Det giver jo ingen mening at gøre det. Det bliver et kort taktisk oplæg, og så må vi have fuldt fokus på det, vi selv kan gøre. Men det er bare sådan, vilkårene er, hvis man vil have lov at være med, hvor det er sjovt. Vil man kvalificere sig til Champions League, så er det bare sådan, det er. Så må man tage vilkårene og rulle med dem.”

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by