BAKKEN BEARS SKABER HISTORIE!

Trods et nederlag på 75-81 hjemme mod de lettiske vicemestre Ventspils, er Bakken Bears kvalificeret til kvartfinalerne i FIBA Europe Cup. De danske mestre havde nemlig et forspring på 20 point at tære på fra det første opgør, der endte 93-73. Det er første gang nogensinde et dansk hold er kvalificeret til kvartfinalerne i en europæisk turnering.

Det var en kamp, hvor Ventspils førte det meste af vejen, men aldrig med mere end 10 point og den kampen tippede, da Bakken Bears’ bedste spiller Jaye Crockett scorede otte point i træk i starten af fjerde periode. Herefter var der ikke tvivl om det samlede resultat – kun om den enkelte kamp.

Mest scorende for Bakken Bears blev Jaye Crockett, der scorede 23 point og tog 9 rebounds.

Kvartfinalerne i FIBA Europe Cup spilles i næste uge og modstanderen bliver enten fra ESSM Le Portel eller Dinamo Sassari fra Italien.

Italienerne vandt den første kamp med 17 point, men i skrivende stund fører franskmændene fører ved halvlegspausen 47-38.

Inden de kampe starter skal Bakken Bears spille sidste Basketligakamp i Næstved fredag og DM-kvartfinale mod Wolfpack søndag!

IMPONERENDE HISTORISK SEJR TIL BEARS

Bakken Bears fik en virkelig vigtig og imponerende sejr, da Champions League-holdet fra Ventspils fra Letland blev besejret 93-73. Den første kamp blev spillet i Letland, og Bears har dermed et lille forspring at tære på i returkampen, der spilles onsdag den 14. marts kl. 18.30 i Vejlby-Risskov Hallen.

Bears var ellers bagud 22-14 efter første periode, men spillede virkelig disciplineret i den resterende del af kampen – især i forsvarsenden var bjørnenes spil noget af det bedste i denne sæson. Efter halvlegsstillingen 42-38 i Bears-favør fortsatte føringen bare med at stige. Efter tre perioder var Bears oppe 69-60 og kampens fjerde fjerdedel blev vundet 24-13 mod et efterhånden mere rådvildt hjemmehold.

Det var sigende at Bakken Bears vandt reboundkampen 44-33 og samtidig havde hele 10 turnovers færre end letterne (7-17).

Mest scorende for Bears var turneringens topscorer DeVaughn Akoon-Purcell igen mest scorende med 23 point, som han supplerede med 6 assists. Jaye Crockett scorede 17 point og tog 12 rebounds. Michel Diouf scorede 16 point og tog 9 rebounds.

For Ventspils scorede Emmanuel Ubillla 19 point, heraf de 16 i anden halvleg. Han tog endvidere 5 rebounds og havde 4 assists. Aigars Skele og Maris Gulbis scorede 10 point.

Med en sejr eller et nederlag på højst 19 point i returkampen vil Bakken Bears kvalificere sig til turneringens kvartfinaler, der spilles senere i marts. Aldrig før har et dansk hold været så langt i turneringen – kun en gang tidligere har et dansk hold været i 1/8-finalerne; det var da Bears nåede det stadie af turneringen i 2004/05, hvilket skete efter blot et enkelt gruppespil (i modsætning til de to Bears har kvalificeret sig fra i år).