thomas_laerke-w420

Games | 2020-09-25

BELFIUS MONS-HAINAUT (BELGIEN) vs. Bakken Bears

Overbevisende sejr i kvalifikationsfinale

Fredag aften klokken 19.00 mødte Bakken Bears det belgiske hold Belfius Mons-Hainaut. Det var finalen i Champions League-kvalifikationens Gruppe A. For begge hold, var det uden tvivl sæsonens vigtigste kamp. Kampen blev igen spillet for lukkede døre på neutral grund i Nicosia, Cypern. Begge hold kom til kampen med sikre sejre fra den første kvalifikationsrunde to dage tidligere.

Bears’ trænerteam stillede til start med de samme fem spillere, som startede kampen mod Hapoel Tel Aviv i onsdags:

5. Ryan Evans
8. Darko Jukic
11. Michel Diouf
12. Tylor Ongwae
55. Justin Dentmon

1. quarter (19-22)
På mange måder mindede kampens forløb om kampen mod Hapoel. Bears kom godt fra start med to hurtigere layups af Michel Diouf og Ryan Evans, og så stod der 0-4 til bjørnene efter kun 40 sekunders spil. Herefter kom belgierne bedre med, og førte med 5 point med knap tre minutter tilbage af 1. quarter. Bears-spillerne steppede dog op mod slutningen af perioden, og kunne gå ind til 2. quarter med en trepoints-føring ved stillingen 19-22

2. quarter (12-20)
Kampen fortsatte med at være meget jævnbyrdig fra starten af 2. quarter. Men cirka halvvejs inde i perioden begyndte Bears så småt at trække væk fra Mons-Hainaut. Med fem minutter tilbage havde bears et forspring på 4 point, som voksede til 11 point ved udgangen af 2. quarter, da der stod 31-42.

3. quarter (14-26)
Efter 1. halvleg fortsatte Bears-spillerne takterne fra 2. quarter og blæste belgierne bagover. Efter to og et halvt minuts effektiv spilletid var forspringet allerede vokset fra 11 til 19 point. Perioden sluttede ved stillingen 45-68, og Bears kunne dermed gå ind til kampens sidste 10 minutter med en solid føring på 23 point.

4. quarter (26-18)
I kampens sidste quarter havde Bears-spillerne lidt svært ved at holde det høje tempo fra de to foregående perioder. Det betød, at belgierne kom bedre med i kampen og fik barberet Bears’ forspring ned fra 23 point til 14 point med 2 minutter og 41 sekunder tilbage af kampen. Men det var alt for sent for Mons-Hainaut. Der var aldrig tvivl om kampens udfald, som endte med en sejr på 71-86 til bjørnene fra Aarhus.

Kampens resultat:

71-86

Dato:

fredag 25. september 2020

Tid:

19.00

Arena:

Eleftheria Sports Arena (Nicosia, Cypern)

Se statistikken

Føromtale: Belgisk modstander venter i kvalifikations-finale

Fredag aften møder Bakken Bears det belgiske hold Belfius Mons-Hainaut i en afgørende finalekamp i BCL-kvalifikationen. Vinderen af kampen sikrer sig kvalifikation til gruppespillet i Champions League for sæsonen 2020/21.

Onsdag aften slog Mons-Hainaut, på sikker vis, polske Anwil Wloclawek ud af Champions League-kvalifikationen, da belgierne vandt med hele 81-69. Og det på trods af, at Anwil var klare favoritter hos bookmakerne. Så der er ingen tvivl om, at Bears møder et hold, der ligesom bjørnene selv, har tur i den og masser af selvtillid.

Belfius Mons-Hainaut-spillerne dirigeres af den svensk-bosniske træner Vedran Bosnic. Han har blandt andet en fortid i spidsen for det svenske landshold, det bosniske landshold og den svenske klub Södertalje. Ved sidstnævnte blev det til fire svenske mesterskaber på syv år, hvor Bears’ nr. 8, Darko Jukic, var med til at vinde mesterskabet i sæsonen 14/15.

Vedran Bosnics bedste spillere hedder Jabril Durham, Auston Barnes, Skylar Spence, Justin Cage og Arik Smith. Sidstnævnte er amerikansk guard på 185 cm, som scorede hele 21 point, da han sammen med sit hold besejrede Anwil Wloclawek onsdag aften. Justin Cage har vi spillet mod i 2008, da han spillede for Liege og i igen i 2016 mod Mons.

Vi er, som nævnt før, tidligere stødt ind i Mons-Hainaut. Det skete i det andet gruppespil i FIBA Europe Cup tilbage i 2016, hvor vi mødte belgierne to gange. Den første kamp i Belgien endte 90-66 til Mons-Hainaut, mens Bears vandt anden kamp på hjemmebane i en gyser. Kampen blev først blev afgjort i de allersidste sekunder, da Darko Jukic ramte et straffekast til slutresultatet 82-81. Morten Sahlertz og Thomas Lærke er også blandt spillere i den nuværende trup, som var med til at slå Mons-Hainaut i 2016. Det var i øvrigt vores eneste sejr i gruppespillet, og sejren betød, at det belgiske hold røg ud af Europe Cup.

Belfius Mons-Hainaut er navnet på det belgiske hold. Belfius er en belgisk bank, som er klubbens hovedsponsor. Mons er byen, hvor klubben hører til, mens Hainaut er navnet på den provins, som byen ligger i. Faktisk er Mons den by, hvor NATO har sit militære hovedkvarter – men om Belfius Mons-Hainaut har tænkt sig at medbringe det helt tunge skyts til kampen mod Bears fredag aften, må tiden vise.

Kampen bliver spillet i Eleftheria Sports Arena i den Cypriotiske hovedstad Nicosia. Der er tip-off fredag aften klokken 19.00 dansk tid (20.00 lokal tid). Kampen kan streames her for 9,90 EUR.

Hovedsponsorer

Hovedsponsorer

Bakken Bears A/S - Vejlby-Risskov Hallen - 8240 Risskov - E-mail: info@bakkenbears.com - Telefon: +45 86 770 700

Website by