2018-12-12

Aftenens kamp mod ZZ Leiden åbnede en smule rodet med flere unødvendige turnovers fra hjemmeholdet Bakken Bears. De hollandske gæster var til gengæld uskarpe omkring kurven i de indledende minutter, og det betød en 5-2 føring til de danske mestre efter tre minutter spillet af første periode. De hollandske vicemestre kom dog en smule bedre med i de efterfølgende minutter, efter Bakken Bears unødigt sendte dem på straffekastlinjen til stor utilfreds for head coach Steffen Wich. Gæsterne udlignede til 8-8. Dette virkede dog ikke til at ryste aarhusianerne, der hurtigt svarede igen med flotte scoringer fra Tobin Carberry og Tylor Ongwae. Bears førte med 15-8 på blot et øjeblik. Leiden kom bedre med i kampen med et par flotte treere, men Bakken Bears førte fortsat med 22-18 med to minutter tilbage af første periode. En hæsblæsende første periode sluttede med 27-22 til de danske mestre fra Bakken Bears.

Anden periode åbnede med samme høje energiniveau som første periode. Begge mandskaber var i den grad mødt op i Vejlby-Risskov Hallen for at spille basket. Det fremstod klart og tydeligt, at begge klubber kendte vigtigheden af at komme godt fra start i et potentielt tæt kapløb som at slutte som de to bedste i gruppen. Kampen var utrolig tæt på dette tidspunkt, og dette fik hjemmeholdet til at foretage en timeout. ZZ Leiden var blot bagud med to point halvvejs inde i anden periode. De to hold fulgtes godt af i de efterfølgende minutter, og med blot to minutter tilbage inden pausen, var stillingen 39-35 til hjemmeholdet fra Bakken Bears. Første halvleg sluttede med de danske mestre som det skarpeste hold, og de sikrede med nogle flotte scoringer en vigtig pauseføring på 45-35 mod de hollandske vicemestre fra ZZ Leiden.

Værterne fra Bakken Bears åbnede tredje periode skidt. Holdet kom ud og lavede mange unødvendige turnovers og ramte ikke på sine skud. Dette lukrerede udeholdet fra Leiden effektiv på, og de var igen med i kampen. Halvvejs inde i perioden havde de danske mestre blot scoret fire point, mens hollænderne havde scoret 12 point. Derfor var den danske føring blevet reduceret til et forspring på kun to point til stillingen 49-47. Publikum havde været med i hele kampen, og der var på dette tidspunkt brug for dem mere end på noget andet tidspunkt i kampen. Støtten virkede til at forplante sig hos spillerne. Hjemmeholdet fik gang i det gode spil igen, og det medførte nogle fremragende scoringer fra blandt andet indskiftede Morten Sahlertz. På sine to første berøringer satte han to lange treere, og Bakken Bears var pludselig oppe med en føring på ti point igen til stillingen 64-54 med to minutter tilbage af tredje periode. De danske mestre sluttede også perioden bedst af, og de lukkede tredje periode med en føring på 71-56.

Fjerde og sidste periode åbnede en smule langsomt på scoringsfronten fra begge mandskaber. Tempoet i opgøret var dog med samme fortegn som tidligere med en meget fysisk kamp, og samtlige spillere gav sig fuldt ud i duellerne. Hjemmeholdet fra Bakken Bears fik dog hurtigt styr på pointene og offensiven i de efterfølgende minutter. Bjørnene fik momentum med et eminent run, og det et resulterede i kampens største føring på 88-61 med fem minutter tilbage af opgøret. Gæsterne fra hollandske Leiden virkede modløse mod slutningen af kampen, og det virkede også til, at kampen allerede var afgjort. Bakken Bears fortsatte dominansen til sidst i kampen, og holdet førte med 103-67 med to minutter tilbage af kampen. De danske danske mestre vandt kampen med 111-71.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE