thomas_laerke-w420

Games | 2019-02-10

Bakken Bears vs. Svendborg Rabbits

Dagens hjemmehold fra Bakken Bears kom i kampens indledende minutter bedst fra start. Aarhusianerne stod solidt i forsvaret og fik hurtigt et par steals, der bragte dem foran i kampen. Selve angrebsspillet flød ganske glimrende for de spillelystige ”Bjørne”, der havde lidt for let ved at komme til kurven. De regerende danske mestre havde på tre minutter bragt sig foran med 9-3, hvilket fremtvang en tidlig timeout fra udeholdet Svendborg Rabbits. Den korte pause virkede i den grad til at komme fynboerne til gode, og de reducerede i de efterfølgende minutter til 13-12. Den tætte stilling på scorertavlen fik Bakken Bears til at skrue op for tempoet og øge forspringet endnu engang. Første periode sluttede derfor med en føring til hjemmeholdet på 28-20 efter en underholdende begyndelse på kampen.

Anden periodes begyndelse åbnede med Bakken Bears som det bedste hold med fem point i træk. Det lignede derfor, at aarhusianerne begyndte at trække fra i kampen. Svendborg hev dog en kanin op af hatten og scorede ti point i træk, så stillingen igen var helt tæt ved 33-30 halvvejs inde i perioden. Historien fra tidligere i kampen gentog sig dog atter engang, da Svendborg kom tæt på at fuldende comebacket ved at udligne. Bakken Bears fandt et imponerende run frem og scorede 19 point mod Svendborgs blot tre point i resten af perioden. Dette bragte pausestillingen op på 52-33 til hjemmeholdet fra det nordlige Aarhus.

Svendborg Rabbits lignede efter pausen ikke et mandskab, der havde givet op endnu. Udeholdet kom fornuftigt ud til tredje periode og havde halvvejs inde scoret 14 point mod Bakken Bears’ 10 point. Det var fortsat en ordentlig bid af et forspring, som Kaninerne skulle tygge sig igennem, men det lignede ikke en umulig opgave. Det var især Svendborgs Jeremiah Ingram, der gjorde det vanskeligt for Bears lukke helt ned i forsvaret. Amerikaneren var på nuværende tidspunkt klart topscorer for gæsterne med 16 point. Fynboerne vandt perioden med 28-25, men det blev noget mindre, end de kunne have håbet på. Stillingen efter tredje periode var 77-61 til Bakken Bears, og der resterede kun en enkelt periode for gæsterne til at indhente forspringet på 16 point.

Fjerde og sidste periode åbnede meget rodet fra begge mandskabers side. Ingen af holdene havde tur i den og brændte stort set samtlige afslutninger. En enormt uskøn basketballkamp på nuværende tidspunkt. De to kæmpende hold havde reduceret angrebsspillet til blot fire point hver seks minutter inde i fjerde og sidste periode. De to hold kom en smule bedre efter det mod slutningen af kampen, men det var fortsat brændte afslutninger, der tegnede billedet for perioden. Svendborg havde mest ære i kampen efter at dømme på afslutningen af opgøret, men hjemmeholdets opbyggede forspring blev for vanskeligt at hente. Kampen endte derfor med en sejr til Bakken Bears på 87-78.

Bakken Bears sikrede sig med sejren førstepladsen i grundspillet, hvilket giver hjemmebanefordel gennem slutspillet.

De to holds mest scorende spillere blev Ryan Evans og Jeremiah Ingram med henholdsvis 15 og 28 point.

Kampens resultat:

87-78

Dato:

søndag 10. februar 2019

Tid:

14:00

Arena:

Vejlby Risskov Center

Se statistikken

FOROMTALE: RABBITS VENTER SØNDAG

For Bakken Bears er det tredje kamp på under fire døgn – for modstanderne fra Svendborg Rabbits er det tredje kamp i en meget svær uge, der har budt på pokalfinalenederlag mod Horsens IC og en dukkert på hjemmebane mod Randers Cimbria. Bears kan med en sejr definitivt vinde grundspillet, mens Rabbits med en sejr kan spille sig på en delt andenplads i ligaen, a point med Horsens IC.

Det krævede en såkaldt ”mandfolkepræstation” at hive sig selv op i fredagens topopgør mod Horsens IC, hvor hjemmeholdet en overgang førte med hele 16 point, men Bears alligevel vandt 101-94. Med tre normale startere udenfor var der plads til andre spillere kunne brillere, og det lykkedes efter en rigtig flot anden halvleg, hvor de nemme HIC-point blev elimineret.

I Bears-lejren er håbet, at mindst en af de skadede spillere vil være tilbage søndag, men det bliver et Bears-hold, hvor Ryan Martin formentlig ikke er med efter han udgik i fredagens kamp.

Rabbits har haft en svingende sæson. Fynboerne har haft en del skader, men det er i nogle af de kampe, hvor der var flere spillere ude, at holdet har præsteret bedst. I pokalfinalen var der fuldt hold, og her blev det til et klart nederlag mod Horsens IC.

De to gamle rivaler, Bakken Bears og Svendborg Rabbits, der har mødt hinanden i syv DM-finaler, har mødtes to gange tidligere i denne sæson – begge i Svendborg Idrætscenter. I november vandt Bears 100-70, mens det var en mere kneben udesejr i starten af januar, hvor aarhusianerne vandt 81-78. I de to kampe har Bakken Bears-forsvaret haft utroligt svært ved at håndtere Jeremiah Ingram, der begge gange blev topscorer med hhv 26 og 15 point.

Der er tip off kl. 14:00 i Vejlby-Risskov Hallen – efter søndagskampen er der en længere kamppause, bl.a pga landsholdspause. Næste kamp er først 22. februar.

Kampen kan ses på https://www.fanseat.com/event/19905, mens billetter til kampen kan købes på https://billet.bakkenbears.com/

 

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by