SEJR EFTER SVINGENDE INDSATS

Det er en kvalitet at kunne steppe op efter at have spillet en kamp under vanligt niveau, og den kvalitet viste Bakken Bears at holdet besad, da Hørsholm 79ers lørdag blev besejret. Bakken Bears var bagud med 12 point undervejs, men fik strammet op på forsvarsspillet i fjerde periode og vandt 87-80.

Med sejren er Bears på Basketligaens førsteplads to point foran Horsens IC, der dog har to kampe i hånden. Den sværeste af HICs tilbageværende opgaver er søndagens udekamp i Randers. Bakken Bears mangler blot en enkelt kamp i grundspillet, nemlig en udekamp i Næstved fredag den 16. marts.

Med Michel Diouf som fluesmækker i forsvarsenden fik Bakken Bears en glimrende start og nåede foran 14-4, inden en timeout fra Hørsholm-coach Rafa Monclova fik ændret kampbilledet. Hørsholm scorede trepointscoringer i tre angreb i træk, og selvom Bears’ Doug Wiggins scorede to i de mellemliggende angreb, havde 79ers overtaget momentum. Hørsholm evnede langt ind i kampen at dominere reboundspillet og samtidig få nemme scoringer på layups.

Efter Bearsføring på 25-20 stod der 79ers på hele anden periode. Nordsjællænderne kom foran 27-25 og senere 43-31 efter fint spil af Matt Bonds og Tosin Mehinti. Bears scorede otte point i træk inden Frederik Hougaard ramte en 3er til halvlegsføring 46-39.

I tredje periode kom Bears lidt bedre med, selvom holdet havde svært ved at stoppe Ty Sabin. 79ers førte hele periode med mellem fem og ni point. Bears begyndte at få fat i reboundsene, men fik ikke marginalerne til at trille den rigtige vej. Hørsholm var foran 65-58 efter 30 minutter.

Det virkede til at Bearsspillerne forstod alvoren da først fjerde periode startede. Treere fra Jaye Crockett og Adama Darboe skabte kontakt og ved 69-64 til hjemmeholdet ramte Wiggins, Darboe og Darko Jukic hver en treer og pludselig var Bears foran 73-69. Trods en time out til 79ers blev billedet ikke ændret, og Bears begyndte at vise, at holdet er størst og stærkest. 79ers skal roses for en virkelig god indsats i en svær situation, hvor holdet i den forgangne uge fik meldingen om snarlig lukning, men med et par turnovers i det sidste minut kunne Bears lukke kampen ned.

Bjørnenes normale topscorer DeVaughn Akoon-Purcell ramte bestemt ikke sit normalt høje niveau, og i hans sted kunne Doug Wiggins med 17 point tage topscorerrollen. Michel Diouf scorede 14 point, som blev suppleret med 9 rebounds. Darko Jukic scorede 13 point, Jaye Crockett 11, mens Adama Darboe og Tony Bishop scorede 10.

For Hørsholm scorede Ty Sabin 18 point, mens ligatopscorer Matt Bonds scorede 14 point, som blev toppet op med 13 rebounds.

Bears holder nu en 13-dages kamppause fra Basketligaen inden Næstved venter. Den pause skal bruges på to 1/8-finaler i FIBA Europe Cup. Onsdag gælder det en udekamp i Letland, mens Ventspils kommer til Danmark den efterfølgende onsdag.

BEARS VINDER FJERDE KAMP PÅ FEM DAGE

Bears fik den fjerde sejr på fem dage, da Hørsholm blev sendt hjem til Sjælland med et nederlag på 103-87.  Bears var i kontrol det meste af kampen, og kun da 79ers ramte fire treere på kort tid i slutningen af tredje og starten af fjerde periode lignede det spænding, men scoringer af Tony Bishop og DeVaughn Akoon-Purcell gav luft, og da holdet ramte tre treere i træk var føringen pludselig igen på 20 point!

Med sejren nåede Bears på 28 point efter 17 kampe, Der er stadig fire point op til Horsens IC, der har spillet en kamp flere end Bears. Hørsholm forbliver på 22 point efter 18 kampe – det samme som Næstved har efter deres sejr over Woflpack.

Bears havde fra starten svært ved at stoppe Matt Bonds, og det var også ligaens topscorer der indledte med at score holdets første fem point. For Bears var Jaye Crockett i hopla og han scorede seks af de første ni point, som hjemmeholdet satte på tavlen. Bears kom foran 12-7 inden Ty Sabin gjorde sin entre, og han scorede hurtigt fem point til udligning, men Bears sluttede med at score periodens sidste syv point og førte 25-16 ved den første pause.

Efter den første periodepause var det stadig Bears, der var i kontrol. Hørsholm fik aldrig rigtig hentet ind på bjørnene, der førte med omkring ti point igennem hele perioden. Akoon-Purcell scorede syv point i anden periode – det samme som Matt Bonds for udeholdet.

I tredje periode viste Darko Jukic for alvor sit værd med 11 point. Bears bragte sig foran 60-43 og senere 67-49 inden Hørsholm iscenesatte et lille comeback. Hørsholm gik på et 9-1 run, men 79ers kom ikke tættere på end 10 point. Hørsholm ramte to treere inden Adama Darboe ramte en buzzer beater-treer til føring 79-66.

Hørsholm startede fjerde quarter med to treere til 79-72, men inden udeholdet fik troen på et comeback fik Bears iværksat et 15-2 run. Selvom Matt Bonds og Martin Poulsen scorede 13 point i slutningen af kampen, var det ikke nok til at genskabe spændingen.

Mest scorede for udeholdet var Matt Bonds, der havde en imponerende statline (27 point, 13 rebounds og 6 assists). Ty Sabin scorede 16. For Bears scorede Jaye Crockett 21 point på bare ni skud – på 17 minutters spilletid. DeVaughn Akoon-Purcell scorede 19 point, som blev suppleret med 7 rebounds og 9 assists. Darko Jukic scorede 17 point på 7 skud (og 9 rebounds, 4 assist), mens Tony Bishop scorede 15 point på 17 minutters.

Nu venter der en landskampspause inden Basketligaen genoptages mandag den 26. februar, hvor Stevnsgade gæster Vejlby-Risskov Hallen. Hørsholm spiller første den 3. marts, når Bears kommer på besøg.

HØRSHOLM VINDER I AARHUS

Hørsholm fortsatte deres fine sæsonstart med en sejr i Aarhus, da Bakken Bears blev slået 89-81. Bears var ellers foran ved halvlegspausen, men nordsjællænderne var klart bedst i kampens anden halvdel. Matt Bonds scorede hele 20 point i anden halvleg og sluttede i alt på 34 point.

Bears startede ellers frisk ud og var foran 4-0 og senere 12-5, men Ty Sabin og Matt Bonds var første periodes bedste spillere og Hørsholm slog fint tilbage. De scorede hhv 8 og 7 point, mens Bears havde spredt scoringerne bedre ud – hele fem spillere havde sat 4 point på tavlen til Bearsføring på 24-21. I anden periode fortsatte de to amerikanske Hørsholmspillere, og de blev suppleret af Nikolaj Bank, der scorede syv point i perioden. For Bears kom Doug Wiggins i gang med syv point. De to fulgtes ad i de første otte minutter af anden periode inden Bears sluttede bedst og holdet førte følgelig 48-43 ved pausen.

Tredje periode var domineret af ustoppelige Bonds og Sabin, der samlet scorede 23 ud af 25 Hørsholm-point. Udover at Bears havde virkelig svært ved at stoppe de to Hørsholmprofiler, var der også problemer i angrebsenden, hvor der blot blev sat 19 point i kurven. Føringerne skiftede i det meste af perioden, men i starten af fjerde periode scorede udeholdet ni point i træk til føring på 77-69. Matt Bonds førte stadig an i scoringerne, suppleret af Asbjørn Nerlov. Bears’ angrebsspil var præget af enkeltmandspræstationer og missede skud, mens Hørsholm effektivt tog sig af reboundsene. Bears fik ikke lukket hullet, og Hørsholm førte hele perioden med mellem fem og ni point.

Mest scorende for Hørsholm var Matt Bonds (34 point), mens Ty Sabin scorede 26. For Bears scorede DeVaughn Akoon-Purcell, Tony Bishop og Jaye Crockett hver 12 point.

Med sejren fastholder Hørsholm tredjepladsen med otte point efter seks kampe, mens Bears er på femtepladsen med fire point efter tre kampe.

Næste opgave for Hørsholm er tirsdag, hvor holdet gæster Stevnsgade, mens Bears spiller igen i Basketligaen den 19. november, når Randers kommer på besøg.

SEJR GIVER FØRSTEPLADS

Bakken Bears sikrede sig førstepladsen i grundspillet for 14. gang i klubbens historie efter en sejr på 113-70 over et Hørsholmhold, der sparede tre af holdets profiler. Første halvleg var relativt tæt, men i anden halvleg trådte Bears på speederen og nordsjællænderne kunne ikke følge med.

Bears startede fint og bragte sig foran 10-3, og Thomas Lærke havde scoret halvdelen af sit holds point. Selvom bjørnene senere bragte sig foran 18-11, men det forhindrede ikke Hørsholm i at spille til og senere bringe sig foran 21-20. Bears førte 24-21 efter første periode.

I anden periode startede Bears med at bringe sig foran 33-23, men alligevel kunne holdet ikke trække afgørende fra. Bjørnene førte 48-39 ved halvlegspausen. Thomas Lærke mest scorende med 12 point, mens Hørsholms bedste spiller var Andreas Meilby, der ligeledes havde scoret 12 ved halvlegspausen.

I tredje periode var Bears også lidt nølende ud af starthullerne. Fem point af Mikael Vincents bidrog til at Bears ikke øgede føringen til mere end de ni point holdet førte med ved halvlegspausen midt i perioden hvor stillingen var 61-52. Så steppede Bears op forsvarsmæssigt og det blev starten på et 23-0 run, der i øvrigt var en del af et 32-2 run og så var kampen afgjort! Bears vandt 113-70 i en kamp, hvor otte spillere scorede mindst 9 point.

Med sejren holdt Bears fat i førstepladsen uagtet at Horsens IC slog SISU stort. Dermed møder Bears Stevnsgade i kvartfinalerne, mens HIC møder Randers Cimbria. I de øvrige kvartfinaler spiller Hørsholm som ligaens nummer tre imod SISU, mens Næstved får hjemmebanefordel mod Svendborg.

Mest scorende for Bears var Thomas Lærke 20 point, mens Adama Darboe scorede 14 point og tog 9 rebounds. Andreas Meilby scorede 26 point for 79ers.

Stor Bearssejr uden flere profiler

Bakken Bears uden skadede Michel Diouf, ikke-spille berettigede John Williamson og de to profiler Thomas Lærke og DeVaughn Akoon-Purcell, vandt sikkert over et Hørsholm-hold, der manglede karantæneramte David Harder og skadede Mikael Vincents. Bears vandt alle fire perioder, tre af dem med mindst 11 overskydende point og forskellen blev nok bedst illustreret i scoringsprocenterne. Hørsholm skød 41% på toere, mens Bears skød 50%, og forskellen var endnu større på treere, hvor Bears ramte 53% og Hørsholm blot 22%.

Kampen startede ellers frisk og lige ud. Hørsholm var med i den første halvdel af perioden, men var sidste gang i front ved 14-13. Bears scorede 13 point i træk – anført af to treere fra anfører Nicolai Iversens hænder – og det run blev forlænget til et 19-4 run, hvor Bears ramte hele fem treere. Udover Iversens to, blev det til tre stk fra Morten Sahlertz.

Anden periode fortsatte hvor første var sluttet og Bakken Bears scorede de første syv point – i alt gik bjørnene således fra 13-14 til 39-18! 79ers svarede igen med et par treere og fik – trods to treere fra Eric Palm midt i perioden – bedre fat i spillet. Bears vandt perioden med to point, og føringen ved halvleg var 51-35.

Også i tredje periode var Bears bedst fra start. Ti point i træk fjernede den sidste rest af spændingen og da Bears også sluttede bedst med et 8-2 run lukkede kampen endegyldigt ned. Hjemmeholdet foran 75-48 inden sidste periode.

Selvom begge hold manglede nogle profiler og kampen reelt var afgjort, blev der kæmpet til sidste minut. Bakken Bears fortsatte den fine eftermiddag bag trepointslinjen ved at sætte fem styk i sidste periode, heraf ramte Morten Sahlertz den næstsidste et par meter bag linjen og Marius Sørensen scorede sine første Bearspoint i sin debut med blot tre sekunder igen, så Bears rundede 100 point – slutresultatet blev 102-64.

Topscorer for udeholdet blev Marvin Dominique med 15 point, mens Asbjørn Midtgaard scorede 14 som blev suppleret med 9 rebounds. Midtgaard kæmpede forbilledligt, men var oppe imod et par store og stærke spillere i Keane Thomann og Chris Christoffersen. Jyles Smith scorede 11 point, tog 6 rebounds og havde 4 assists.

For Bears scorede alle ti spillere, der var på banen. Pointene var fint fordelt – mest scorende var Eric Palm og Mike Gesell, der hver scorede 16. Gesell havde derudover 8 assists og de knap 29 minutter han havde på banen blev vundet med 41 point! Kristjan Kitsing scorede 15 point og tog 5 rebounds, mens Morten Sahlertz scorede 14. Nicolai Iversen og Keane Thomann scorede hver 10 point.

Næste opgave for 79ers er først 1. februar, når holdet tager imod Næstved, mens Bears allerede onsdag spiller den sidste kamp i dette års Basketball Champions League, når tyrkiske Banvit kommer på besøg. Næste kamp i Basketligaen er et topopgør, når holdet drager til Forum Horsens for at møde HIC – det sker den 2. februar.

Bears fik fat i forsvaret mod Hørsholm

Efter et nederlag til SISU og to nederlag i Basketball Champions League, kom Bakken Bears tilbage på sporet mod Hørsholm 79ers. I de seneste træninger har fokus været på forsvaret og i tre af de fire perioder blev der leveret i den ende.

Bakken Bears kom flyvende ud af starthuller og fire forskellige spillere ramte i alt hele fem trepointscoringer i første periode. Bears pressede udeholdet godt, og holdt 79ers på blot 14 point. Det hjalp naturligvis ikke udeholdet af Mikael Vincents måtte sætte sig skadet ud efter blot et par minutters spil.

Føringen på 27-14 efter ti minutter blev med et super run øget til 41-17 midt i anden periode efter noget af det bedste Bearsspil længe. Udeholdets topscorer Marvin Dominique, der slet ikke var kommet på tavlen på dette tidspunkt fik langsomt men sikkert spillet sig ind i kampen og med ham fulgte resten af udeholdet, så Bears-føringen ved halvleg var begrænset til at være på 19 point – bl.a skaffet efter en buzzer beater næsten fra midten af Bears-topscorer Kristjan Kitsing.

Tredje og fjerde periode var helt lige. Intensiteten dalede og selvom Bears igen ramte fem trepointscoringer i tredje periode var forsvaret slet ikke på niveau med første halvlegs. Jyles Smith leverede den bedste præstationen af en enkelt spiller i en enkelt periode, da han scorede 14 point i tredje periode. Igen afsluttedes perioden af en treer af Kitsing, der i alt scorede 19 point.

I fjerde periode var der længere mellem scoringerne. For Bears var Keane Thomann godt spillende, mens Asbjørn Midtgaard udmærkede sig for udeholdet. Facit blev en sikker Bearssejr på 90-71 og dermed 12. sejr i 14 kampe.

Mest scorende for Bears var Kristjan Kitsing, der scorede 19 point, mens DeVaughn Akoon-Purcell scorede 16. For 79ers scorede Jyles Smith 20 point, mens Mathias Bæk og Marvin Dominique scorede 12 hver.

Bears vinder svær udekamp

Et højt topniveau og ikke et tilfredsstillende bundniveau var overskriften, da Bakken Bears lørdag vandt en svær udekamp i Hørsholm. Bears sejrede 98-87 efter en føring på 26 point midtvejs i anden periode.

De første fem minutter var lige og Hørsholm var foran 10-7 inden Bears scorede 12 point i træk, de sidste syv af DeVaughn Akoon-Purcell. Bears holdt en tipointføring perioden ud (16-26 efter de første ti minutter).

I anden periode holdt Hørsholm den distance i knapt tre minutter til stillingen 23-33, men så gik det stærkt. Bears lagde tryk på og scorede 16 point i træk til føring på hele 26 point. Herefter tog Hørsholms anfører Frederik Hougaard så ellers over og han scorede 15 point i et imponerende Hørsholm run. Nordsjællænderne fik reduceret til 46-55 som var stillingen ved pausen.

I anden halvleg nåede Hørsholm aldrig rigtig tæt på, men Bears fik heller aldrig knækket kampen. En føring på 18 point (49-67) midt i tredje periode blev svaret godt igen af Jyles Smith og senere Kam Bundy, men Bears udbyggede føringen inden afslutningen på tredje periode. 78-61 til Bears.

Bears lavede fjerde periodes første 8 point og førte med hele 23 overskydende, men Hørsholm stoppede aldrig med at slås. Med gode indsatser af David Harder, Asbjørn Midtgaard og Mikael Vincents fik Hørsholm reduceret, men kom ikke tættere på end slutstillingen 87-98.

DeVaughn Akoon-Purcell og Dwayne Benjamin scorede hver 23 point, mens Adama Darboe og Michel Diouf scorede hhv 11 og 10. Bedste mand for hjemmeholdet var Midtgaard med 14 point og 15 rebounds, mens Mikael Vincents var topscorer med 18 point.

Med sejren er Bears på førstepladsen i Basketligaen med tre sejre i lige så mange kampe, mens Hørsholm fik deres første nederlag.

Næste kamp for Bears er tirsdag, når holdet tager hul på Basketball Champions League med en kamp mod CEZ Nymburk. Næste kamp i ligaen er søndagens hjemmekamp mod Svendborg Rabbits.

Referat

To hold, der begge i praksis er sikre på hvilken plads de slutter grundspillet på, og som begge er uden et par af profilerne, er ikke den bedste opskrift på at få en intens og nervepirrende kamp. Bakken Bears var uden skadede Darko Jukic og Nicolai Iversen, mens Hørsholm ikke havde Frederik Hougaard og Evan Yates i spil til opgøret mellem ligaens nummer to og fem.

Første periode var lav på såvel intensitet som godt spil. Kun udeholdets Jonathan Gilling var i hopla, og han scorede alle sine 13 point i kampens første syv mnutter – fire treere og et straffekast – velkommen til kampen til hjemmeholdet. Hørsholm nåede takket være især Gillings scoringer foran 15-7 inden Mikkel Plannthin ramte sin anden treer og Michel Diouf med et and-one play kunne reducere til 13-19 som var facit efter ti minutter.

Anden periode var nok hjemmeholdets bedste. Andreas Meilby ramte to treere for Hørsholm, men det var de eneste point fra udeholdet i første halvdel af periode, og efter godt spil af bl.a Chris Christoffersen kunne Bears komme foran for første gang i kampen ved 24-22 og senere 26-25. Hørsholms sidste føring i kampen kom ved 29-28, men Bears sluttede med tre treere – to af dagens anfører Morten Sahletz og en af Sebastian Åris i de døende sekunder af perioden. 37-29.

Intensiteten steg gradvist i løbet af kampen, men primært på baggrund af de to holds frustrationer over dommerkendelserne. En total udramatisk kamp blev således ramt af to usportslige og en teknisk fejl. Kampens mest dramatiske episode var dog et hændeligt uheld, da Sikander Tajik blev knockoutet og skulle hjælpes fra banen.

I tredje periode rykkede Bears endegyldigt fra nordsjællænderne, da holdet gik fra 37-34 til 54-36. Game over i en kamp, hvor Hørsholm formåede at svare igen i slutningen af tredje periode uden dog at hente ind på Bears. Mikkel Plannthin scorede 10 af sine 16 point i tredje periode. 61-43 inden de sidste ti minutter. Plannthin blev topscorer for hjemmeholdet.

Fjerde periode gav en del minutter til de mange unge spillere begge hold stillede med. Det var dog Chris Christoffersen og Asbjørn Midtgaard, der kæmpede hårdest i deres dueller under kurven. Kristoffer Løwenstein scorede fem point i træk og Keane Thomann sluttede fest af med to fine scoringer inden Andreas Meilby scorede sin sidste treer, så han blev topscorer med 15 point.

Med sejren fik Bears den 19. sejr i 24 kampe, mens Hørsholm stadig står med 12 sejr, nu efter 26 kampe. Hørsholm spiller næste gang om 10 dage, når holdet tager imod Horsens IC, mens Bears skal i ilden igen tirsdag, når holdet gæster ligaens nummer tre, Næstved, i en tv-kamp.

REFERAT

Efter et meget skuffende resultat for Bakken Bears for blot ganske få dage siden i Hørsholm – ja så handlede det ikke mindst for hjemmeholdet om at tilbageerobre selvtilliden.

En ganske velbesøgt Vejlby Risskov Hal var på alle måder vidne til en noget usædvanlig kamp – speciel med baggrund i to meget forskellige halvlege.
Kampen startede i et højt tempo med primær fokus på angreb, hvilket ikke mindst et veloplagt gæstende hold fra Hørsholm udnyttede optimalt mod Bakken Bears, der stillede op i en usædvanlig starting line-up.
Og det var tydeligt, at de tre dommere havde aftalt en hård linje med det resultat, at der blev fløjtet MEGET – rigtig meget. Og da Hørsholm var sikkerheden selv fra straffelinjen, betød det at Bakken Bears haltede efter det meste af første periode. En flot 3’er af Carles Bivia betød dog, at hjemmeholdet kun var bagud 27-28 efter de første 10 minutter.
Hørsholm havde tydeligt taget turen til Aarhus med tro på, at det var muligt at slå Bakken Bears igen – der var energi og vilje hos gæsterne.
Anden periode startede på samme måde med mange fejlkendelser og et aggressivt hold fra Hørsholm. Midt i periode scorede Chris Christoffersen igen – og blev dermed den mest scorende spiller nogensinde for Bakken Bears.
Et par dumme og helt unødvendige fejl resulterede igen i frie skud til Hørsholm 79’ers og gæsterne bragte sig derfor foran (det skulle så i øvrigt vise sig at være sidste gang) med 41-46.
De sidste minutter af perioden tilhørte Sebastian Åris og Shawn Glover, der i fællesskab sikrer en føring til Bakken Bears med 52-47
Under kaffe/kage pausen blev der snakket om den manglende opdækning og mangel på tempo hos hjemmeholdet. Der var bestemt usikkerhed og nervøsitet.
Men …… det skulle hurtigt vise sig, at den fine afslutning på anden periode ikke havde sluppet sit tag i hjemmeholdet, der fra starten af tredje periode for alvor steppede op, dækkede super forsvar og pressede på med tempo og godt angrebsspil. På alle måder var der nu klasseforskel, og midt i periode førte Bakken Bears nu med 74-57 …… og noget tydede på, at coach Rafa Monclova fra Hørsholm traf den beslutning, at kampen VAR afgjort (tydeliggjort ved de udskiftninger, som han dikterede).
Bakken Bears vandt tredje periode med ikke mindre end 31-12 – og førte nu 83-59.
Kampen var afgjort – men STOR ros til hjemmeholdet for at holde fast i ønsket om på alle måder at viske nederlaget fra Hørsholm-hallen ud af kroppen.
Stor ros også til unge Sylvester Berg, der virkelig viste sit potentiale og ved flere lejligheder udnyttede sin fysik og atletiske evner til flotte scoringer.
Nu skulle kampen blot overstås – og det blev den på smukkeste vis med et super motiveret og rigtig godt spillende mandskab fra Bakken Bears, der vinder 112-67 (og anden halvleg med 60-20).
Yderligere statistik viser, at alle Bears-spillerne scorede, at Bears scorede 16 (ud af 24 forsøg) af de lange mod Hørsholm kun 4 – at Bakken Bears har imponerende 28 assist og kun 6 TO.
For gæsterne scorede Evan Yates 14 point og Drew Maynard 17 point.
For Bakken Bears scorede Michel Diouf 12 point, Carles Bivia 13, Sylvester Berg 15, Shaw Glover 16 og Thomas Lærke 17 (på 17 minutter).
Næste hjemmekamp for Bakken Bears er allerede nu på tirsdag den 16. februar kl. 18.05 mod de regerende danske mestre fra Horsens. Hørsholm spiller onsdag en ligeledes vigtig kamp, når Randers kommer på besøg.

Referat

Efter den store sejr over Randers Cimbria i mandags, blev det til nederlag i Hørsholm to dage senere. 79ers vandt 88-82 efter en kamp med store udsving. Bears stoppede helt med at spille ved føring 58-41, og startede først igen da holdet var bagud 62-76.

Bears startede bedst og kom foran 9-4 inden hjemmeholdet fik udlignet til 9-9. Det var dog Bears, der spillede bedst i perioden, der blev vundet 20-14. Og anden periode starter udeholdet bedst og når foran 34-18 inden især Evan Yates får sit hold i gang. Yates spillede en fremragende kamp – han scorede 13 ud af sine 28 point i første halvleg og bragte en masse energi ind i hjemmeholdets spil.

I slutningen af anden periode ramte 79ers tre treere i træk og Bears havde svært ved at få stops. Efter knapt 17 minutter har Hørsholm blot scoret 23 point, så de når altså at score 65 på godt 23 minutter! Bears ramte et par treere lige inden pausen, og kunne gå i omklædningsrummet foran med 9, 46-37.

Bakken Bears startede også tredje periode bedst. Holdet kom foran 58-41 inden det store kollaps sker. Herfra gik der ti minutter, hvor det blot lykkes holdet at score på fire straffekast, mens Hørsholm tromler derudaf. Hørsholm får føringen da Drew Maynard begyndte at score og en velspillende Frederik Hougaard ramte et par vigtige skud.
79ers nåede foran 76-62 inden Mikkel Plannthin fik brudt dødvandet med en treer med fejl, hvorefter Shawn Glover scorede to straffekast og Carles Bivia en treer. Bears var således kun bagud med 5 point (71-76), men havde stadig svært ved at få stops i forsvaret. 79ers var foran 84-75 da der resterede to minutter og selvom Bears scorede fem point i træk, lukkede Jonathan Gilling forestillingen ned med en treer. 88-82 vinder hjemmeholdet.

Statistisk set kan man ikke indvende noget mod hjemmeholdets sejr. Bears bliver outreboundet (25-34) og skyder elendigt udefra (10/35 – 28%). Bemærkelsesværdigt i øvrigt, at Bears har en glimrende topointprocent (19/28 – 67%).

Næste opgave i det tætte program er også en kamp i hovedstadsområdet. Bears møder Stevnsgade fredag – Nørrebroholdet ligner i øvrigt med dagens resultat lige nu modstanderen i slutspillets kvartfinaler.

Referat

Bakken vandt 76-68 i Hørsholm efter en drømmestart med føring på 18-2 efter fem minutter. Carles Bivia mest scorende med 23 point, mens Darko Jukic scorede 11 point i fjerde periode og 18 i alt.

Hørsholm var slet ikke til stede i kampens første fem minutter. Bears blev ikke mødt med den ventede modstand, og efter godt to minutter stod der 12-2 efter otte point af Michel Diouf (bl.a. to dunk). En time out fra hjemmeholdet hjalp ikke, og Bears kom foran 18-2. Hørsholm kom bedre med, bl.a efter en buzzer af Frederik Hougaard. 25-12 efter første periode.

I anden periode faldt kadencen. Bears vandt 16-14 og udbyggede dermed føringen til 41-26. Hørsholm ramte ikke en treer i hele første halvleg.
Tredje quarter var katastrofalt for Bears, der søgte og søgte uden at finde. Samtidig begyndte Hørsholm at få blid på tanden og nye Anali Okoloji ramte holdets første treere. Han fik en rigtig god debut og bliver et fint aktiv for Hørsholm.

I fjerde periode besluttede Darko Jukic sig for ikke at ville tabe kampen. Han scorede bjørnenes første ni point og var med til at holdet afstanden til hjemmeholdet. Det var først i allersidste spilleminut kampen så tæt ud (68-72), men den blev aldrig rigtig spændende. Carles Bivia og til sidst Darko Jukic vandt kampen fra straffelinjen. Sejren blev på 76-68 og dermed har Bears vundet sæsonens første fire opgør.

Mest scorende for Bears var Carles Bivia (23 point), Darko Jukic (18), Michel Diouf (16) og Mikkel Plannthin (7). For Hørsholm scorede Okoloji 25 point, mens Evan Yates (12) og Frederik Hougaard (11) fulgte efter.

Programmet for Bears hedder udekamp i Svendborg på onsdag og pokal-udekamp mod SISU på fredag – en meget vigtig uge.