thomas_laerke-w420

Games | 2019-05-13

Horsens IC vs. Bakken Bears

Aftenens fjerde opgør i finaleserien mellem Bakken Bears og Horsens IC åbnede enormt rodet med misbrugte muligheder og flere turnovers fra begge mandskaber. Der skulle gå hele to minutter af første periode, før holdene fandt skarpheden og kom på tavlen. Det var dog dagens udehold fra Bakken Bears, der var skarpest. Med flotte trepointsscoringer fra henholdsvis Tylor Ongwae og Darko Jukic bragte ”Bjørnene” sig foran med 8-2. Horsens IC tog derfor kampens første timeout. Det var fortsat tidligt i kampen, men de regerende danske mestre virkede opsatte på at afgøre serien her til aften. Værterne fra Horsens kom efterfølgende bedre med i opgøret, men aarhusianerne virkede fortsat i kontrol. Med to minutter tilbage af første periode havde Bakken Bears et forspring på otte point til stillingen 13-21. ”Bjørnene” sat yderligere trumf på ved periodens slutning med fem point i træk. Stillingen efter første periode var derfor 13-26 i Bakken Bears’ favør.

Anden periode åbnede med samme fortegn som første periode. Spillet var en anelse rodet med mange brændte afslutninger fra begge hold. Åbning bød dog alligevel på flere flotte aktioner fra Bears-angrebet med flotte gennemspilninger. Horsens var på dette tidspunkt bedst i rebound-spillet, men værterne formåede ikke at lukrere på de mange ekstra muligheder. Bakken Bears virkede til at være gået i stå i angrebsspillet, hvor det kneb med at spille sig igennem til åbne muligheder. ”Bjørnene” kom kun på tavlen fra straffekastlinjen, hvor man heller ikke var specielt skarp. Head coach Steffen Wich tog derfor en timeout med to minutter tilbage inden pausen. Horsens arbejdede sig langsomt ind i kampen, og det var cheftræneren langt fra tilfreds med. Timeouten virkede også til at have sparket koncentrationen tilbage i holdet, og man scorede på de efterfølgende par angreb. De to hold kunne derfor gå til pause med stillingen 25-44. Der udspillede sig dog en smule drama efter pausefløjtet med lidt tumult mellem spillerne, hvor der blev uddelt en teknisk fejl til Bakken Bears og en usportslig fejl til Horsens. De trupper blev derfor kaldt tilbage på banen, hvor der skulle skydes straffekast fra begge hold. Vi fik derfor en ny pausestilling på 26-46.

Tredje periode åbnede fint for begge hold, der lagde ud med en treer hver især fra Hayden Dalton og Oskar Jørgensen. De to hold fulgtes generelt godt ad i perioden. Horsens førte på dette tidspunkt 21-14 i perioden og hentede derfor en smule ind på Bakken Bears. Aarhusianernes forspring var dog stadig forholdsvist komfortabelt med en føring på 61-47. Horsens kæmpede hårdt, men hver gang de fik et momentum kørende, så svarede Bakken Bears hurtigt igen. ”Bjørnene” virkede til at have kontrol over kampen. Tredje periode endte 52-70.

Bakken Bears kom flyvende ud til fjerde og sidste periode. Aarhusianerne havde absolut ingen intentioner om at slippe gassen. Mesterskabet skulle køres sikkert hjem. Der var heller ikke plads til sløseri. Horsens havde bestemt ikke givet op, og de satte blandt andet flere trepointscoringer i træk, der tvang Bakken Bears til at holde sig på tæerne. Det komfortable forspring var hurtigt vendt, og Horsens var med fem minutter tilbage af kampen blot bagud med ti point. Der var derfor bragt spænding ind i kampen til allersidst. Skulle det alligevel lykkes Horsens at udsætte Bakken Bears’ mesterskabsfest? ”Bjørnene” bed dog fra sig mod kampens slutning og øgede igen forspringet. Det lignede derfor unægtelig et nyt mesterskab til Bakken Bears med to minutter tilbage af kampen. De sidste to minutter af kampen ændrede heller ikke på dette billede, og Bakken Bears kunne lade sig fejre som danske mestre anno 2019.

 

Kampens resultat:

76-91

Dato:

mandag 13. maj 2019

Tid:

19:00

Arena:

Forum Horsens

FOROMTALE: BEARS KAN SIKRE GULD I HORSENS

DM-finalerne mellem Horsens IC og Bakken Bears spilles med tre-fire dages mellemrum, og det kræver hurtige justeringer fra træner- og sundhedsstaben i de to klubber. Når holdene mandag mødes i Forum Horsens har Bakken Bears en 3-0-føring og de forsvarende mestre er således blot en sejr fra klubbens 17. DM-titel.

Og det er på alle måder Horsens IC, der har fået noget at tænke over efter de første tre finaler. To tætte kampe blev efterfulgt af en bizar forestilling torsdag, hvor Bakken Bears vandt så stort at fokus til sidst kunne være på klubbens rekordholder, Chris Christoffersen, der måske spillede sin sidste hjemmekamp. Bakken Bears vandt 91-62 i en kamp, der blev afgjort i den første del af tredje periode.

Horsens ICs topscorer fra de to første kampe, Brandon Tabb, fik kun godt fem minutters spilletid inden head coach Arnel Dedic valgte ikke at benytte Tabb yderligere. I Tabbs fravær var Stefan Savic og Charles Callison mest scorende med hhv 21 og 16 point.

Bakken Bears har spillet markant bredere end Horsens IC. I den tredje finalekamp spillede tre HIC-spillere mere end 34 minutter, mens ingen af Bearsspillerne nåede mere end knap 24 minutter på banen. Og det er klart at Tabbs fravær også i den forstand kostede dyrt.

Skønt Ryan Evans (24 point på 11 skud) samt 5 rebounds og Tobin Carberry (17 point på 10 skud samt 7 assists) var dominerende pointmæssigt, var Tylor Ongwae indehaver af en næsten endnu mere imponerende statistik. Ongwae scorede 13 point, tog 4 rebounds og havde 4 steals på godt 19 minutters spilletid, og Bakken Bears vandt de 19 minutter med hele 42 overskydende point!!

Igennem de tre finaler har Bakken Bears’ spil udviklet sig positivt. Især i forsvarsenden er der sket en udvikling. Horsens IC har scoret 86, 76 og 62 point i de tre kampe, og kan Bakken Bears holde stilen rent defensivt, bliver det en svær opgave for HIC at komme igen i finaleserien.

Bakken Bears kan med en sejr tage klubbens 16. mesterskab siden 1997 og det 17. i alt. Det vil i givet fald være det tredje DM på stribe til de aarhusianske bjørne. Først venter dog et hårdt slag i Forum Horsens. Der er tip off kl. 19:00 og kampen kan ses på Fanseat.com eller TV2 Sport.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by