Bears i Basketball Champions League

Bakken Bears kvalificierede sig til gruppespillet i Basketball Champions League efter to sejre over BC Tartu. 75-67 i Estland og 83-70 i Aarhus medfører, at Bakken Bears er med i gruppespillet blandt ekstremt dygtige hold!

Bears startede som lyn og torden med en 14-4 føring, men Tartu kom tilbage og nåede foran et par gange i anden periode. Bears sluttede dog bedst og DeVaughn Akoon-Purcell dunkede en pauseføring på 37-36 hjem.

I anden periode øgede Bears hurtigt og førte med 6-8 og senere 10 point. Der var reelt ikke spænding om resultatet og Bears sluttede med at vinde med 13 point!

Michel Diouf scorede 21 point for bjørnene, mens Akoon-Purcell scorede 20. Mike Gesell supplerede med 13 point. For udeholdet scorede Janari Jöesaar 21 point.

Champions League starter tirsdag den 18. oktober – første kamp er hjemme mod de tjekkiske mestre fra CEZ Nymburk. De øvrige hold i gruppen er Aris Thessaloniki (Grækenland), Banvit (Tyrkiet), Fraport Skyliners (Tyskland), AS Monaco (Frankrig), Helios Suns (Slovenien) samt Ironi Nahariya (Israel).

Godt udgangspunkt

Bakken Bears fik et rigtigt godt udgangspunkt i kvalifikationskampene mod BC Tartu. Bears vandt 75-67 på trods af en elendig start.

I første periode var Bears virkelig udfordrede i reboundspillet og BC Tartu fik hurtig etableret et forspring. Fra 8-7 gik Tartu 12-0 til føring 20-7 og videre til 23-9 efter ni minutters spil. Heldigvis for udeholdet blev perioden sluttet af med to straffekast af Adama Darboe og en buzzer-treer af Mike Gesell.

Anden periode blev langt bedre for aarhusianerne, der faktisk nåede foran 31-30. Tartu sluttede dog bedst og førte 37-33 ved pausen. Tartus Venky Jois havde en double-double ved pausen (13 p og 10 rebs).

I tredje periode var Tartu igen ledende. Hjemmeholdet nåede foran 47-40 inden en fantastisk serie af Bears ændrede kampen. To treere af Dwayne Benjamin og to af Thomas Lærke kun modsvaret af et dunk af Mandell Thomas gav Bears føringen. Et dunk og endnu en treer af DeVaughn Akoon-Purcell gav senere føring på 58-52. Tredje periode sluttede med føring på 54-60.

Fjerde periode blev en virkelig intens affære, men uden mange point. Bears vandt perioden med to point og dermed kampen 75-67 efter en afslutning, hvor Tartu ikke scorede de sidste knap tre minutter.

Michel Diouf var mest scorende med 18 point, som blev suppleret med ni rebounds. Venkys Jois havde 15 point og 17 rebounds.

Returopgøret spilles i Ceres Arena allerede torsdag. Tip off er kl. 18.15. Den samlede vinder kvalificerer sig til gruppespillet i Basketball Champions League.