BEARS SLÅR EBAA OG HOLDER JUL PÅ FØRSTEPLADSEN

Med en sejr på 92-65 over EBAA sikrede Bakken Bears sig at kunne holde jul på Basketligaens førsteplads. Bakken Bears har afsluttet den første del af sæsonen med 11 sejre i 12 kampe. Horsens IC og Randers Cimbria har også 11 sejre, men for hhv. 13 og 14 kampe.

Lokalopgøret mellem Bears og EBAA blev afgjort allerede i første periode, da Bears ramte syv trepointscoringer og nåede foran 30-10. Simon Bjørnebo ramte tre trere, mens Chris Ortiz og Morten Sahlertz hver ramte to.

Føringen på 30-12 efter første periode blev en sovepude for Bears, der ikke ramte et eneste trepointskud i andet quarter. EBAAs Nadir Alston ramte sit holds eneste i første halvleg, og det var medvirkende til en uafgjort periode (18-18). For Bears fik Magnus Møllgaard sat et par fine scoringer. 48-30 ved pausen.

I tredje periode ramte begge hold bedre på skuddene – begge hold ramte tre treere. Bears havde flere turnovers, og perioden blev præget af at ingen af holdene troede kampen kunne vendes. Bears fik skruet en smule op for intensiteten i forsvaret i fjerde periode, der blev vundet 26-15. Anton Harbo supplerede med et par fine trepointscoringer for Bearsholdet.

Bakken Bears var uden Darko Jukic, Michel Diouf, Adama Darboe og Ryan Evans, der alle var ude med skader efter et par hårde europæiske kampe.

Topscorer for Bakken Bears var David Efianayi (19 point), mens Jonathan Galloway noterede sig for imponerende 16 rebounds som supplement til sine 11 point. For EBAA var Jonas Schaarup bedste mand med 16 point og 15 rebounds.

EBAAs næste kamp er søndag den 29. december, når holdet gæster Wolfpack, mens Bears spiller hjemme mod Team Fog Næstved dagen efter.

Lillebror fra EBAA virkede allerede fra kampens begyndelse opsatte på at drille storebror fra Bakken Bears på deres fælles hjemmebane fredag aften. Flere flotte aktioner fra de unge spillere bragte stillingen på helt lige ved stillingen 4-4 efter de første par minutter af kampens begyndelse. Storebror fra Bakken Bears spillede meget på fysikken mod det unge mandskab omkring kurven, og det sørgede også for kampens første føring til 8-4. Herefter kæmpede EBAA dog med for alvor at følge med det høje tempo fra de regerende danske mestre. Disse minutter blev kostbare for farmerholdet, der kom bagud med ti point til stillingen 18-8 med fire minutter tilbage af første periode. Det var dog alligevel EBAA-mandskabet, der stod for første periodes højeste bifald fra de fremmødte tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen med en fremragende aflevering bag om ryggen fra Liam Churchill til en helt fri Nadir Alston, der dunkede spektakulært under kurven. Bakken Bears kom dog ikke i problemer i første periode, og derfor var stillingen også 23-16 efter de første ti minutter.

EBAA lod sig dog ikke imponere af Bakken Bears’ fysiske og dominerende spil, og de kæmpede bravt videre i anden periodes indledning. Her var det det unge mandskab, som isoleret for perioden havde scoret flest point med tolv mod ni. Det virkede derfor ikke umuligt for lillebror at stikke en kæp i hjulet for Bears’ imponerende sæsonstart med lutter sejre. Men som så mange gang før, når modstandere æder sig ind på Bakken Bears, så øger de blot tempoet. Fredag aften var heller ingen undtagelse. Med tre minutter tilbage inden pausen, havde de danske mestre bragt sig foran med femten point til stillingen 45-30. Man skal dog ikke sælge skinnet, før Bjørnen er skudt, men det lignede unægteligt, at det ville blive en vanskelig opgave for EBAA at komme tilbage i anden halvleg. Anden periode sluttede med stillingen 53-32. EBAA’s Jonas Schaarup gjorde dog fremragende figur for det unge hold som kampens topscorer indtil videre med tolv point.

Tredje periode åbnede noget langsomt og kaotisk fra begge hold, der misbrugte mange muligheder. Det var dog alligevel Bakken Bears, der skulle bruge færrest muligheder for at få scoret, og de fik stille og roligt gang i spillet efter pausen. Efter tre minutter havde de bragt sig yderligere foran med 62-32 mod EBAA-holdet, der fortsat manglede at score. Den pointmæssige tørke for EBAA blev også dyr for det talentfulde hold, der med fire minutter tilbage af tredje periode kunne kigge op på pointtavlen og se en komfortabel Bakken Bears-føring på hele 74-38. Bears vandt perioden med sammenlagt 36-10, og derfor lød stillingen på 89-42 op til fjerde og sidste periode.

De danske mestre fortsatte ufortrødent det høje tempo og spillede i den grad med musklerne i fjerde periodes indledende minutter. Her scorede ”Bjørnene” elleve point i træk og trak yderligere fra. En svær aften for EBAA i Vejlby-Risskov Hallen. Hjemmeholdet fra Bakken Bears nåede dermed over de 100 point tidligt i sidste periode, og holdets store bredde kom ligeledes til udtryk med otte spillere med over ti point på tavlen. Alt i alt en svær aften for et hårdt kæmpende EBAA-mandskab, der taber fredagens kamp med 121-48 til Bakken Bears.

Kampens mest scorende spillere blev Ryan Evans fra Bakken Bears med 16 point og og Jonas Schaarup fra EBAA med 16 point.

Sejren var desuden klubbens andenstørste i historien.

Dagens kamp åbnede meget rodet fra begge mandskaber, hvor Bakken Bears var de første til at komme på tavlen med to straffekast af amerikanske Hayden Dalton. Både EBAA og de danske mestre brændte mange chancer i kampens indledning, og havde også problemer med at tippe bolden i efter rebounds under kurven. Det var dog det unge og talentfulde EBAA-hold, der kom bedst ud af de efterfølgende minutter. Med to treere fra henholdsvis Simon Bjørnebo og David Kristensen, bragte de sig foran med 6-2. Udeholdet fra Bakken Bears fik en smule bedre fat i spillet i de næste minutter, men halvvejs inde i første periode var det forsat EBAA i førersædet. Dette kunne de blandt andet takke dobbeltlicensspilleren David Kristensen for. Den unge dansker havde scoret otte ud af holdets elleve point efter fem minutter af perioden. Stillingen var på dette tidspunkt 11-6 til EBAA. Bakken Bears formåede dog mod slutningen af perioden at skrue op for tempoet og effektiviteten omkring kurven, og det betød desværre for EBAA, at udeholdet hentede sin første føring i kampen med tyve sekunder tilbage. Det unge hjemmehold fra EBAA havde dog sidste boldbesiddelse, og i samme instans som skuduret udløb, scorede Tobias Reinholt to point og bragte føringen tilbage på EBAA-hænder. Første periode sluttede med 20-19 til EBAA-holdet ledt af Mads Sigersted.

Anden periode åbnede mere velspillende fra begge mandskaber, hvor begge hold spillede tålmodigt angrebsspil og fandt de rigtige løsninger. De to hold fulgtes rigtig godt ad, og halvvejs inde i anden periode var stillingen helt lige ved 33-33. EBAA havde stor andel af kampen, og de virkede meget opsatte på at drille storebror fra Bakken Bears, der havde problemer med at trække fra, når de spillede sig til en føring. Men to minutter tilbage af perioden virkede Bakken Bears til at have fået en lille smule momentum med flere scoringer i træk. Stillingen var 35-43 på dette tidspunkt. Her var det vigtigt for hjemmeholdet fra EBAA at holde fast, så de ikke skulle ud at jagte for stor en Bears-føring efter pausen. De danske mestre virkede dog til at have flest kræfter i benene inden pausen, og det lukke ses på scoretavlen, hvor Bakken Bears sikrede sig en føring på tretten point til stillingen 37-50. EBAA fik kun scoret to point i de sidste fire minutter af anden periode.

EBAA kom bedst ud fra pausen med en lang treer fra Filsoof, men træner Mads Sigersted var ikke tilfreds med nogle tekniske detaljer, der ikke var på plads. Hjemmeholdet tog derfor en hurtig timeout allerede efter et minut af tredje periode. EBAA kom bestemt også bedre ud efter pausen, end det man så inden pausen. Hjemmeholdet kunne ikke hentede ikke ind på Bakken Bears, men man spillede lige op med dem. Begge hold havde halvvejs inde i perioden scoret ti point, og kampen på banen havde fået en smule gnist fra begge hold. Hjemmeholdet spillede lige op med Bakken Bears i tredje periode, men der ventede stadig en stor opgave forud, hvis de skulle hente forspringet til de danske mestre. Stillingen var 53-67 efter tredje periode.

Fjerde og sidste periode begyndte med samme fortegn som tredje periode. De to hold fulgtes rigtig godt ad indledningsvist med EBAA som det marginalt bedre hold rent scoringsmæssigt. Det unge hjemmehold havde halvvejs inde i perioden scoret 11 point mod Bakken Bears’ otte point. EBAA kæmpede utrolig hårdt for at holde sig inde i kampen, men udeholdet virkede stærkest og til at have mest overskud til sidst i kampen. De danske mestre virkede til at have de sidste ressourcer, når det blev nødvendigt. Holdet svarede igen med det samme, så snart EBAA nærmede sig bare en lille smule. Hjemmeholdet formåede heller ikke at hente forspringet til sidste i kampen, men det blev alligevel til et hæderligt nederlag til EBAA mod storebroren fra Bakken Bears på 75-89. En skidt sidste halvdel af anden periode fra hjemmeholdet gjorde den store forskel til dagens kamp. EBAA tabte den pågældende periode med 14 point, men spillede lige op med de danske mestre i både første, tredje og fjerde.

De to holds mest scorende spillere blev David Kristensen og Ryan Martin med henholdsvis 18 og 16 point.

Mandagens kamp i Vejlby-Risskov Hallen mellem Bakken Bears og EBAA åbnede lidt anderledes end normalt ved holdpræsentationerne, hvor det unge udehold fra EBAA fik en tilsvarende god modtagelse som Bakken Bears af de fremmødte tilskuere. Udeholdet havde blandt andet dobbeltlicensspilleren David Kristensen og de tidligere Bakken Bears-spillere Keane Thomann og Marius Sørensen i startopstillingen. Det var dog allerede inden kampen tydeligt at se, at begge mandskaber var opsatte på at vinde kampen. EBAA ville for alt i verden gerne drille favoritterne, og Bears ville gerne godt fra land i sæsonen med en sejr i første kamp.

Kampens indledning bar dog en smule præg af, at begge mandskaber ville det for meget. Der blev åbnet med ukoncentrerede turnovers og fejlafleveringer i begge ender af banen. Bears udnyttede dog fysikken i første periodes åbning med flere rebounds, og det første blandt andet til kampens første point med en treer fra hjemmeholdets Tylor Ongwae. Kampen var fortsat rodet efterfølgende, men det virkede ikke til at påvirke Ongwae, der slap gennem udeholdets forsvar og leverede et spektakulært dunk til stillingen 5-0 i Bears’ favør. Svær indledning for unge EBAA, der havde vanskeligt ved at penetrere hjemmeholdets forsvar og matche det fysiske udlæg. David Kristensen sørgede for gæsternes første to point. Udeholdet havde som sagt svært ved at matche op med Bears-spillernes fysik, og det var særligt hjemmeholdets Ryan Evans, der vakte problemer. Amerikaneren spillede en flot begyndelse på kampen, hvor han blandt andet blev fejlet på en scoring og gjorde det til tre point med en straffekastscoring. 10-2 til Bears efter de indledende minutter. EBAA kom lidt bedre med i kampen mod første periodes slutning, hvor de satte sig bedre igennem rent fysisk. Det første til flere point i angrebet, hvor man begyndte at ramme et par treere, og pludselig var EBAA på vej tilbage med stillingen 19-12. Dette fik dog Bears til at skrue op for tempoet, hvor Tylor Ongwae scorede sin anden treer efterfulgt af Morten Sahlertz’ første treer. Thomas Lærke lukkede perioden med et baglæns dunk. Første periode sluttede 28-16 til Bears.

Anden periode begyndte godt for Bakken Bears, der åbnede med en treer fra amerikanske Hayden Dalton i første angreb. De danske mestre åbnede perioden klart bedst, hvor holdet kom til mange flere frie skud end udeholdet. EBAA kæmpede meget for at komme til de helt frie skud, og når de kom til en afslutning, så var det en presset en af slagsen grundet godt forsvarsspil. Bears kunne dog ikke helt følge den gode åbning til dørs, og mange af de efterfølgende angreb resulterede i unødvendige turnovers. Holdet virkede dog stadig til at være i kontrol. Hver gang EBAA fik sat nogle angreb sammen og kom på pointtavlen, så skruede Bears op for tempoet og forøgede forspringet igen. Anden periode var enorm tempofyldt, hvor angrebene sjældent gik skuduret ud. Det var tydeligt, at Bears gerne ville løbe med gæsterne fra EBAA, men de fulgte godt trit i anden periode trods pointforskellen. Det var tydeligt at mærke, at gæsterne ikke ville lægge sig ned uden kamp. De havde dog fortsat store problemer med at dæmme op for stærke Ryan Evans, der nærmest scorede point efter behag med en flot treer og et efterfølgende and-one-spil til tre point. Hjemmeholdets anden amerikaner Tobin Carberry ville også lege med, og han sørgede for seks ubesvarede point til Bears. Dette virkede dog ikke til at behage udeholdets Marius Sørensen, der var brandvarm i anden periode. Danskeren satte blandt andet en flot treer og scorede flere gange ved at udfordre mand mod mand, hvilket bragte ham op på 11 point alene i anden periode på daværende tidspunkt. Hjemmeholdets Tylor Ongwae var dog ligeledes brandvarm, og han satte endnu en treer mod slutningen af anden periode. Kenyaneren stoppede dog ikke der. Han satte endnu en treer inden pausen, og han var dermed fire for fire bag trepointslinjen. Ryan Evans sluttede perioden med 20 point i alt til en pausestilling på 64-39 i Bears’ favør.

EBAA åbnede tredje periode ganske glimrende med to hurtige scoringer en flot treer af Simon Bjørnebo. Udeholdet var klart bedst i indledningsfasen efter pausen. Bears smed alt for mange bolde væk. Angrebsspillet var enormt ukoncentreret. Perioden var en betydeligt langsommere end de to foregående, og der blev brændt enormt mange skud fra begge mandskaber. Effektiviteten og tempoet kunne ikke leve op til første halvleg af kampen. Bears begyndte dog at komme en smule i gang med en flot fadeaway af Ryan Evans til to point. Han fortsatte, hvor han slap. Det var tydeligt, at Bears gameplan stadig var den samme, hvor de spillede med hurtige igangsætninger og eksplosive løb. Det lykkedes blandt andet med et hurtigt kontraangreb og en frispilning af hjemmeholdets trepointsspecialist Morten Sahlertz, der scorede sikkert. Det unge ugehold fra EBAA kæmpede dog bravt for at følge med det høje tempo, og det lykkedes dem faktisk at mindske forspringet en smule og dermed vinde tredje periode med tre point til stillingen 85-63.

Man sad i første periode med en fornemmelse af, at de danske mestre bogstaveligt ville løbe fra unge EBAA, men som tiden gik i begyndelsen af fjerde periode, så hang EBAA stadig i med hård fighter-vilje. Forspringet var stadig med plus tyve point, men det blev det også ved i første halvdel af fjerde og sidste periode. Det skulle dog alligevel vise sig at blive en hård sidste periode for EBAA-holdet, der pludselig virkede til at have ramt muren. Bears kom til lette scoringer, mens EBAA skulle kæmpe enormt hårdt for at komme til afslutninger, som endte med at blive brændt. Hjemmeholdet var inde i en god periode, og offensiven funklede mere og mere i takt med de manglende kræfter fra udeholdet. Bears’ forspring var nu oppe på 30 point. Morten Sahlertz og Tylor Ongwae lukkede kampen med en treer hver. Bakken Bears ender dermed med at vinde ganske overbevisende i sin første kamp i Basketligaen med 119-83 over EBAA, hvor Ryan Evans og Tylor Ongwae blev de mest scorende spillere med henholdsvis 24 og 21 point.

Dagens detalje: Tylor Ongwae slutter kampen på 71,4 % bag trepointslinjen, hvor han skød 5/7.