thomas_laerke-w420

Games | 2018-12-12

Bakken Bears vs. ZZ LEIDEN

Aftenens kamp mod ZZ Leiden åbnede en smule rodet med flere unødvendige turnovers fra hjemmeholdet Bakken Bears. De hollandske gæster var til gengæld uskarpe omkring kurven i de indledende minutter, og det betød en 5-2 føring til de danske mestre efter tre minutter spillet af første periode. De hollandske vicemestre kom dog en smule bedre med i de efterfølgende minutter, efter Bakken Bears unødigt sendte dem på straffekastlinjen til stor utilfreds for head coach Steffen Wich. Gæsterne udlignede til 8-8. Dette virkede dog ikke til at ryste aarhusianerne, der hurtigt svarede igen med flotte scoringer fra Tobin Carberry og Tylor Ongwae. Bears førte med 15-8 på blot et øjeblik. Leiden kom bedre med i kampen med et par flotte treere, men Bakken Bears førte fortsat med 22-18 med to minutter tilbage af første periode. En hæsblæsende første periode sluttede med 27-22 til de danske mestre fra Bakken Bears.

Anden periode åbnede med samme høje energiniveau som første periode. Begge mandskaber var i den grad mødt op i Vejlby-Risskov Hallen for at spille basket. Det fremstod klart og tydeligt, at begge klubber kendte vigtigheden af at komme godt fra start i et potentielt tæt kapløb som at slutte som de to bedste i gruppen. Kampen var utrolig tæt på dette tidspunkt, og dette fik hjemmeholdet til at foretage en timeout. ZZ Leiden var blot bagud med to point halvvejs inde i anden periode. De to hold fulgtes godt af i de efterfølgende minutter, og med blot to minutter tilbage inden pausen, var stillingen 39-35 til hjemmeholdet fra Bakken Bears. Første halvleg sluttede med de danske mestre som det skarpeste hold, og de sikrede med nogle flotte scoringer en vigtig pauseføring på 45-35 mod de hollandske vicemestre fra ZZ Leiden.

Værterne fra Bakken Bears åbnede tredje periode skidt. Holdet kom ud og lavede mange unødvendige turnovers og ramte ikke på sine skud. Dette lukrerede udeholdet fra Leiden effektiv på, og de var igen med i kampen. Halvvejs inde i perioden havde de danske mestre blot scoret fire point, mens hollænderne havde scoret 12 point. Derfor var den danske føring blevet reduceret til et forspring på kun to point til stillingen 49-47. Publikum havde været med i hele kampen, og der var på dette tidspunkt brug for dem mere end på noget andet tidspunkt i kampen. Støtten virkede til at forplante sig hos spillerne. Hjemmeholdet fik gang i det gode spil igen, og det medførte nogle fremragende scoringer fra blandt andet indskiftede Morten Sahlertz. På sine to første berøringer satte han to lange treere, og Bakken Bears var pludselig oppe med en føring på ti point igen til stillingen 64-54 med to minutter tilbage af tredje periode. De danske mestre sluttede også perioden bedst af, og de lukkede tredje periode med en føring på 71-56.

Fjerde og sidste periode åbnede en smule langsomt på scoringsfronten fra begge mandskaber. Tempoet i opgøret var dog med samme fortegn som tidligere med en meget fysisk kamp, og samtlige spillere gav sig fuldt ud i duellerne. Hjemmeholdet fra Bakken Bears fik dog hurtigt styr på pointene og offensiven i de efterfølgende minutter. Bjørnene fik momentum med et eminent run, og det et resulterede i kampens største føring på 88-61 med fem minutter tilbage af opgøret. Gæsterne fra hollandske Leiden virkede modløse mod slutningen af kampen, og det virkede også til, at kampen allerede var afgjort. Bakken Bears fortsatte dominansen til sidst i kampen, og holdet førte med 103-67 med to minutter tilbage af kampen. De danske danske mestre vandt kampen med 111-71.

Kampens resultat:

111-71

Dato:

onsdag 12. december 2018

Tid:

18:30

Arena:

Vejlby-Risskov Hallen

Se statistikken

Onsdag aften klokken 18:30 er det for Bakken Bears endnu engang tid til at spille et seværdigt opgør på den europæiske scene, når holdet byder de hollandske vicemestre fra ZZ Leiden op til dans i Vejlby-Risskov Hallen i den første kamp i FIBA Europe Cups andet gruppespil. Anden runde består udelukkende af hold, der kvalificerede sig videre fra første runde, og det er derfor en langt mere konkurrencedygtig gruppe, Bakken Bears er blevet parret med. Hos head coach Steffen Wich er man også fuldt bevidst om hollændernes kvaliteter:

”Vi har kigget en hel del på Leiden forud for kampen for at få den bedst mulige forståelse for deres styrker og svagheder. Leiden er lidt atypiske i forhold til os, eftersom de spiller meget med de samme seks spillere. De roterer ikke ret meget, og de kender sine styrker. De første seks spillere er rigtig dygtige og meget sammentømret. De er utroligt gode til at få det bedste ud af de seks spillere, og det kunne man også se, hvis man fulgte med i deres første pulje. Det er ganske enkelt et rigtig dygtigt mandskab, vi skal op mod. Holdet har kun tabt en enkelt kamp i den hollandske turnering, så det er uden tvivl et hold med kvaliteter, og vi skal spille op til vores bedste, hvis vi skal have noget med fra kampen.”

Bakken Bears åbner som sagt anden rundes gruppespil på hjemmebanen i Vejlby-Risskov Hallen, og det er en gylden mulighed for at komme godt fra start, hvis man ønsker at gå videre fra en vanskelig gruppe, hvor der allerede er en klar forhåndsfavorit til at sikre sig den ene plads videre til knockoutfasen.

”Hjemmebanen er ufattelig vigtig i anden runde. Det ligger nemlig til, at russiske Saratov Avtodor er favoritter til at vinde gruppen, hvor vi andre tre hold formegentlig skal spille om andenpladsen i gruppen. Og skal man sætte sig på den eftertragtede andenplads, så skal man vinde sine hjemmekampe, ellers bliver det mere end ualmindeligt svært at gå videre. Første hjemmekamp er utrolig vigtig”

Det aarhusianske mandskab gjorde rent bord med lutter sejre i første rundes gruppespil af FIBA Europe Cup, og holdet kunne også kalde sig ubesejret med ti sejre i træk i Basketligaen, inden det i weekenden blev til sæsonens første nederlag til Randers Cimbria på udebane. De danske mestre har derfor ikke fået den bedst optakt til det kommende opgør. Bakken Bears spillede ikke op til vanligt niveau, og head coach Steffen Wich understreger, at der ikke er plads til at begå samme fejl, når man møder et hold som ZZ Leiden på den europæiske scene. Hovedpersonen er dog alligevel fortrøstningsfuld inden kampen.

”Vi skal gøre alt bedre i forhold til vores seneste kamp (mod Randers, red.). Vi var dumme og fik presset os selv i en unødig situation ved at komme stort bagud og skulle indhente hele kampen. Vi spillede med mange forskellige line-ups, og vi fik det aldrig til at fungere. Vi spillede ikke op til niveau i hverken det offensive eller den defensive del af spillet. Vi skal dog nok komme tilbage til vores normale basket til kampen mod Leiden, det er jeg ikke så nervøs for.”

Bakken Bears var mod Randers Cimbria foruden flere af sine højeste spillere, hvor Michel Diouf og Ryan Martin var meldt ukampdygtige på grund af skader. Steffen Wich melder dog Ryan Martin 100 procent klar til opgøret, mens Michel Diouf er tvivlsom og bliver evalueret fra dag til dag.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by