thomas_laerke-w420

Games | 2018-11-21

Z Mobile Prishtina vs. Bakken Bears

Bakken Bears åbnede kampen mod Z Mobile Prishtina som så mange gange før i denne sæson med effektivt angrebsspil. Tylor Ongwae og Tobin Carberry åbnede kampen med de første scoringer til danskerne. Det betød, at aarhusianerne var foran med 7-2 foran nogle veloplagte hjemmetilskuere fra Kosovo. Et par sløsede fejl fra Bakken bragte dog hjemmeholdet tilbage i kampen, og efter fire minutters spil havde østeuropæerne bragt sig foran med 12-9. De danske mestre fra Bakken Bears var i kampens indledning kommet under et tryk, som de ikke tidligere havde været under i turneringen. Dette kunne meget vel vise sig at blive den største test indtil videre. Hjemmeholdets publikum lagde et enormt tryk på danskerne. Bakken Bears havde store vanskeligheder med at finde de nemme løsninger, og man tog i stedet de svære skud. Afslutningerne gik desværre for aarhusianerne ikke i kurven. Hjemmeholdet kom meget lettere til scoringer, og de udnyttede Bakken Bears’ fejl til fulde. Spillet fra Bakken Bears virkede forhastet og uden overblik. Første periode sluttede med en føring til Prishtina på 27-16.

Bakken Bears kom bedre ud til anden periode med to hurtige scoringer indledningsvist fra Tylor Ongwae og Thomas Lærke. De to hurtige scoringer fik hjemmeholdets træner til at foretage en timeout. Der var for dem ingen grund til at lukke Bears for meget tilbage i kampen til trods for forspringet. Prishtina skulle jagte en sejr på 25 point, hvis de skulle overtage førstepladsen fra danskerne. Særligt Thomas Lærke virkede oplagt på at bringe balance i regnskabet. Danskeren kom varm ud til anden periode og skød tre treere til udligning 29-29. Thomas Lærke sørgede efterfølgende for Bakken Bears første føring i kampen med endnu en treer halvvejs inde i anden periode. Aarhusianerne havde fået styr på tingene i anden periode, og man spillede sit vante spil med tålmodige angreb og fri skud. Prishtina spillede fortsat glimrende basket, men de havde problemer med at trække fra Bears igen.

Tredje periode åbnede lidt mere stille og roligt i forhold til de to forrige perioder. Begge hold var ikke helt skarpe i angrebsspillet, men det ændrede ikke på, at Bakken Bears fortsat kunne stå for føringen i kampen. Danskerne trak gradvist fra i tredje periode, og det fik Prishtina-træneren til at tage en timeout for at banke et sidste håb ind i sine spillere med sammenlagt tretten minutter tilbage af kampen. Lige lidt hjalp det dog, og Bakken Bears kunne mod slutningen af tredje periode trække yderligere fra. Særligt Thomas Lærke fortsatte med at volde problemer for Prishtina. Danskeren skød indtil videre 75 procent (6/8) bag trepointslinjen. Perioden sluttede med en føring på ni point til Bakken Bears.

Fjerde og sidste periode åbnede med Bakken Bears som det dominerende hold. Det begyndte at ligne den samme kamp, som udspillede sig i Vejlby-Risskov Hallen i det første opgør. Prishtina gjorde, hvad de kunne, men danskerne trak fra til sidst. De danske mestre førte med hele 20 point efter fire spillede minutter af fjerde periode. Prishtinas mulighed for at stjæle førstepladsen i gruppen for forduftet for længe siden, og det kunne man også mærke på spillet og attituden i kampen. Hjemmeholdet virkede til at have sat alle kræfter ind tidligere i kampen, da man også bragte sig foran med 12 point. De formåede dog ikke at holde det nødvendige momentum for at slå et stærkt Bears-mandskab. De traditionsrige hold fra Kosovo virkede til at have accepteret, at man ville gå videre fra gruppen som toer. Kampen fik dog en smule spænding til sidst, eftersom det tydeligvis virkede som om, at Bakken Bears jagtede de magiske 100 point for femte gang i det europæiske gruppespil. Danskerne lykkedes med det lige til sidste, og de kunne rejse hjem til Danmark som gruppevinder med en sejr på 100-77.

Kampens resultat:

77-100

Dato:

onsdag 21. november 2018

Tid:

20:00

Arena:

Prishtina Arena

Se statistikken

Foromtale: Bakken Bears jagter førstepladsen i gruppe E

Bakken Bears spiller onsdag aften det sidste opgør i FIBA Europe Cups gruppe E, når man rejser til Kosovo for at møde de nationale mestre fra Z Mobile Prishtina. Der er lagt op til en spændende kamp, hvor de danske mestre kan konsolidere førstepladsen i gruppen med en sejr. Aarhusianerne vandt det første indbyrdes opgør i Vejlby-Risskov Hallen med 108-84, og det betyder, at holdet kan tillade sig at tabe med 24 point og stadig kalde sig gruppevinder. Titlen som gruppevinder kan vise sig at blive vigtig for ”Bjørnene”, da man på papiret får en lettere gruppe i næste runde. Som gruppevinder bliver man parret med to andenpladser fra henholdsvis gruppe A og gruppe G samt førstepladsen fra gruppe D. Bliver Bakken Bears derimod toer i sin gruppe, så bliver holdet omvendt parret med to førstepladser fra gruppe A og gruppe H samt andenpladsen fra gruppe C.

Bakken Bears går dermed benhårdt efter at konsolidere førstepladsen mod Z Mobile Prishtina fra Kosovo onsdag aften klokken 20:00 dansk tid. Holdet har i sine forberedelser gjort en dyd ud af, at man ikke tager noget for givet, og man går efter bevare det igangværende momentum som ubesejret i turneringen. Z Mobile Prishtina er Kosovos mest vindende basketballhold med 12 nationale mesterskaber og 13 pokaltitler de seneste 13 sæsoner. Værterne har siden nederlaget til Bakken Bears vundet sine to efterfølgende opgør mod Steaua Bucuresti og Cherkaski Mavpy. Østeuropæerne ligner bestemt ikke et mandskab, der har opgivet håbet om at vinde gruppen.

Særligt Z Mobile Prishtinas første syv spillere kan volde problemer for Bakken Bears. Det er et mandskab, der tidligere har spillet Champions League-kvalifikation. Spillerne har en enorm fysisk, og det er spillere med international erfaring hele vejen rundt, hvor flere tidligere har spillet på europæisk topniveau. Det er et hold, der ved, hvad der skal til for at vinde de store kampe, og de er vant til at levere på et højt niveau. Prishtina har afgjort de bedste spillere af alle modstanderne i gruppe E, og det er heller ikke overraskende, at gruppen skal afgøres mod mestrene fra Kosovo.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by