thomas_laerke-w420

Games | 2018-10-24

Cherkaski Mavpy vs. Bakken Bears

Kampen åbnede meget rodet med flere turnovers og brændte chancer for begge mandskaber. Det virkede dog som om, at begge hold blot skulle finde fodfæste i kampen. Angrebene begyndte så småt at rulle, men det var Bakken Bears som det mest effektive hold. De ukrainske værter slog dog hurtigt tilbage, og efter seks minutters spil førte hjemmeholdet med 14-10. Efter en timeout slog Bakken Bears dog tilbage, og de bragte sig foran med 19-16 med ét minut tilbage af første periode. Første periode sluttede med en føring på 24-18 i Bakken Bears’ favør.

Udeholdet fra Bakken Bears åbnede anden periode bedst. Man havde bestemt overtaget i det altid vigtige rebound-spil. Ukrainerne kom forsat til scoringer, men danskerne fastholdte forspringet. Efter tre minutters spil var stillingen 25-32. De ukrainske mestre viste dog ved flere lejligheder prøver på sit gode spil med flotte kombinationer. Det var dog indtil videre ikke nok til at bringe sig foran mod aarhusianerne. Men som det sker så mange gange før i basketball, så kommer scoringer i perioder. Dette lukrerede ukrainerne på, og de bragte sig tilbage i kampen på blot få minutter med et par scoringer i træk uden Bears-scoringer. De danske mestre mærkede dog presset, og de skruede en smule op for tempoet. Pludselig var forspringet tilbage på syv point. Bakken Bears trak en smule fra mod slutningen, og man førte med ti point med tredive sekunder tilbage, hvilket også var kampens største føring. Anden periode endte med en føring på 51-42 i Bakken Bears’ favør.

Tredje periode fik en meget rodet indledning, men det var fortsat gæsterne fra Bakken Bears, der var det bedste hold. Forspringet var efter tre minutter oppe på elleve point. De ukrainske værter virkede til at have svært ved at finde nøglen til at åbne Bakken Bears’ forsvar. Man sad dog med fornemmelsen af, at tingene kunne vende hurtigt, som det havde gjort tidligere i kampen. Og ganske rigtigt. På blot få minutter kom ukrainerne frem til flere scoringer i træk, og forspringet var pludseligt reduceret til tre point og blot en enkelt boldbesiddelse. Bakken Bears skruede dog atter engang op for tempoet, og forspringet var tilbage på ti point. 66-76.

Fjerde periode begyndte med Bakken Bears som det klart bedste hold. De virkede stålsatte på at lukke kampen. De skruede gevaldigt op for tempoet, og de bragte sig foran med femten point efter fem minutter af fjerde og sidste periode. Hjemmeholdet fra Cherkaski Mavpy kunne slet ikke følge med danskernes tempo halvvejs inde i perioden. Bakken Bears virkede endnu engang til at overmatche sin modstander på fysikken mod slutningen af kampene. Ukrainerne skulle kæmpe meget for enhver scoring, mens danskerne scorede mere eller mindre efter behag. Ukrainerne kæmpede forgæves, men det var ikke nok. Bakken Bears kunne dermed sikre sig en ny overbevisende sejr i europæisk sammenhæng. Kampen sluttede 77-106.

Kampens mest scorende spiller blev amerikanske Ryan Evans med 24 point.

Kampens resultat:

77-106

Dato:

onsdag 24. oktober 2018

Tid:

18:00

Arena:

Sport Palace Budivelnyk

Se statistikken

Bakken Bears møder de ukrainske mestre

De danske mestre fra Bakken Bears spiller onsdag aften sin anden kamp i dette års udgave af FIBA Europe Cup, og her jagter man sin anden sejr i to mulige. Det danske mandskab vandt det første opgør på hjemmebanen i Vejlby-Risskov Hallen over rumænske Steaua Bucuresti med 100-66. Denne gang er aarhusianerne rejst mod Cherkasy i Ukraine, hvor de nationale mestre fra Cherkaski Mavpy venter klokken 18:00.

Sidste års mesterskab var ukrainernes første, siden klubben blev stiftet tilbage i 2003. Det ukrainske mandskab går modsat Bakken Bears til kampen med et nederlag i bagagen. Klubben tabte sit første opgør i FIBA Europe Cup på udebane til Z Mobile Prishtina fra Kosovo med 92-82. Dette betyder samtidig, at hvis Bakken Bears vinder opgøret, og Prishtina slår Steaua Bucuresti, så kan man allerede begynde at lægge fin afstand til de to nederste placeringer i gruppen, der sender holdene tidligt ud af den europæiske turnering.

De ukrainske mestre kommer dog til kampen opsat på at vinde, og de vil gøre det foran et veloplagt hjemmepublikum i Sport Palace Budivelnyk Arena. Ukrainerne har også nogle individualister, der er værd at holde øje med, hvis man vil trække sig sejrrigt ud af opgøret. På point guard-positionen har de 26-årige amerikaner Brandon Young, der er enorm hurtig og kan score mange point. Han er svær at stoppe i en-mod-en-duellerne. Amerikaneren har i denne sæson snittet 19 point for ukrainerne. Cherkaski Mavpy har desuden en glimrende skytte i form af ukrainske Oleksandr Kolchenko. Han er farlig, når kan får lov at komme til skud rundt om screeninger eller fra pull up treere efter pick and rolls. Oleksandr Kolchenko er ligeledes blandt holdets mest scorende spillere med 14,5 point i gennemsnit. Hjemmeholdets 21-årige Ivan Tkachenko er en spændende og spektakulær spiller, der leverer mange highlights gennem en kamp. Der er derudover tale om en dygtig skytte, der skyder lige knapt 40 % bag trepointslinjen. De ukrainske mestre har en anden nævneværdig amerikaner i form af den 203 centimeter høje forward Chris Cokley. Amerikaneren er ny på holdet, men han er allerede stemplet ind på holdet med 59 point i tre kampe, hvilket giver et pointgennemsnit på imponerende 20 point per kamp.

Kampen spilles onsdag den 24. oktober klokken 18:00 dansk tid. Kampen kan følges på Fanseat.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by