thomas_laerke-w420

Games | 2019-01-09

Avtodor Saratov vs. Bakken Bears

Bakken Bears kom fint fra start i dagens kamp med en flot treer fra Tylor Ongwae allerede i første angreb. Hjemmeholdet fra Avtodor Saratov kom dog ligeledes godt fra start, og de svarede hurtigt igen med en treer. De danske mestre havde efterfølgende en smule svært ved at ramme sine skud, og det lukrerede det russiske klassemandskab på. Stillingen var derfor 8-3 til de russiske værter efter tre minutter af første periode. Steffen Wichs mandskab fik reduceret en smule efterfølgende, men det forhindrede ikke cheftræneren i at foretage en timeout efter den dårlige start. Aarhusianerne fik marginalt bedre fat efter den lille pause, men holdet havde stadig store vanskeligheder med at score på sine muligheder. Chancer, man skal score på, hvis man skal have forhåbninger om at slå et mandskab af Avtodor Saratovs kaliber og størrelse. Første periode sluttede med en føring til hjemmeholdet fra Saratov på 19-12 over Bakken Bears.

Anden periode begyndte en smule kaotisk fra danskernes side med flere spildte chancer med tabte bolde og misbrugte chancer. Bjørnene formåede ikke at få fat i ret mange offensive rebounds efter de brændte skud, og det gjorde det vanskeligt at hente ind på russerne i indledningen af anden periode, når man ikke får en ny mulighed i angrebsspillet. De danske mestre virkede dog til at have ramt en god periode hen mod slutningen af anden periode. Holdet fik fat flere angreb sammen og ramte på flere skud. Bakken Bears var med to minutter tilbage inden pausen blot bagud med to point til stillingen 29-27 i Saratovs favør. Dette var potentielt et vigtigt tidspunkt i kampen, da man kunne gå til pause og have skabt en helt lige kamp igen. Gejsten fejlede bestemt ikke noget hos aarhusianerne, og det blev blandt andet illustreret ved en enormt arbejdsom Thomas Lærke i forsvarsspillet. Danskeren dækkede disciplineret op og fremtvang flere angrebsfejl og fejlafleveringer fra russerne. Tobin Carberry sluttede en godkendt periode af med en topointscoring i sidste øjeblik, og det bragte stillingen op på en smal føring til Saratov på 33-29.

Bakken Bears kom flot ud til anden periode med to succesfulde angreb med scoringer til følge. Og med en ny boldbesiddelse til danskerne uden en scoring fra Saratov, spillede Bears nu for en udligning. De danske mestre udnyttede ikke den pågældende mulighed, men med en flot forsvarsaktion efterfølgende, kunne Bears gøre kontra, og Darko Jukic udlignede til 37-37. Tingene skulle dog hurtigt vise sig at blive endnu bedre for Bakken Bears, da en velspillende Tylor Ongwae satte en lang treer og gav holdet sin første føring i kampen. Aarhusianerne spillede flot og tålmodigt angrebsspil. Det virkede på nuværende tidspunkt som om, at holdet havde fundet sin rytme. De to hold fulgtes godt ad i tredje periode, og der var lagt op til en enormt spændende fjerde periode. Stillingen var helt lige ved 51-51.

Fjerde og sidste periode startede desværre for Bakken Bears meget rodet. De danske mestre var efter små tre minutter fortsat ikke kommet på scoringstavlen, mens russiske Saratov havde scoret syv point. Den dårlige start fik head coach Steffen Wich til at foretage en hurtig timeout. Dette virkede dog ikke til at have den store hjælp på tingenes tilstand på banen for Bakken Bears, der fortsat havde utrolig vanskeligt ved at få bolden i kurven. Der skulle gå hele seks minutter, før det lykkedes for Michel Diouf at score på en lang toer. De danske mestre formåede desværre ikke at få styr på tingene i det resterende af perioden, og det blev dyrt for danskerne. De russiske værter fra Avtodor Saratov fortsatte ufortrødent, og de vandt perioden med 20-9 over Bakken Bears, og dermed var aarhusianernes første nederlag i FIBA Europe Cup en realitet. Kampen endte 71-60.

Kampens resultat:

71-60

Dato:

onsdag 09. januar 2019

Tid:

16:00

Arena:

Kristall Sports Palace

Se statistikken

Onsdag den 9. januar klokken 16:00 dansk tid venter Bakken Bears hidtil sværeste opgør i denne sæson, når de danske mestre spiller udekamp i FIBA Europe Cup mod det russiske storhold fra Avtodor Saratov. De russiske værter hører til blandt de mest succesfulde og traditionsrige nationale klubber nogensinde. Klubben har blandt andet vundet den stærke liga to gange tidligere i historien og vundet sølv fire gange. Avtodor Saratov er desuden notorisk kendt for at være en sand talentfabrik, der udvikler og former de unge spilleres karriere, så de får de bedst mulige vilkår. Fire unge talenter er tidligere blevet draftet af NBA-hold.

Det russiske mandskab spiller sine kampe i Kristall Arena, som blev rekonstrueret tilbage i 2014, så der nu er plads til hele 5.500 tilskuere, der virkelig kan skabe en intens stemning og gøre det til et vanskeligt miljø at spille i for udeholdet. Avtodor Saratov har også vist sig at være stærke på hjemmebane i dette års udgave af FIBA Europe Cup, hvor det er blevet til lutter sejre i Kristall Arena indtil videre. Det russiske mandskab har blot tabt en enkelt kamp på den europæiske scene, og det var en udekamp i det første gruppe spil mod israelske Ironi Ness Ziona. Saratov har lige som Bakken Bears hentet to sejre ud af to mulige i dette gruppespil, men den russiske storklub fører gruppen grundet en bedre pointscore over de to kampe. Saratovs pointdifferentiale mod ZZ Leiden og Kataja Basket var på imponerende 66 point, hvilket er 11 point bedre end de danske mestre.

Bakken Bears møder utvivlsomt et fantastisk basketballhold onsdag eftermiddag, når man skal forsøge at sætte sig på førstepladsen i gruppen. Med en sejr er holdet så godt som videre i gruppen. Selv med et potentiel nederlag til Saratov, har de danske mestre fortsat gode muligheder for at spille for videre avancement til knockoutfasen. Aarhusianerne er som nævnt væsentlig bedre indbyrdes med både ZZ Leiden og Kataja Basket inden de sidste to indbyrdes kampe, så danskerne skal tabe stort til et af de to mandskaber, hvis holdet for alvor skal komme i problemer. Man må dog aldrig vide sig for sikker i de europæiske turneringer, og derfor tager holdet også en kamp ad gangen, og først gælder det det russiske storhold, som bliver en vanskelig opgave, udtaler cheftræner Steffen Wich.

”Det bliver rigtig svært at spille mod Saratov, der har et kæmpestort budget. De er inde i en rigtig god stime med ny træner, og de har fået tilført en ny spiller. Dette gør, at de har flyttet lidt om på posterne, så det bliver et meget svært opgør mod en enormt dygtig modstander på deres hjemmebane. Det vigtigste for os bliver, at vi kan komme op i tempo og være forberedt til tænderne, så vi kan spille vores eget spil. Men at tro, at vi bare lige kan slå Saratov Avtodor, det er nok en by i Rusland.”

Kampen mod Avtodor Saratov kan ses direkte på Fanseat fra klokken 15:45.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by