thomas_laerke-w420

Games | 2018-10-21

Bakken Bears vs. Horsens IC

Kampen begyndte i højt tempo, og Bakken Bears kom bedst fra start. Hjemmeholdets Ryan Evans satte en treer på første angreb, og efterfølgende scorede Tobin Carberry to point og blev fejlet. Han scorede på straffekastet og gjorde det til et trepointsspil. Aarhusianernes Tylor Ongwae var næste mand i køen til at score for hjemmeholdet. Kenyaneren satte en flot treer fra hjørnet, og de danske mestre førte med 9-0 efter blot halvandet minut. Udeholdet fra Horsens svarede dog hurtigt igen til trods for den dårlige start. Vicemestrene scorede efterfølgende seks ubesvarede point og var straks tilbage i kampen. De følgende minutter stod også i Horsens’ tegn, og de bragte stillingen op på 13-13 efter fem minutter. De næste to minutter i kampen forløb mere stille og roligt, men føringen var dog skiftet til 18-19 i Horsens’ favør. Deres første føring i kampen. Det var kendetegnende for første periode, at det var en meget fysisk præget kamp. Begge mandskaber ville for alt i verden ikke tabe i denne nyklassiker. Første periode sluttede af med lidt dramatik, da Bears havde sidste angreb. Thomas Lærke modtog bolden i hjørnet og blev fejlet, så han røg ud i banden. Det gav tre straffekast, og han scorede på dem alle tre. Dette gav en stilling efter første periode på 28-23 til hjemmeholdet fra Bakken Bears.

Anden periode begyndte lige så hæsblæsende som den første. Det var tydeligt at se, at det var to mandskaber, der havde indledt sæsonen med tre sejre i tre mulige. Bears førte 40-33 efter fem minutter inde i perioden, men kampen var meget lige. Man sad med følelsen af, at føringen kunne skifte på hvilket som helst tidspunkt. En rigtig topkamp i Basketligaen. Med tre minutter tilbage af anden periode trak hjemmeholdet fra Bakken Bears dog en smule fra. Horsens havde på dette tidspunkt større problemer med at få scoret end Bakken Bears. Dette gav hjemmeholdet kampen største føring på 46-34. Horsens kæmpede bravt, men de var uheldige med at ramme kanten af kurven i stedet for midten. Perioden sluttede med aarhusianerne som det bedste hold, og pausestillingen var 51-37.

Tredje periode begyndte med fuldt skrald. Begge mandskaber virkede genopladet efter pausen, og de gav sig fuldt ud i alle dueller. Man kom ikke sovende til en rebound. Begge trupper ville uden tvivl komme hjem med ømme led og blå mærker. Hjemmeholdet fra Bears førte med 62-52 efter fire minutter inde i perioden, men Horsens virkede til at have fundet vejen til kurven. Kampen levede i den grad på dette tidspunkt. Men bedst som Horsens kæmpede sig tilbage, så vandt Bakken Bears de efterfølgende to minutter med 8-2, og forspringet var nu på 16 point til stillingen 70-54 med lidt over tre minutter tilbage af perioden. Den resterende del af tredje periode var forsat med Bakken Bears som det mest scorende hold. De sidste minutter blev vundet blev vundet med 11-5 til Bakken Bears og dermed en samlet stilling på 81-59 til at slutte perioden på.

Fjerde og sidste periode åbnede med flere scoringer til begge hold. Det var dog desværre for Horsens IC stadig Bakken Bears, der stod for de fleste point i kampen. Hjemmeholdet formåede at holde foden på gassen gennem hele kampen, og det virkede til at gøre udslaget til dagens kamp. Aarhusianerne havde hele syv spillere med over ti point i kampen mod Horsens’ fire spillere med over ti point. Det blev helt klart afgørende for kampens udfald, at hjemmeholdet havde flere spillere i rotation, der gjorde en mærkbar forskel på banen. Sæsonens første rivaliseringsopgør mellem de to hold slutter med en sejr til Bakken Bears på 101-78

Horsens IC’s mest scorende spiller blev Charles Callison med 18 point.

Bakken Bears havde Ryan Evans, Tobin Carberry og Ryan Martin som mest scorende med 15 point hver.

Kampens resultat:

101-78

Dato:

søndag 21. oktober 2018

Tid:

14:00

Arena:

Vejlby Risskov Center

Se statistikken

Bakken Bears fylder 65 år – Horsens IC kigger forbi

Søndag eftermiddag skrives der en ny side i historien om de spændende og rivaliserende opgør mellem de danske mestre fra Bakken Bears og Horsens IC. Sidste års sølvvindere med de velkendte gule uniformer gæster Vejlby-Risskov Hallen klokken 14:00 i det første opgør i indeværende sæson af Basketligaen. De to østjyske klubber har haft så tilstrækkeligt mange intense opgør, at man roligt kan kalde lokalopgøret for en klassiker i dansk basketball. De to giganter har siddet på den danske basketball-trone de seneste mange sæsoner, og de har krydset klinger i de seneste fire DM-finaler. Horsens IC satte sig på guldet i både 2015 og 2016, og Bakken Bears satte sig på de seneste to finaler i henholdsvis 2017 og 2018. De to rivaler har i alt mødt hinanden otte gange i DM-finalerne gennem historien, og de har vundet fire styks hver.

Gæsterne til dagens kamp fra Horsens har fået en resultatmæssig fornuftig begyndelse på sæsonen med tre sejre i tre mulige, hvilket bringer dem op på maksimumpoint – præcis som hjemmeholdet fra Bakken Bears. Udeholdets seneste sejr over Stevnsgade var ganske overbevisende med cifrene 106-70. Vicemestrene kommer derfor til kampen med gode forudsætninger og med selvtilliden i orden. Det samme gør Bakken Bears, der kommer fra en overbevisende sejr over rumænske Steaua Bucuresti i FIBA Europe Cup på hele 100-64. Der er dermed lagt op til et spændende opgør i Vejlby-Risskov Hallen. Disse opgør er aldrig kedelige, og begge mandskaber ville elske at drille rivalen allerede tidligt i sæsonen og give sine håbefulde fans en sejr.

Hos Bakken Bears ser man frem til at tage imod sine rivaler på selvsamme dato, som klubben fylder 65 år. Klubberne har som sagt siddet på den danske basketball-trone de seneste år, og det er en glimrende anledning at spille en topkamp til den festlige anledning.

”Horsens IC er historisk set og især inden for de seneste 6-8 år den største rival til Bakken Bears. Vi har mødt HIC i de seneste syv sæsoners DM-slutspil, heraf i de seneste fire sæsoners finaler. Det er kampe, som de to klubbers fans har virkelig stor interesse i, og derfor er der altid rigtig god stemning til kampene. Horsens IC’s ledelse og trænerstab har en god evne til altid at samle et godt hold, og få det optimale ud af spillermaterialet, hvilket holdets resultatmæssige stabilitet også bevidner.” – fortæller Bakken Bears sportsdirektør, Michael Piloz.

Bakken Bears skal spille op til sit bedste, når Horsens IC kommer forbi søndag eftermiddag. Gæsterne ankommer veloplagte, og de ødelægger hellere end gerne fødselsdagsstemingen. Horsens vil ikke være i gavehumør, og Bakken Bears må tage festens udfald i egne hænder.

God kamp!

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by