Dagens gruppefinale mellem Bakken Bears og Legia Warszawa åbnede meget rodet fra begge mandskaber. Begyndelsen på kampen bar præg af flere turnovers og brændte afslutninger. Det var de regerende danske mestre fra Aarhus, der først fandt fodfæste i første periode. Angrebsspillet, ledet af Adama Darboe, begyndte at volde udeholdet store problemer med hurtigt spil og spektakulære scoringer, der satte fut i kedlerne under det fremmødte publikum i Vejlby-Risskov Hallen. Bakken Bears førte med 12-3 efter de første fire minutter af første periode. Aarhusianerne lignede bestemt et hold, der var opsatte på at sætte sig på førstepladsen i gruppen. Danskerne fortsatte nemlig det høje tempo i de efterfølgende minutter, hvor gæsterne havde store vanskeligheder med at følge med. Bredden på de to mandskaber spillede også en stor rolle, hvor bænkspillerne kom ind og gjorde en betydelig forskel. Bakken Bears vandt første periode med 28-16.

Bakken Bears åbnede ikke anden periode i samme hæsblæsende tempo, men de forsatte ufortrødent med at sætte point på tavlen mod Legia Warszawa, der stadig ikke havde fundet formlen til at holde trit med ”Bjørnene” i begge ender af banen. Efter fire minutters spil var den aktuelle stilling 34-20 til de danske mestre. Vejlby-Risskov Hallen blev forkælet onsdag aften. Spillet flød. Afslutningerne røg i kurven. Og forsvaret stod solidt. Alt i alt tæt på den perfekte kamp af aarhusianerne efter næsten to perioder. Det var noget lignende det bedste spil, man har set fra Bakken Bears i denne sæson. Hvis ”Bjørnene” kunne fortsætte disse takter efter pausen, så ville det blive en aften, som gæsterne gerne ville glemme så hurtigt som muligt. De to hold gik til pause med stillingen 49-28.

Gæsterne fra Legia Warszawa kom væsentlig bedre ud til kampen efter pausen ved at sætte hurtige point på tavlen. Bakken Bears åbnede knapt så godt, hvor man brændte flere afslutninger og slet ikke kunne genfinde samme tempo som de to foregående perioder før pausen. Med fire minutter spillet af tredje periode var forspringet mindsket en periode, og stillingen lød på 54-38. Det lille momentumsving i gæsternes favør virkede dog ikke til at ryste de rutinerede Bakken Bears, der hurtigt bed fra sig og viste prøver på det flotte tempo fra tidligere i kampen. Det høje tempo og flotte spil blev bedst illustreret med et alley-oop til Tyler Ongwae, der bragte Vejlby-Risskov Hallen på kogepunktet. Udeholdet formåede dog alligevel at gøre det til en tæt affære til sidst i perioden. Tredje periode sluttede derfor med stillingen 64-55.

Fjerde og sidste periode åbnede også med Legia Warszawa som det bedste hold. Bakken Bears spillede en anelse nervøst og brændte alt for mange afslutninger. Angrebsspillet flød ikke længere, og man havde vanskeligheder med at spille sig til de åbne muligheder. De enkelte muligheder, der opstod, blev desværre misbrugt. Dette åbnede i den grad opgøret op, og med fire minutter spillet af fjerde periode var stillingen 66-61. Men bedst som man skulle tro, at tilskuerne i Vejlby-Risskov Hallen ville blive nervøse over udeholdets comeback, så bakkede de i stedet fremragende op onsdag aften. Spillerne på banen virkede også til at lukrere på den gode stemning og gav alt, hvad de havde i slutfasen. Med to minutter tilbage førte aarhusianerne spinkelt med 75-69. Der var dermed lagt op til en enormt spændende affære i de sidste par minutter. Det blev da også lidt mere spændende, end nerverne kunne holde til. Med 16 sekunder tilbage af kampen havde Legia Warszawa boldbesiddelse og fik sendt et trepointsforsøg afsted med tre sekunder tilbage. Bolden hoppede hele to gange på kurven, inden den hoppede forbi kurven. Bakken Bears vinder dermed 77-74 over Legia Warazawa og ender samtidig som gruppevinder efter en sejr til Kataja over Egis Körmend i den anden kamp.

 

SEJR I POLSK GYSER

Det afgørende i basketball er at føre til sidst, og den viden havde Bakken Bears afgjort tillært sig i onsdagens udekamp i Warszawa, hvor Legia tog imod. Bakken Bears førte kun i blot 2 minutter og 2 sekunder, men de sidste to sekunder blev afgørende – det var nemlig den tid, der var tilbage på uret, da Ryan Evans satte et skud til slutresultatet 84-83.

Begge hold havde inden dagens kamp tabt til Egis Körmend, men slået Kataja. Derfor var dagens kamp afgørende for, hvilket hold, der skulle lægge sig på puljens andenplads efter de første tre kampe. Nu venter så yderligere tre kampe, der kommer til at afgøre, hvilke to hold der går videre til anden runde. Og intet er afgjort her, idet Kataja, der er uden sejre, spiller alle tre resterende kampe på hjemmebane i det østlige Finland, mens Bakken Bears blot har en enkelt hjemmekamp tilbage. Og det polske hold, der ganske vist blot har en hjemmekamp tilbage, får to nye profiler ind på holdet inden de kommende kampe.

Bears, der var uden en skadet Thomas Lærke, kom skidt fra start, og var bagud 0-8. Fine takter fra Adama Darboe, der scorede seks af bjørnenes første otte point sikrede udligning til 8-8 inden polakkerne igen satte sig på kampen. Hjemmeholdet fik dog aldrig lagt afgørende afstand til Bakken Bears, der blot var bagud 22-17 efter første periode. I anden periode kom Bears godt fra start – bl.a. scorede Chris Ortiz Bears’ første ti point i perioden – og var foran 35-33 inden en meget uheldig afslutning gav polsk pauseføring på 42-35.

Bears gav aldrig op. Darko Jukic, der ellers havde fået et skrub og blot scoret to point i første halvleg, spillede en fremragende anden halvleg, Ortiz spillede flot forsvar på en af polakkernes profiler, Matczak, mens Jonathan Galloway havde en flot indskiftning i tredje periode. Bears var kun bagud 64-61 inden sidste periode fordi polakkernes Finke blev fejlet i et trepointforsøg (og scorede alle tre forsøg).

Bakken Bears var bagud stort set hele fjerde periode. Darko Jukic fortsatte med at score, og selvom der var polsk føring på 80-72 med tre minutter igen, viste Bears karakterstyrke og godt forsvar, da det virkelig gjaldt. Treere af Ortiz og Darboe, et godt drive af Jukic, to flotte scoringer af Diouf og et point fra linjen af Darboe gav Bears mulighed for sejr til sidst, hvor Ryan Evans kunne afgøre kampen. Efter tre time outs på stribe lykkedes det Bears at sikre, at Legia ikke fik en kvalificeret afslutning afsted.

Trods sejren kan det ustabile Bearsspil ikke skjules, og det giver givetvis trænerstaben panderynker, at holdet blev outreboundet (46-37). Legia havde derfor 15 afslutninger mere end Bears, og kun en langt bedre scoringsprocent (48,4 mod 38,0) sikrede den spinkle sejr.

Topscorer for Bakken Bears var Darko Jukic med 18 point, hvoraf 16 blev scoret efter pausen. Jukic supplerede med 5 assists. Chris Ortiz spillede sin bedste kamp i bjørneuniformen med 16 point og virkelig solidt forsvarsspil, mens Michel Diouf scorede 16 point, havde ni rebounds og 3 blocks. Også Adama Darboe skal nævnes med 14 point, 8 rebounds og 5 assists. Topscorer for Legia var Michael Finke (20 point) efterfulgt af Filip Matczak (18).

Legia forstærkes til de afsluttende kampe i puljespillet af den tidligere polske landsholdsspiller Michal Michalak, der blev topscorer i sin debut i søndagens sejr i den polske liga. Ny mand er også AJ English, der i sin tid i Frankfurt har spillet Bakken Bears ud af banen. Endelig forventes Keanu Pinder at være tilbage fra skade til opgøret i Aarhus om tre uger. Det vil gøre polakkerne til et helt andet og meget bredere hold. Inden da skal Bears dog spille på udebane mod Egis Körmend på onsdag og mod Kataja den efterfølgende onsdag. Nu vendes fokus dog mod den hjemlige liga, hvor BK Amager venter på udebane på lørdag.