Bakken Bears begyndte aftenens Champions League-kvalifikationskamp med hæsblæsende tempo og højt pres, der pressede de cypriotiske gæster fra Keravnos. De aarhusianske værter fik fat i rebound-spillet i begge ender ad banen, men udeholdet fulgte godt med på scoringstavlen med effektive scoringsprocenter. Efter to minutter spillet af første periode var stillingen 8-6 til de danske bjørne. Udeholdet fra Keravnos lod sig dog ikke slå ud af Bakken Bears’ start og svarede hurtigt tilbage med flere scoringer i træk. Det lykkedes også udeholdet at komme foran med 10-14 halvvejs inde i perioden. Der var generelt høj kvalitet over hele linjen fra begge mandskaber, og det lignede bestemt begyndelsen på en spændende affære i Vejlby-Risskov Hallen fredag aften. De danske mestre sluttede bedst af i første periode og havde lettest ved at spille sig til åbne muligheder. Første periode sluttede derfor med stillingen 28-18 til Bakken Bears. Dette var blandt andet efter et flot indhop af den nye bjørn David Efianayi med seks hurtige point.

Bakken Bears fortsatte de lovende takter fra slutningen af første periode og bragte sig indledningsvist yderligere foran mod Keravnos. Aarhusianerne virkede til at have tingene under kontrol, og de bragte sig derfor foran med 14 point efter to minutter til stillingen 34-20. Danskernes dominerende spil virker også til at frustrere gæsterne, der skruede op for det fysiske spil. Desværre for gæsterne førte det fysiske spil til flere usportslige fejl, der sendte Bears på linjen til gratis point. De danske mestre lod sig heller ikke kyse af det hårde spil, og de fortsatte ufortrødent med at sætte point på tavlen. Halvvejs inde i perioden var stillingen 36-22. De cypriotiske mestre arbejdede sig dog stille og roligt ind i kampen igen, og med pausen var stillingen nu 45-39 til Bakken Bears. Det var derfor lagt op til en yderst spændende anden halvleg.

Bakken Bears kom skidt ud efter pausen, hvor Keravnos hurtigt bragte sig foran med 45-49, og man kunne så småt mærke nervøsiteten sprede sig i Vejlby-Risskov Hallen. De danske mestre havde inden kampen et forspring fra det første opgør på ni point, og derfor var ”Bjørnene” blot foran med tre point i det samlede regnskab tre minutter inde i tredje periode. Dette fik head coach Steffen Wich til at reagere hurtigt med en velovervejet timeout for at bryde gæsternes momentum. Bakken Bears fik efterfølgende en smule bedre fat i angrebsspillet med et par vigtige scoringer for at mindske gæsternes forspring. Bears genvandt momentum og bragte sig tilbage i kampen ved stillingen 57-57 til stor jubel fra de fremmødte aarhusianske fans.

Fjerde og sidste periode åbnede desværre klart bedst for de cypriotiske udehold. Gæsterne kom hurtigt foran med de meget omtalte ni point, og den samlede stilling i Champions League-kvalifikationen var derfor helt lige. Bakken Bears havde på dette tidspunkt enormt meget brug for støtte fra et veloplagt publikum, og de gjorde, hvad de kunne. Der var en glimrende kulisse i Vejlby-Risskov Hallen fredag aften. De aarhusianske bjørne var på dette tidspunkt bagud med 58-73 og var på dette tidspunkt på vej ud ad turneringen. Med tre minutter tilbage af perioden havde de regerende danske mestre fortsat svært ved at lukke hullet, og det krævede på dette tidspunkt ti point, hvis man skulle bringe sig helt tilbage og spille sig videre til anden kvalifikationsrunde. Keravnos vis desværre imponerende spil og spillede med imponerende skudprocenter, hvilket gjorde det mere end vanskeligt at indhente cyprioterne. Opgaven blev også for stor for de danske bjørne, og efter en skuffende tredje og fjerde periode må man desværre forlade Champions League-kvalifikationen i første runde med et nederlag på 69-94.

BEARS VINDER PÅ CYPERN

Efter en virkelig stærk første halvleg (52-32) fik Bakken Bears sejren på 95-86 over Keravnos Strovolou Basketball. Nu venter en spændende returkamp i Aarhus.

‘Tak for gæstfriheden til Keravnos og Cypern. Vi spillede en meget inspireret første halvleg, men vi manglede lidt i tredje periode. Vi ser frem til en meget spændende kamp i Aarhus. Vi scorede ikke helt nok i dag – med det tempo vi spiller med, skulle vi gerne score mere,’ sagde head coach Steffen Wich efter kampen.

Bears kom blæsende fra start og nåede foran med 10 point allerede midtvejs i første periode. Bears har et bredt hold, og det blev til fulde bevist. Allerede i første periode havde otte spillere scoret, og Bears var foran 28-12!

Også i anden periode havde Bears kontrol og føringen nåede foran med 22 point (43-21) midtvejs i perioden. Føringen ved pausen var på 52-32.

Den føring øgede Ryan Evans til 54-32 inden Keravnos fik gang i 3-pointskuddene. Hjemmeholdet var 6/9 bag treeren i tredje periode, og det var stærkt medvirkende til et flot comeback. Det blev til 20 point på de første fem minutter af perioden og føringen var skåret til blot at være på ni point efter tredje periode (63-72).

I fjerde periode nåede Bearsføringen helt ned på blot at være på fem point, men en fornuftig afslutning sikrede sejren på 95-86 efter et Darko Jukic tip til allersidst.

Jukic blev mest scorende med 17 p, mens Thomas Lærke scorede 16 p. Michel Diouf fik hældt 13 point i kurven.

Der var også stærke præstationer fra andre spillere. I alt otte Bearsspillere scorede mindst 8 point, og dermed beviste bjørnene sig som bredere end deres cypriotiske modstandere, hvor fem mand stod for 76 af de 86 point.

Specielt noteres Adama Darboes 9 assists, Ryan Evans 8 rebounds og Jonathan Galloways debut i professionel basketball, ide than noteredes for 11 point og 7 rebounds på knap 11 minutters spilletid.

Returkampen er fredag kl 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen