2019-01-09

Bakken Bears kom fint fra start i dagens kamp med en flot treer fra Tylor Ongwae allerede i første angreb. Hjemmeholdet fra Avtodor Saratov kom dog ligeledes godt fra start, og de svarede hurtigt igen med en treer. De danske mestre havde efterfølgende en smule svært ved at ramme sine skud, og det lukrerede det russiske klassemandskab på. Stillingen var derfor 8-3 til de russiske værter efter tre minutter af første periode. Steffen Wichs mandskab fik reduceret en smule efterfølgende, men det forhindrede ikke cheftræneren i at foretage en timeout efter den dårlige start. Aarhusianerne fik marginalt bedre fat efter den lille pause, men holdet havde stadig store vanskeligheder med at score på sine muligheder. Chancer, man skal score på, hvis man skal have forhåbninger om at slå et mandskab af Avtodor Saratovs kaliber og størrelse. Første periode sluttede med en føring til hjemmeholdet fra Saratov på 19-12 over Bakken Bears.

Anden periode begyndte en smule kaotisk fra danskernes side med flere spildte chancer med tabte bolde og misbrugte chancer. Bjørnene formåede ikke at få fat i ret mange offensive rebounds efter de brændte skud, og det gjorde det vanskeligt at hente ind på russerne i indledningen af anden periode, når man ikke får en ny mulighed i angrebsspillet. De danske mestre virkede dog til at have ramt en god periode hen mod slutningen af anden periode. Holdet fik fat flere angreb sammen og ramte på flere skud. Bakken Bears var med to minutter tilbage inden pausen blot bagud med to point til stillingen 29-27 i Saratovs favør. Dette var potentielt et vigtigt tidspunkt i kampen, da man kunne gå til pause og have skabt en helt lige kamp igen. Gejsten fejlede bestemt ikke noget hos aarhusianerne, og det blev blandt andet illustreret ved en enormt arbejdsom Thomas Lærke i forsvarsspillet. Danskeren dækkede disciplineret op og fremtvang flere angrebsfejl og fejlafleveringer fra russerne. Tobin Carberry sluttede en godkendt periode af med en topointscoring i sidste øjeblik, og det bragte stillingen op på en smal føring til Saratov på 33-29.

Bakken Bears kom flot ud til anden periode med to succesfulde angreb med scoringer til følge. Og med en ny boldbesiddelse til danskerne uden en scoring fra Saratov, spillede Bears nu for en udligning. De danske mestre udnyttede ikke den pågældende mulighed, men med en flot forsvarsaktion efterfølgende, kunne Bears gøre kontra, og Darko Jukic udlignede til 37-37. Tingene skulle dog hurtigt vise sig at blive endnu bedre for Bakken Bears, da en velspillende Tylor Ongwae satte en lang treer og gav holdet sin første føring i kampen. Aarhusianerne spillede flot og tålmodigt angrebsspil. Det virkede på nuværende tidspunkt som om, at holdet havde fundet sin rytme. De to hold fulgtes godt ad i tredje periode, og der var lagt op til en enormt spændende fjerde periode. Stillingen var helt lige ved 51-51.

Fjerde og sidste periode startede desværre for Bakken Bears meget rodet. De danske mestre var efter små tre minutter fortsat ikke kommet på scoringstavlen, mens russiske Saratov havde scoret syv point. Den dårlige start fik head coach Steffen Wich til at foretage en hurtig timeout. Dette virkede dog ikke til at have den store hjælp på tingenes tilstand på banen for Bakken Bears, der fortsat havde utrolig vanskeligt ved at få bolden i kurven. Der skulle gå hele seks minutter, før det lykkedes for Michel Diouf at score på en lang toer. De danske mestre formåede desværre ikke at få styr på tingene i det resterende af perioden, og det blev dyrt for danskerne. De russiske værter fra Avtodor Saratov fortsatte ufortrødent, og de vandt perioden med 20-9 over Bakken Bears, og dermed var aarhusianernes første nederlag i FIBA Europe Cup en realitet. Kampen endte 71-60.

Semifinaler: Nu starter festen!
16 apr 2024

Semifinaler: Nu starter festen!

Det betyder bare lidt mere, når der står finalepladser på spil. Opbakningen bliver en...
Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears
15 apr 2024

Favoritdræberne havde ikke nok mod Bears

Værløse Blue Hawks er blevet kaldt ”favoritdræbere”, men Bakken Bears viste sig for stærke...
De unge bjørne sikrede førstepladsen og hjemmebanefordelen
12 apr 2024

De unge bjørne sikrede førstepladsen og hjemmebanefordelen

De unge fra Bakken Bears sikrer klubben førstepladsen Bakken Bears spillede og vandt tirsdag og...
Student Basketball Lounge er allerede mandag
12 apr 2024

Student Basketball Lounge er allerede mandag

Langt over halvdelen af Basketball Student Lounge-billetterne allerede revet væk, så vi glæder os...
NEWS ARCHIVE