Bakken Bears hev sejren hjem i en ekstremt intens kamp på Sydsjælland, da Team Fog Næstved blev besejret 86-85. Deshawn Stephens var Bakken Bears’ bedste spiller med 24 point og 10 rebounds, mens Adama Darboe satte kampens sidste scoring, da han ramte et trepointskud med 33 sekunder tilbage.

Bakken Bears kom fint ud af starthullerne og førte hele vejen gennem de første fem minutter, men fik ikke for alvor fat forsvarsmæssigt. Det lykkedes således Team Fog Næstved at sætte 20 point på tavlen i den sidste halvdel af første periode, som hjemmeholdet vandt 28-21. Næstveds Philip Hertz scorede 11 point i de første ti minutter, som han i øvrigt havde startet på bænken.

I anden periode fik Bears langt bedre fat i forsvaret – om end det modsatte også havde været en stor opgave – og samtidig fik udeholdet hul igennem i angrebet. Deshawn Stephens scorede hele 11 point i perioden, og han var hele vejen igennem en stor oplevelse. Bears var foran 48-44 ved pausen.

Bakken Bears startede tredje periode bedst og nåede efter tre point af Stephens og fem af QJ Peterson foran med 56-44, inden holdet fuldstændigt stoppede med at spille. Næstved gik på et 27-5 run, som på ganske spektakulær vis blev afsluttet af hjemmeholdets bedste spiller, Philip Hertz, der fik en usportslig fejl efterfulgt af en teknisk. Sådan en cocktail er som bekendt ensbetydende med diskvalifikation, hvilket var et slag for Næstved. Hertz sluttede med 24 point på bare 10 skud. Bears sluttede perioden med at score de tre straffekast som Hertz kostede sit hold og en treer af Ryan Evans. Næstved førte 71-67 inden sidste periode.

Næstved fik udbygget føringen ved at score de første seks point i fjerde quarter. 77-67-føringen til hjemmeholdet blev imidlertid udlignet med et 10-0-run af Bears, efter bl.a. syv point af Ryan Evans, og Bears kom foran 80-79 på en treer af Adama Darboe. En velspillende Jalen Nesbitt bragte med en treer i det efterfølgende angreb sjællænderne foran, og da Jahmal Jones efterfølgende satte en trepointscoring og bragte sit hold foran 85-81 med to minutter igen, så opgave svær ud for Bears. Imidlertid ville Deshawn Stephens og Adama Darboe det anderledes, og hjemmeholdet endte med at smide de afsluttende bolde væk, således at et par missede straffekast fra Bakken Bears ikke fik betydning.

Udover Deshawn Stephens 24 point var Ryan Evans 15 point, 9 rebounds, 4 assists) mest scorende, mens Adama Darboe (13 point, 5 assists), Tylor Ongwae (13 point, 6 rebounds, 5 assists) og QJ Peterson (12 point) fulgte efter. For Næstved scorede Hertz 24 point, mens Nesbitt satte 18 på tavlen.

Bakken Bears stillede op uden skadede Thomas Lærke, Daniel Mortensen og Darko Jukic. Ingen af de tre forventes klar til næste kamp, der er tirsdag i Randers.

Sejren var Bakken Bears’ 21. i 23 kampe, mens Næstved nu reelt ikke kan kravle længere op end den nuværende femteplads.

 

Sikker sejr over Næstved

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

Kun tre dage efter den fornemme præstation i Champions League skulle Bakken Bears på hjemmebane byde Team FOG Næstved op til dans. Trods slinger i valsen undervejs endte bjørnene med en storsejr på 110-88.

Tip-off’et går gæsternes vej, men en stærk blokering fra Deshawn Stephens fører til hjemmeholdets første føring på 3-0 efter en sikker 3’er fra Daniel Mortensen. Siden når føringen at variere kraftigt uden på noget tidspunkt dog at være i fare. QJ Peterson sætter efterfølgende kampens anden 3’er til stillingen 7-4, som først bliver brudt længe efter ved Mortensens 3’er nummer to, og så står der 10-4. Kort efter bliver det vekslet til 12-4 via et lækkert alley-oop fra Mortensen til Stephens. Det bliver da også 14-4 efter en block og rebound fra Stephens til QJ. Så melder modstanderen sig endelig ind i kampen – for en stund: Samuel Idowu sætter nemlig en 3’er til 14-7. Resten af perioden er dog kendetegnet ved overlegent bjørnespil. De gør simpelthen, hvad der passer dem, mens sjællænderne gang på gang misser. Morten Sahlertz og Darko Jukic kommer begge med i 3’er-klubben, og Thomas Lærke serverer bolden for Ryan Evans, der dunker til 30-15. Så fører Bears med dobbelte cifre. De sniger dog lige en enkelt scoring mere ind, hvorved perioden slutter 32-15.

Anden periode er imidlertid en helt anden kamp. Næstveds Miki Novovic træder især i karakter med et kraftfuldt dunk til 32-19, hvilken indleder en længere scoringstørke for Bakken. Idowu skyder for alvor sit hold nærmere Bears med en 3’er til 32-22. Generelt er anden periode en særdeles rodet affære, hvor aarhusianerne desuden har store problemer med standarddisciplinen straffekast. Jukic får dog afsluttet den første tørke: 34-22. Men ikke længe efter følger endnu én af slagsen, som først lukkes af Stephens med en sjælden 3’er. Så småt begynder bjørnene at vågne fra deres hi, og QJ sætter yderligere en 3’er: 47-34. Herefter følger to saftige dunk af Stephens. Først er Mortensen assistenten, og efterfølgende overtager QJ rollen efter en rebound: 49-37 og så 51-37. Perioden ender på 51-38.

Efter pausen lægger Jukic godt ud med en 2+1 i form af lay-up plus straffe. Adama Darboe deltager i 3’er-showet med sin første til 57-44. Team FOG begynder dog at finde melodien i angrebsspillet, hvilket giver udslag i en mere jævnfærdig kamp. Den tendens kvadres dog snart af Darboe, der fikst finder Michel Diouf: 63-52. Den detalje indvarsler nemlig en massiv Bears-dominans, der især udmønter sig i 3’ere. Lærke, Evans, Tylor Ongwae og QJ vil alle lege med fra distancen. Herved matcher hjemmeholdet rent offensivt første periode med 32 point på kontoen. Tredje quarter ender 83-62.

Sidste periode har karakter af, at alle ved, hvordan kampen vil ende. Sahlertz starter med at sende Ongwae en sukkerbold, som veksles til et sikkert dunk. Og kort efter sænker QJ endnu en 3’er, så stillingen nu er 92-66. Magnus Møllgaard når også at få sat sit præg på dysten. Først sørger han for en 2+1 til 98-72 og siden med en 3’er til 104-78. Bjørnenes sidste scoring binder smukt sløjfe på fjerde periode: Darboe til Lærke, alley-oop, 110-86. Gæsterne får pyntet lidt på stillingen til sidst, og kampen ender med en storsejr på 110-88 til Bears.

198. Så mange point blev der i alt scoret i kampen. Det høje tal vidner om en til tider ret kaotisk affære, hvor skuddene gerne sad løst på spillerne – og ofte med succes som konklusionen. Statistikken peger på flere bemærkelsesværdige profiler. På topscorerlisten finder vi øverst QJ Peterson med 20 point, efterfulgt af Deshawn Stephens på 16 og gæsternes Miki Novovic på 15. Hvert hold havde hver sin rebound-mester, som begge desuden høstede en double double: Daniel Mortensen (13 point, 11 rebounds) og Jalen Nesbitt (12 point, 10 rebounds). Kongemageren over dem alle blev dog Næstveds tidligere Bears-profil Frederik Nielsen – måske bedre kendt som Frederik H.N. Som så mange gange før overstrålede han alle med sine assists, som denne gang endte på 14 af slagsen – dobbelt så mange som kampens nummer to, Adama Darboe.

Med sejren cementerer Bakken Bears førstepladsen i Basketligaen – 15 sejre i 16 kampe. Samtidig konsoliderer Team FOG Næstved femtepladsen (og sidstepladsen i Pro A) med 10 sejre i 19 kampe.

Næste opgave for bjørnene er allerede på onsdag den 27. januar, når ligaens nummer to, Randers Cimbria, dribler en tur forbi Vejlby-Risskov Hallen.

 

Bears slutter 2020 med sejr

Dagen før nytårsaften nåede Basketligaen halvvejs, da Bakken Bears i holdets 13. kamp vandt for 12. gang. Næstved blev besejret 100-78 i Næstvedhallen.

De to hold fulgtes ad i første periode, som Næstved vandt 21-19. Bears fik intensiteten i vejret i anden periode, hvorfor udeholdet første 49-40 ved pausen. I anden halvleg var der ikke reel spænding, og Bears førte med 20 point efter 31 minutter.

Bakken Bears var uden Daniel Mortensen, der er ude med sygdom. De 11 spillere, der deltog i kampen fik alle bidraget. Flest point scorede Deshawn Stephens (20 point, skød 9/9, 7 rebounds), mens Thomas Lærke fejrede sit comeback med 17 point (5/7 på 3eren). Ryan Evans og Tylor Ongwae scorede hver 14 point. For Næstved scorede Alante Fenner 15 point.

Næste opgave for Bears er tirsdag den 5. januar, når Galatasaray kommer til Aarhus til kampen i Basketball Champions League.

Solid indsats udløser sikker sejr

Af: Matti Grabau, Longdog Communications

I sæsonens første Pro A-kamp på hjemmebane tog Bakken Bears imod Team FOG Næstved. Bjørnene kontrollerede stille og roligt spillet fra start til slut og endte med en komfortabel sejr på 110-80.

”Vi har kørt nogle koncentrerede træninger og passionerede samtaler efter den seneste tids svingende præstationer,” fortalte Steffen Wich, head coach for Bakken Bears, efter kampen. ”Det handlede for os om at bladre tilbage til side et og to i Grønspættebogen og få det basale på plads igen. Det lykkedes rigtig godt i dag.”

Tip-off’et tog Michel Diouf sig succesfuldt af, og Deshawn Stephens bragte hjemmeholdet i front med 2-0. En skarpt skydende Alante Fenner fra Team FOG udlignede kort efter til 2-2 og indvarslede en høj personlig pointhøst. Modsat resten af kampen var starten præget af jævnbyrdighed, og Bakken prøvede da også at være bagude af tre omgange: 2-4, 5-6 og 7-9. Udover et lille håb for gæsterne ved 16-16 førte hjemmeholdet dog resten af kampen.

Første periode bød blandt andet på 3’ere fra Darko Jukic og Tylor Ongwae. Sidstnævnte afsluttede også et smukt alley-oop orkestreret af Morten Sahlertz. Derudover stemplede Deshawn Stephens for alvor ind i Aarhus med et kraftfuldt slam dunk. Bears kontrollerede overlegent reboundspillet, hvilket blev symptomatisk for samtlige perioder. Både offensivt og defensivt var placering, reaktion og præcision nøje afstemt bjørnene iblandt. 25-18 var stillingen efter de første ti minutter.

I anden periode fik især Anton Harbo og Glenn Cosey vist sig frem. Harbo sørgede for et par 3’ere, mens Cosey først sænkede en 2’er og fik tilkæmpet sig straffekast, som blev konverteret til et ekstra point. Kort derefter blev modstanderen presset så langt tilbage på banen, at de otte sekunder gik, bolden røg på bjørnehænder, og Cosey kunne krydre den brølstærke defensiv med en scoring til 40-25. Perioden endte 56-34.

Efter pausen fortsatte Bakken den høje standard, og en parade af 3’ere sørgede for at udbygge føringen yderligere: Sahlertz ramte to af de lange, mens Diouf og Harbo også ville lege med. En fornem steal af Magnus Møllgaard efterfulgt af to point understregede bjørnenes overlegenhed i begge ender af banen. Tredje periode sluttede med et plus på 30 point: 83-53.

Fjerde periode cruisede mesterholdet sig ganske snildt igennem. Møllgaard indledte med et slam dunk, Ryan Evans stod for nogle lay-ups, og da Thomas Lærke satte en 3’er, havde samtlige bjørne scoret i kampen. En 3’er af Cosey og yderligere to fra Harbos hånd skød slutresultatet op på hele 110-80 til Bears. Harbo nettede dermed 5/5 forsøg fra 3’eren.

Det blev en professionel opvisning fra jyderne, der gav sjællænderne en lektion i fokus og snarrådighed. Alligevel endte Næstveds Alante Fenner som kampens topscorer med 20 point. Deshawn Stephens fulgte dog lige efter med 19, mens Tylor Ongwae nåede 18. Rebound-kongen blev uden sammenligning Deshawn Stephens med 11, mens kongemageren blev Glenn Cosey med 11 assists. Da han samtidig scorede 15 point, endte både han og Stephens således begge med at høste en double double.

Sejren sender Bakken Bears op på en andenplads i Basketligaen, som toppes af de endnu ubesejrede Randers Cimbria. Begge hold har otte point, men kronjyderne har spillet en kamp færre.

Næste opgave for bjørnene er udekampen mod Horsens IC den 1. november, mens næste hjemmekamp er den 8. november i Vejlby-Risskov Hallen mod BMS Herlev Wolfpack.

 

VIGTIG ET-POINTSEJR I NÆSTVED

Det holdt hårdt, men Bakken Bears fik en papirtynd sejr med hjem til Aarhus efter søndagens besøg i Næstved. Bears vandt 80-79 efter en afslutning, hvor Team Fog scorede kampens sidste ti point og havde et skud til at vinde kampen. Med sejren rykker Bakken Bears op på ligaens andenplads, to point efter Randers Cimbria og Bears har en kamp i hånden. De to hold mødes i næste spillerunde.

Næstved startede kampen klart bedst. Bears virkende søgende i angrebsspillet og kom bagud 7-15 inden et stærkt 10-1 anført af David Efianayi lukkede første periode til Bearsføring på 17-16. I anden periode førte Bears hele tiden med en håndfuld point, og da holdet også sluttede perioden med et 5-0 run kunne tilskuerne i den pænt fyldte Arena Næstved notere sig, at Bears førte 44-33 ved halvlegspausen.

I tredje periode lykkedes tingene langt bedre for hjemmeholdet. Den nye point guard Aleksandar Solokovic pynter gevaldigt på hjemmeholdets spil, og Næstved fik lynhurtigt barberet kraftigt af afstanden op til Bears, der blot førte 63-60 inden de sidste ti minutter.

I periodepausen inden de sidste ti minutter blev der talt meget om forsvar. At Næstved havde scoret 27 point i tredje periode, var ikke tilfredsstillende, og det blev markant bedre fra starten af fjerde quarter. Næstved skulle virkelig kæmpe for at score, og Bears vandt de første syv minutter 17-9. Føringen på 80-69 virkede til at lulle udeholdet i søvn – i hvert fald glemte Bears at få scoret, og da hjemmeholdet fandt effektiviteten frem blev det pludselig spændende. Med godt 12 sekunder tilbage reducerede Christian Terrel til 79-80, og da Adama Darboe samtidig smed bolden væk havde Næstved chancen med fire sekunder tilbage. Solokovic missede et presset trepointskud, og Bears kunne derfor tage sejren med hjem fra Sydsjælland.

Michel Diouf var mest scorende med 24 point (+6 rebounds), mens Nimrod Hilliard scorede 14. For Næstved scorede Zarko Jukic 13 point på seks skud (og han supplerede med syv rebounds).

Næste opgave for Bakken Bears er onsdagens afgørende FIBA Europe Cup-kamp mod Benfica, mens det lørdag gælder pokalfinale i Forum Horsens.