thomas_laerke-w420

Games | 2018-10-17

Bakken Bears vs. Steaua Bucuresti

Første periode begyndte med god atmosfære i hallen, og det udnyttede Michel Diouf til at score to point efter et flot gennemspillet angreb. Kampen begyndte i højt tempo, og udeholdet fra Bucuresti scorede selv på sit første angreb. Bakken Bears kom dog bedre ud end rumænerne, og særligt Darko Jukic var brandvarm med fem hurtige point. En dum fejl af Ryan Evans på et trepointsskud bringer dog udeholdet tilbage i kampen. Bakken Bears formøblede på få minutter en føring på 9-2 til stillingen 9-9. Hjemmeholdet virkede bestemte ikke tilfredse med de seneste par minutter, og det fik dem til at skrue tempoet op. Med syv ubesvarede point var stillingen nu 16-9. Dette fik rumænerne fra Steaua Bucuresti til at tage sin første timeout. Hjemmeholdet virkede til at have fundet rytmen, og aarhusianerne fik Vejlby-Risskov Hallen til at eksplodere, da forsvaret stjal bolden og drev den frem til et spektakulært dunk af Hayden Dalton.
Første periode sluttede med en fremragende treer af Adama Darboe. Bakken Bears kunne dermed gå ind til anden periode med en føring på 28-19.

Bakken Bears åbnede anden periode rigtig solidt rent forsvarsmæssigt, og man var samtidig enormt effektive i den anden ende. To angreb i træk med en treer til henholdsvis Thomas Lærke og Adama Darboe tvang føringen op på 36-21, hvilket fik rumænerne til at tage timeout. Kampen havde fortsat samme tempo og intensitet, hvor begge hold gav den hele armen i duellerne. Bjørnene virkede dog til at have et lille overtag, og det bragte holdet op med kampens indtil videre største føring på 17 point til stillingen 40-23 med tre minutter tilbage inden pausen. Udeholdet fra Steaua Bucuresti virkede til at blive en smule trætte mod slutningen. Opdækningen var ikke rigtig til stede, og Bakken Bears kom til rigtig mange lette og åbne scoringer. Steaua Bucuresti formåede kun at score ni point i tredje periode, og udeholdet fra Rumænien havde helt bestemt noget at tale om, da de gik ind til pausen. De kunne kigge op på scoringstavlen på vej ud ad hallen og se den vise 54-28 til hjemmeholdet fra Bakken Bears.

Tredje periode åbnede med lighedstegn til de to foregående. Danskerne lagde ud med effektivt angrebsspil med scoringer på næsten hvert eneste. Udeholdet kom ikke til ret mange åbne muligheder, og de smed ofte bolden væk som følge af godt forsvarsspil af Bears. Rumænerne kommer en lille smule bedre med mod slutningen af tredje periode, hvor hjemmeholdet spillede en smule ukoncentreret og smed et par bolde væk. Head coach Steffen Wich var ikke tilfreds med, hvad han så til trods for den store føring. Der blev straks taget timeout. Den lille pause bragte i den grad gnisten tilbage for Bears-spillerne. Man spillede igen med højt tempo, og udeholdet fra Steaua Bucuresti kunne ikke følge med. Bjørnene kunne dermed lukke tredje periode med en føring på 75-41.

Fjerde periode åbnede en smule kaotisk med flere ukoncentrerede angreb fra Bears’ side. De første to minutter forløb uden scoringer til det aarhusianske hjemmehold. Der skulle gå lige knapt tre minutter, før Tobin Carberry kunne sætte point på tavlen med to straffekastsscoringer. Thomas Lærke satte dog fut i hallen med en flot aktion, hvor han driblede forbi modstanderen og blev fejlet på sin scoring. Dette var dog periodens bedste aktion, da begge hold kæmpede med at få spillet til at hænge ordentligt sammen. Begge mandskaber brændte alt for mange chancer og smed flere unødige bolde væk. Koncentrationen virkede til at være brugt op med fem minutter tilbage af kampen. Bakken Bears virkede en smule påvirket af, at kampen reelt var afgjort, og det samme gjorde udeholdet fra Steaua Bucuresti. Bears virkede dog til at ville give publikum noget at gå hjem på, og man satte flere flotte angreb sammen, og særligt amerikanske Ryan Evans virkede brandvarm med mange scoringer. Bears lukkede solidt kampen af og kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret med slutstillingen 100-66.

Tobin Carberry og Ryan Evans leverede begge en double-double i dagens kamp med henholdsvis 19 og 18 point med 10 rebounds hver.

 

Kampens resultat:

100-66

Dato:

onsdag 17. oktober 2018

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Onsdag aften tørner de danske mestre fra Bakken Bears sammen med rumænske Steaua Bucuresti i sæsonens første kamp i FIBA Europe Cup. Dette er den selv samme turnering, hvor Bakken Bears formåede at spille sig helt frem til semifinalerne i det forgange år. Holdet jagter i denne sæson endnu et europæisk eventyr, og det første skridt skal tages mod de rumænske vicemestre fra Steaua Bucuresti.

Klubben blev stiftet for 66 år siden i 1952, og man kan fremvise et pokalskab med imponerede 21 nationale mesterskaber. Det er tale om en traditionsrig klub, der har haft flere storhedstider. Dette kom blandt andet til udtryk fra 1980 til 1991, hvor man vandt ikke mindre end ti mesterskaber. Klubben har siden været ramt af en tørkeperiode, og man har ikke vundet et mesterskab siden.

Gæsterne har dog vundet sølv i de to seneste sæsoner i den rumænske liga, og man møder derfor et internationalt tophold i Vejlby-Risskov Hallen, der meget vel kan være på vej tilbage mod tidligere storhedstider. Rumænerne åbnede også sæsonen i den hjemlige liga med en sejr over sidste års mestre fra Oradea, og de har dermed fået en fornuftig begyndelse på sæsonen. Holdet har dog gennemgået en mindre transformation frem til denne sæson, hvor mange nye spillere er kommet til, og man har desuden lavet en udskiftning på trænerposten.
Udeholdet fra Steaua Bucuresti er derfor på nogle måder ubekendt for holdet, fortæller associated head coach Mathias Bach:

”Det er en gammel klub, men det er et nyt hold på den måde, at det er mange nye spillere, der er sat sammen på holdet, og det er en ny træner. Det er dermed ikke et hold, vi har kunnet forberede os så godt på. Det er et hold, der har være vanskeligt at scoute på, fordi det er et helt nyt sammensat hold. De har heller ikke spillet nogle FIBA-kvalifikationskampe, som vi har kunnet se bånd på. Vi har kun fået en enkelt kamp fra den rumænske liga, eftersom der kun er spillet en enkelt runde i den hjemlige liga. Den har vi kigget en del på, og den har givet os et fint indtryk af dem. Det er et rigtig godt hold, vi skal møde. De seks første spillere, de har, er alle sammen erfarende og dygtige spillere med masser af rutine. De er store og stærke. Derudover har de nogle unge spillere og rollespillere, som kan byde ind med en masse kvalitet.” – fortæller Mathias Bach og fortsætter:

”Vi er selvfølgelig spændte på at se, om de kommer med noget, vi ikke har kunnet se. Vi har jo som sagt ikke haft så meget materiale at kigge på, når de kun har spillet den enkelte kamp. Det bliver derfor et yderst interessant opgør, vi skal spille mod dem.”

Hos sidste sæsons danske mestre og FIBA Europe Cup-semifinalister fra Bakken Bears er man dog fortrøstningsfuld i forhold til egne evner og målsætningen om at få en sejr i hus mod de rumænske vicemestre fra Steaua Bucuresti på hjemmebanen i Vejlby-Risskov Hallen. Det kræver dog, at man finder sit vante niveau på den europæiske scene.

”Vi ved, at vi kan være med i de europæiske kampe, hvis vi spiller op til vores bedste. Vi ved også, at hvis ikke vi rammer niveau, så kan vi også få ørerne i maskinen, fordi det er et godt hold. Men vi ved, at hvis vi spiller op til vores bedste, så kan vi spille lige op med alle hold i turneringen. Det er det, vi går efter.”

Bakken Bears har haft stor succes med at spille sit eget spil og ikke fokusere så meget på modstanderen, og det forholder sig heller ikke ret meget anderledes, når de rumænske sølvvindere fra Steaua Bucuresti slår et smut forbi Vejlby-Risskov Hallen.

”Vi skal sørge for at være os selv, når vi går ind til kampen. Vi synes, vi er bedst, når vi spiller med et højt tempo. Vi skal passe på, at vi ikke står og afventer dem for at lure, hvad det er for en modstander. Vi skal ud at angribe dem. Vi ønsker ikke at spille på deres præmisser men i stedet spille efter vores egne. Som udgangspunkt skal vi ud at ramme et tempo, der passer os godt. Kan vi det, så er jeg heller ikke så nervøs for, at vi nok skal få en sejr.”

Kampen begynder onsdag den 17. oktober klokken 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by