Bears bukker ud med sejr

Bakken Bears fik sin tredje sejr i træk i Basketball Champions League, da de tidligere vindere og favoritter til sejren i år, Iberostar Tenerife, blev sendt hjem til ferieøen med et nederlag. Bakken Bears vandt 96-78, men da Dinamo Sassari samtidig vandt på udebane over Galatasaray, var det lige præcis ikke nok til videre avancement for de danske mestre, der sluttede turneringen med tre sejre i seks kampe.

Iberostar, der pga. sygdom og skader manglede flere af deres profiler, startede skarpest med flot holdangrebsspil, og med tidlige scoringer af Fran Guerra, truede udeholdet med at slå et hul. Den danske landsholdsspiller Darko Jukic var knivskarp i kampens indledning, og han scorede 9 point alene i første periode, der sluttede 20-20.

Midtvejs i anden periode begyndte bjørnene at trække fra til stor frustration fra Tenerifes erfarne coaching stab. På flot spil af Deshawn Stephens og førnævnte Jukic, nåede Bears op på et forspring på ti point (39-29), inden udeholdet bag fem point af store Fran Guerra, slog igen. Thomas Lærke fik dog sidste ord med en trepointscoring samtidig med slutsignalet. 42-34 ved pausen.

Tredje periode var en stor elastikleg. Perioden igennem svingede Bearsføringen mellem seks og ti point. For Bears var Ryan Evans med ti point periodens store profil, men det lykkedes trods alt ’kun’ at vinde perioden med et enkelt point, så stillingen efter 30 minutter var 65-56.

Kampen blev reelt afgjort midtvejs i fjerde periode, da en indtil da scoringsmæssig lavmælt QJ Peterson fik sit skud til at ryge i kurven. Peterson scorede 16 point i anden halvleg, og Bears kunne lukke kampen ved stillingen 96-78.

Mest scorende for Bears var Darko Jukic (20 point, 4 rebounds) og Deshawn Stephens (20 point, 9 rebounds), mens QJ Peterson (18 point, 5 rebounds, 8 assists) og Ryan Evans (16 point, 4 rebounds, 8 assists) fulgte lige efter. For Tenerife scorede Fran Guerra 15 point.

Bears sluttede på tredjepladsen med tre sejre i seks kampe, en sejr efter Iberostar Tenerife og Dinamo Sassari. Galatasaray endte puljen med blot en enkelt gevinst.

Bjørnene nedlægger tyrkisk storhold

Af: Jørgen Rysgaard, Longdog Communications

Endelig blev det tid til årets første kamp og så endda en kamp i Basketball Champions League. Aftenens kamp i Aarhus Arena stod på revanche-opgøret mod tyrkiske Galatasaray og var et must win for bjørnene, hvis de skulle nære håb for videre avancement i turneringen. Men head coach Steffen Wich fortalte dog i et interview til Aarhus Stiftstidende at fokus var mindre på avancement og mere på at slå Galatasaray og vise, at Bakken Bears virkelig hører til i europæisk topbasket – og det må vi sige, at de viste i aften!

I første periode starter bjørnene fra Aarhus stærkt ud med en veloplagt Tylor Ongwae, som står for kampens første scoring med en lang 2’er og der går ikke længe før han igen slasher igennem Galatasarays forsvar til et stærkt layup. Det er dog ikke kun Ongwae, som lægger godt fra land. Hele Bears-mandskabet holder et højt tempo og starter stærkt ud både defensivt og offensivt. Efter den lovende start kommer Q.J. Peterson også i gang med et par 3’ere kort efter hinanden kun adskilt af et dunk fra Ongwae – en forrygende offensiv start med en bjørneføring på 12-6! Men det er ikke kun denne fandenivoldske offensiv, som perioden igennem formår at splitte den tyrkiske defensiv ad som emmer af storspil. Bjørnenes defensiv og især reboundspillet i begge ender af banen lægger i stor stil grunden for bjørnenes dominans samt periodens slutresultat med en føring på 29-20.

Anden periode starter hvor første periode slap med det dominerende reboundspil, den kvælende defensiv og det inspirerede angreb, som nu komplementerer hinanden i sådan grad at Galatasaray flere gange ser helt rådvilde ud i deres eget forsvar. Ryan Evans kommer i gang med et par stærke scoringer i posten med vanlig elegance og Peterson bliver ved med at regne 3’ere til en føring på 36-20. Efter en angrebssekvens formår hjemmeholdet at snuppe 2 offensive rebounds og efter anden rebound lander bolden hos Adama Darboe, som øger yderligere til 39-23. Herefter begynder Galatasaray at vise lidt mere samling på tropperne en stund – men kun en stund. Bjørnene bliver ved med at dominere både offensivt og defensivt og med bidrag fra Deshawn Stephens og Peterson især lander anden periode med en stilling på 58-39.

I tredje periode viser bjørnene dog lidt mindre ildhu end i de to første perioder. Selvom tempoet stadig er højt begynder Galatasaray så småt at finde mere succes i deres angrebsspil, mens Bears køler en smule af fra 3’eren. Især tyrkernes Travis Trice og Daryl Macon formår at holde Galatasaray en smule inde i kampen. Og da Peterson midt i perioden tager en tur på bænken, scorer Galatasaray 3 gange i streg uden noget modsvar fra bjørnene. Derefter bliver Peterson dog sat på banen igen, hvilket åbner bjørnenes angreb op og fører til en tiltrængt 3’er til 69-51. Efter 3 yderligere scoringer af Galatasaray er det Darboe, som laver et pump-fake og sætter sin forsvarer, hvorefter han køligt sænker periodens sidste skud med en ren 3’er til 72-55.

På trods af at kampens sidste periode starter med en scoring fra Bears begynder Galatasarays forsvar at vise lidt flere tænder end hidtil set. Bears har et langt stræk uden scoringer, hvilket får deres føring ned på 75-61 og igen lidt senere helt ned på 12 point ved stillingen 80-68. Men selvom det ikke går som planlagt for Bears, bliver de ved med at arbejde hårdt og dét arbejdet munder ud i en 3’er fra Peterson til 83-68 efterfulgt af endnu en 3’er fra Ongwae til 86-68 – lige den adrenalinindsprøjtning, bjørnene har brug for. Herefter når Peterson en offensiv rebound i luften og mens han stadig hænger der uden jordforbindelse, hamrer han bolden i kurven med et spektakulært put-back-dunk! Dunket tager nærmest al kampgejsten fra tyrkerne, som ikke formår at svare igen og efter flere genialiteter i bjørnenes angreb slutter kampen med stillingen 96-78.

Når man hører Bakken Bears’ trænerstab om hvad der ofte bliver fokuseret på til træning er tre uundgåelige punkter rebounds, tempo og fokus. De to første udførte bjørnene til bravour i aftenens kamp, da den høje intensitet blev holdt igennem hele kampen. Bjørnene dominerede også i reboundspillet, hvor især de offensive af slagsen blev helt afgørende – Bears fangede 21 mod Galatasarays 7. Og hvor man som Bears-fan kunne frygte at problemer med det sidste punkt – manglende fokus – ville vende kampen, blev Bears ved med at arbejde og holdt hovederne kølige til det spilmæssige fokus igen var krystalklart. Og med sådan et hold, som kører på alle cylindre og en toppræstation fra Q.J. Peterson med 35 point, 7 rebounds og 5 assists må man sige, at aftenens sejr var lige præcis den slags testamente til europæisk topbasket, som head coach Wich var på jagt efter.

Næste opgør i europæisk regi bliver hjemmekampen mod Iberostar Tenerife – endnu et must win, hvis Bears skal have en mulighed for at gå videre i turneringen. Kampen løber af stablen den 20. januar kl. 18.00 i Aarhus Arena.

Historisk sejr til Bakken Bears

Inden onsdagens kamp havde Bakken Bears efter ni udekampe i Basketball Champions League endnu ikke prøvet at vinde. Ja, alle ni nederlag havde endda været på et tocifret antal point. Modstanderen Dinamo Sassari var ubesejret i denne sæsons Basketball Champions League, og kunne med en sejr gå videre til anden runde. Derfor var sejren på 93-71 på Sardinien over Dinamo Sassari, og ikke mindst sejrens størrelse, sensationel – og man kan roligt sige, at det er den største sejr i klubbens historie. Ikke målt på antal point, men på modstander, turnering og situation.

Det var ellers ikke fordi Bakken Bears startede kampen godt. Sassari dominerede kampens indledning via en stærkt fysisk indsats, og italienerne nåede foran med 13 point i første periode takket være holdets dominans i rebundspillet. Sassari tog 16 rebounds imod 8 til Bears – i bjørnenes forsvarsende var hjemmeholdet dominerende med 6 angrebsrebounds imod 5 forsvarsreturbolde til Bears.

Efter føring på 29-19 efter første quarter, regnede de fleste nok med at holdet fra Sardinien stille og roligt ville lukke kampen og sikre sig kvalifikation til anden runde, men den leg ville Bearsspillerne ikke være med til. Bears vandt andet quarter med uhørte 22-8 – igen var reboundspillet afgørende. Bears tog i anden periode 17 rebounds, mens Sassari blot tog 7.

Efter pausen fortsatte Bears med at trykke på rent fysisk. Dinamo tog blot tre rebounds i kampen tredje quarter (Bears tog 14) og udeholdet fortsatte med at køre på angrebsmæssigt. Perioden blev vundet 27-20, mens fjerde quarter blev vundet 25-14.

Bakken Bears havde succes med at spille med en stor lineup, hvor både Deshawn Stephens, Michel Diouf og Ryan Evans var på banen. Især førstnævntes 12 rebounds – heraf 11 i angrebet. Mest scorende for Bears var Tylor Ongwae med 16 point, mens Deshawn Stephens scorede 15. Hele syv Bearsspillere scorede et tocifret antal point. For hjemmeholdet scorede Eimantas Bendzius 17 point.

Igen skal det noteres, at reboundstatistikken var afgørende. Bears vandt den afdeling af kampen med 54-40 – og altså de sidste tre perioder 46-24! Bakken Bears tog 26 angrebsrebounds, lige så mange som Sassari tog i forsvaret.

Bakken Bears spiller en sidste gang inden en kort julepause mandag den 21. december, når modstanderen er Bears Academy. Næste europæiske kamp er tirsdag den 5. januar, når tyrkiske Galatasaray gæster Aarhus.

Af: Jørgen Rysgaard, Longdog Communications

Et nederlag er et nederlag. Men selvom Bakken Bears gik sultne og bidske til aftenens kamp med planer om at vende den internationale nederlagsstime blev det igen marginalerne, som gik imod Bears-mandskabet. På trods af den tydelige kvalitet, modstanderne fra Dinamo Sassari lagde for dagen, holdt bjørnene fast og fulgte med hver eneste gang den italienske topklub viste takter til rigtig at tage fart.

Tip-off’et tog italienerne og viste da også med det første én af deres styrker i et stærkt postspil, men hvor nemt det end kunne se ud for de stærke italienere svarede Evans igen med et stærkt post-move og en scoring. Italienerne lagde dog stabilt fra start med lige så meget tempo i spillet, som Bears selv og spillede sig til en klejn føring. Der gik dog ikke længe før begge hold formåede at bytte steals, og den sidste steal stod Q.J. Petersons for, hvorefter han løb kontra og kvitterede med en kølig 3’er til 7-9. Denne aktion virkede til at inspirere Tyler Ongwae, som lige efter gjorde Peterson kunsten efter – en steal, en kontra og en 3’er og så var Bears pludselig foran 10-9 til stor jubel fra publikum. En 3’er mere fra Peterson og et block fra Michel Diouf senere bliver DeShawn Stephens og Adama Darboe skiftet ind og viser med det samme storspil, da Darboe laver en smuk alley-oop, som Stephens smider i kurven. Italienerne holder dog stadig bjørnene stangen med en smal føring til sidst i perioden på 25-26.

Anden periode startede lidt mere ustabilt set med bjørnebriller. Sassaris Miro Bilan sænkede med det samme en 3’er over bjørnene og selvom Bears også kom til point, viste Sassari storspil i angrebet og her fik Bears svært ved at følge med. Også Bears’ angreb haltede det lidt med og efter endnu en 3’er fra Bilan til 29-40 tog Bears en timeout for at rekalibrere. Efter timeouten kom bjørnene godt igen, især efter storspil fra Peterson, som aggressivt satte både steals og point på dagsordenen. Og efter et run på 8-0 med 3’ere fra både Ongwae og Diouf blev det Sassaris tur til at kalde timeout. Efter timeout blev bjørnene ved med at bide sig fast og fik forsvaret til at stå noget stærkere. Men på trods af det, ender perioden med tre scoringer på straffekast for Sassari og en stilling på 43-49.

Tredje periode startede stærkt med et oplagt Bears-mandskab. Både Peterson og Ongwae fik fat i en offensiv rebound, hvorefter Peterson scorede på et nådesløst alley-oop. Herefter blev bjørnene ved med at vise, hvorfor de har fortjent en plads i Champions League. Ongwae stjal bolden og dunkede den efter kontraløb. Sassari kvitterede med en 3’er, som igen blev besvaret af DeShawn Stephens, som viste, at han også kan være med fra distancen til 49-57. Som modsvar viste Sassari igen hvor hurtigt, de kunne bevæge bolden og gjorde livet rigtig surt for bjørnene i et par angreb. Bjørnene bed dog igen med flere steals, hvorefter især Darboe fik straffet italienerne for løs omgang med bolden. På trods af Bears’ stærke spil formåede Sassari stadig at holde deres føring stabil. Perioden sluttede dog med fantastisk energi, da først Stephens cuttede mod kurven og lettede fra jorden til et frygtindgydende tomahawk-dunk. Sassari fik scoret i den anden ende som modsvar, men med skuduret mod sig fik Ongwae sendt en 3’er mod kurven, som først efter to hop på ringen gled igennem kurvens net – til publikums store begejstring og en stilling på 60-69.

I sidste periode virkede det dog til at det hårde arbejde fra Bears’ side krævede sit offer. Forsvaret manglede igen en smule skarphed og især Sassaris Justin Tillman kapitaliserede med scoringer på flere straffekast perioden ud. Det var dog ikke kun Bears, som viste tegn på træthed, da begge hold lavede turnovers og til tider manglede fokus. Især Peterson og Stephens blev ved med at vise aggressivitet i angrebet, men Sassari mønstrede deres sidste energi og lukkede godt af i forsvaret. De fik tilmed øget deres føring med deres eget run på 8-0 inden Bears fik vendt scoringstørken. I kampens sidste minutter blev Sassari dog ved med at øge deres forspring langsomt og på trods af den sidste heroiske 3’er af Ongwae blev slutstillingen 84-91.

Men på trods af nederlaget er der dog en del positivt at tage med fra kampen. Før kampen havde sportsdirektør Michael Piloz fortalt at ét af målene netop var at bide sig fast og ikke lade Sassari løbe Bears over ende – og det må man sige lykkedes. Én af aftenens nøglespillere, Q. J. Peterson, istemte efter kampen:

”I felt we competed. Defensively we could have been better. A good team like that, they killed us from three and made us pay for our mistakes. But we didn’t give up. We kept fighting right until the end. And we’re nearly there. But am I happy with the game? No. I’m not happy.”

Også assistant head coach Anders Sommer havde blik for både godt og skidt:

”Det er et hold som er meget fysisk og som poster meget op, og vi har snakket meget om hvordan vi skulle holde dem ude af posten. Det var et svært match-up, især med Bilan inde under kurven. Men så bliver det med 3’eren at de straffer os og det er faktisk det, de vinder på. Der er de bare skarpere end os.”

På trods af marginalerne og flere positive elemter i bjørnenes præstation er mentaliteten i truppen ikke til at tage fejl af. Det er tilbage til træningshallen og videorummet. Og så er det ellers fremad.

Næste opgave for bjørnene er fredags opgør mod broderholdet fra Bears Academy hvor tip-off er kl. 17.30 i Vejlby-Risskov Hallen.

 

Ærgerligt nederlag for Bears

Det var en noget alternativ optakt de to hold havde fået til opgøret mellem Bears og Galatasaray. Kampen blev udsat en uge som følge af otte Bearsspilleres positive Covid-prøver, og forberedelserne var derfor noget anderledes end til en normal europæisk kamp. Galatasaray havde derimod fyret træneren dagen inden kampen, og de tyrkiske spillere virkede opsatte på at vise, at de fem nederlag i træk de var noteret for, i hvert fald ikke var deres skyld.

Første periode var relativt lige, men Bears fik slået et lille hul efter et flot indhop af Ryan Evans, der ankom sent til kampen efter at være blevet far tirsdag morgen, scorede bjørnene periodens sidste otte point til føring på 25-15 efter ti minutter.

Det tog dog ikke lang tid før Yigit Arslan fik bragt tyrkerne tilbage i kampen. Otte hurtige point fra hans hænder fik hjemmeholdet tilbage på 27-27, og selvom Galatasaray først kom foran i periodens sidste sekund, havde favoritterne fået overtaget. Galatasaray førte 47-45 ved pausen – og deres 32 point i anden periode var ildevarslende for Bears.

Hjemmeholdet gav ikke føringen fra sig efter pausen. Midtvejs i tredje periode fik tyrkerne slået et lille hul, og selvom Bears fik reduceret til 59-62, havde aarhusianerne ikke den saft i benene, der skulle til at hamle op med hjemmeholdet, der førte 69-61 inden sidste periode.

Hjemmeholdets topscorer RJ Hunter åbnede fjerde quarter med en treer, og Bears kom bagud med 15 point (80-65) efter et par minutters spil. QJ Peterson var velskydende og Deshawn Stephens leverede flot under kurven, men hver gang Bears var tæt på at komme igen, lavede holdet dumme turnovers

QJ Peterson blev topscorer med 22 point (+4 assists), mens Michel Diouf scorede 14 (+4 rebounds) og Tylor Ongwae og Deshawn Stephens hver 12. For Galatasaray scorede RJ Hunter 19 p, mens Brock Motum scorede 17.

Statistisk blev det afgørende, at Galatasaray vandt reboundspillet 38-29 og skød bedre trepointsprocenter (11/24 ift 11/34).

TUNGT ÅBNINGSNEDERLAG TIL BEARS

Det er sjældent et hold vinder to ud af de fire perioder, men alligevel taber med 25 point, men det var tirsdagens virkelighed for Bakken Bears i den første kamp i Basketball Champions Leagues gruppe A. En af turneringens favoritter, Iberostar Tenerife, vandt 98-73 over de danske bjørne. QJ Peterson var mest scorende med 24 point.

Bakken Bears startede med højt tempo og aggressivt forsvar vel vidende, at hvis Tenerife fik kampen ned i tempo, så ville de stille og roligt knuse de danske mestre. Bears nåede foran 22-15 inden en timeout af Tenerifes head caoch Txus Vidorreta fik ændret billede. Det forhindrede dog ikke Bears i at føre 25-23 efter ti minutter. Bakken Bears’ Michel Diouf startede kampen forrygende med 11 point i første periode.

I anden periode lykkedes det hjemmeholdet at tage initiativet tilbage. Tenerife rykkede fra 23-27 til 34-27 efter et par fine treere af debutant Spencer Butterfield, der gled ind på holdet efter finske Sasu Salin ikke kunne stille op. Bears havde virkelig en svær angrebsperiode, og kunne samtidig ikke stoppe Tenerifes flydende angrebsspil, der gav fem trepointscoringer. Tenerife satte trumf på ved at score periodens sidste fem point til pausestilling 48-35.

Starten på tredje periode var bestemt ikke bedre. Hjemmeholdets bedste, Giorgi Shermadini åbnede perioden med syv point i træk, og han gav dermed sit hold en 20-pointføring. Føringen nåede endda op på 26 point inden udgangen af tredje periode, 76-50.

I fjerde periode var Bears godt med og det lykkedes at vinde de sidste ti minutter med et enkelt point, men spændingen var for længst forduftet. Deshawn Stephens scorede otte af sine ni point i kampens sidste periode.

QJ Peterson scorede sine 24 point på blot 14 skud, mens Michel Diouf sluttede på 13 point og Darko Jukic på 12. For hjemmeholdet scorede Shermadini 26 point, som blev suppleret med 8 rebounds, mens Tyler Cavanaugh scorede 14.

Statistikkerne taler et tydeligt sprog. Iberostar Tenerife ramte på 78,9% af deres to pointafslutninger (Bears fine 55,3%) og scorede 56 point i feltet (Bears 38). Samtidig vandt hjemmeholdet reboundkampen 33-27.

Der venter hjemmeholdet et par svære opgaver i Basketligaen. Allerede lørdag kommer Næstved til Vejlby-Risskov Hallen og søndag den 1. november går turen til Horsens. Næste kamp i Basketball Champions League er den 4. november, når Bakken Bears møder Galatasaray på udebane.

 

Overbevisende sejr i kvalifikationsfinale

Fredag aften klokken 19.00 mødte Bakken Bears det belgiske hold Belfius Mons-Hainaut. Det var finalen i Champions League-kvalifikationens Gruppe A. For begge hold, var det uden tvivl sæsonens vigtigste kamp. Kampen blev igen spillet for lukkede døre på neutral grund i Nicosia, Cypern. Begge hold kom til kampen med sikre sejre fra den første kvalifikationsrunde to dage tidligere.

Bears’ trænerteam stillede til start med de samme fem spillere, som startede kampen mod Hapoel Tel Aviv i onsdags:

5. Ryan Evans
8. Darko Jukic
11. Michel Diouf
12. Tylor Ongwae
55. Justin Dentmon

1. quarter (19-22)
På mange måder mindede kampens forløb om kampen mod Hapoel. Bears kom godt fra start med to hurtigere layups af Michel Diouf og Ryan Evans, og så stod der 0-4 til bjørnene efter kun 40 sekunders spil. Herefter kom belgierne bedre med, og førte med 5 point med knap tre minutter tilbage af 1. quarter. Bears-spillerne steppede dog op mod slutningen af perioden, og kunne gå ind til 2. quarter med en trepoints-føring ved stillingen 19-22

2. quarter (12-20)
Kampen fortsatte med at være meget jævnbyrdig fra starten af 2. quarter. Men cirka halvvejs inde i perioden begyndte Bears så småt at trække væk fra Mons-Hainaut. Med fem minutter tilbage havde bears et forspring på 4 point, som voksede til 11 point ved udgangen af 2. quarter, da der stod 31-42.

3. quarter (14-26)
Efter 1. halvleg fortsatte Bears-spillerne takterne fra 2. quarter og blæste belgierne bagover. Efter to og et halvt minuts effektiv spilletid var forspringet allerede vokset fra 11 til 19 point. Perioden sluttede ved stillingen 45-68, og Bears kunne dermed gå ind til kampens sidste 10 minutter med en solid føring på 23 point.

4. quarter (26-18)
I kampens sidste quarter havde Bears-spillerne lidt svært ved at holde det høje tempo fra de to foregående perioder. Det betød, at belgierne kom bedre med i kampen og fik barberet Bears’ forspring ned fra 23 point til 14 point med 2 minutter og 41 sekunder tilbage af kampen. Men det var alt for sent for Mons-Hainaut. Der var aldrig tvivl om kampens udfald, som endte med en sejr på 71-86 til bjørnene fra Aarhus.

Der var lagt op til et brag af en kamp, da de danske mestre fra Aarhus onsdag eftermiddag klokken 15.30 dansk tid mødte Hapoel Tel Aviv. Kampen blev spillet for lukkede døre på neutral grund i Nicosia, Cypern. For Bakken Bears var det den første kamp af betydning i næsten et halvt år. Så det var et sultent Bears-hold, der gik på banen med følgende fem mand fra start:

5. Ryan Evans
8. Darko Jukic
11. Michel Diouf
12. Tylor Ongwae
55. Justin Dentmon

Bears kom bedst fra start i kampen og førte 6-0 efter to minutter af 1. quarter. Herefter kom Hapoel Tel Aviv bedre med i kampen, og resten af 1. periode var en tæt affære, som Deshawn Stephens afsluttede med et alley oop-dunk med assist fra DeVaughn Akoon Purcell til stillingen 22-21.

Fra starten af 2. quarter fortsatte parløbet mellem de to hold. Der var ikke nogen af holdene, der trak afgørende fra før slutningen af perioden. Med to minutter tilbage af 1. halvleg satte Bears-holdet en slutspurt ind, og endte med at gå til pause med en 9-pointsføring ved stillingen 45-36.

I resten af kampen stod der Bears på det meste af spillet. Hapoel kom aldrig rigtigt tilbage og truede ikke bjørnene for alvor. Bears-spillerne kunne derfor gå ind til 4. periode med en føring på 16 point. Hele sidste quarter var en meget kontrolleret indsats, som satte sløjfen på en alt i alt fantastisk holdpræstation for Bears. Kampen endte med cifrene 91-71 på pointtavlen i Eleftheria Indoor Arena i Nicosia.

”Jeg står med en rigtig god følelse efter kampen. Jeg tror på, at vi kan kvalificere os til Champions League. Vi skal bare holde det momentum, vi har lige nu. Det var vores 3. quarter, der gjorde forskellen i dag. Det har været vores dæmon i træningskampene, men i dag så vi den dæmon i øjnene, og det var et vendepunkt for os,” lyder det fra Justin Dentmon, der leverede 14 point i dag.

”Nu skal vi bruge de næste dage på at fokusere på det hold, som vi skal spille imod. Vi skal analysere deres forsvar og angreb, og se på, hvilke spillere de har. Og ellers skal vi bare bånde mere som hold, og lære hinanden endnu bedre at kende,” tilføjer en glad og tilfreds Justin Dentmon.

Vores næste modstander bliver vinderen af kampen mellem Anwil Wloclawek og Belfius Mons-Hainaut, som bliver spillet i aften klokken 19.30 dansk tid. Bears spiller den afgørende på fredag klokken 19.00 dansk tid.

Topscorere
DeVaughn Akoon Purcell (19PTS/4AST/4REB)
Darko Jukic (17PTS/0AST/3REB)
Michel Diouf (14PTS/3AST/17REB)
Justin Dentmon (14PTS/5AST/0REB)

Du kan finde meget mere statistik fra kampen her.

Bakken Bears begyndte aftenens Champions League-kvalifikationskamp med hæsblæsende tempo og højt pres, der pressede de cypriotiske gæster fra Keravnos. De aarhusianske værter fik fat i rebound-spillet i begge ender ad banen, men udeholdet fulgte godt med på scoringstavlen med effektive scoringsprocenter. Efter to minutter spillet af første periode var stillingen 8-6 til de danske bjørne. Udeholdet fra Keravnos lod sig dog ikke slå ud af Bakken Bears’ start og svarede hurtigt tilbage med flere scoringer i træk. Det lykkedes også udeholdet at komme foran med 10-14 halvvejs inde i perioden. Der var generelt høj kvalitet over hele linjen fra begge mandskaber, og det lignede bestemt begyndelsen på en spændende affære i Vejlby-Risskov Hallen fredag aften. De danske mestre sluttede bedst af i første periode og havde lettest ved at spille sig til åbne muligheder. Første periode sluttede derfor med stillingen 28-18 til Bakken Bears. Dette var blandt andet efter et flot indhop af den nye bjørn David Efianayi med seks hurtige point.

Bakken Bears fortsatte de lovende takter fra slutningen af første periode og bragte sig indledningsvist yderligere foran mod Keravnos. Aarhusianerne virkede til at have tingene under kontrol, og de bragte sig derfor foran med 14 point efter to minutter til stillingen 34-20. Danskernes dominerende spil virker også til at frustrere gæsterne, der skruede op for det fysiske spil. Desværre for gæsterne førte det fysiske spil til flere usportslige fejl, der sendte Bears på linjen til gratis point. De danske mestre lod sig heller ikke kyse af det hårde spil, og de fortsatte ufortrødent med at sætte point på tavlen. Halvvejs inde i perioden var stillingen 36-22. De cypriotiske mestre arbejdede sig dog stille og roligt ind i kampen igen, og med pausen var stillingen nu 45-39 til Bakken Bears. Det var derfor lagt op til en yderst spændende anden halvleg.

Bakken Bears kom skidt ud efter pausen, hvor Keravnos hurtigt bragte sig foran med 45-49, og man kunne så småt mærke nervøsiteten sprede sig i Vejlby-Risskov Hallen. De danske mestre havde inden kampen et forspring fra det første opgør på ni point, og derfor var ”Bjørnene” blot foran med tre point i det samlede regnskab tre minutter inde i tredje periode. Dette fik head coach Steffen Wich til at reagere hurtigt med en velovervejet timeout for at bryde gæsternes momentum. Bakken Bears fik efterfølgende en smule bedre fat i angrebsspillet med et par vigtige scoringer for at mindske gæsternes forspring. Bears genvandt momentum og bragte sig tilbage i kampen ved stillingen 57-57 til stor jubel fra de fremmødte aarhusianske fans.

Fjerde og sidste periode åbnede desværre klart bedst for de cypriotiske udehold. Gæsterne kom hurtigt foran med de meget omtalte ni point, og den samlede stilling i Champions League-kvalifikationen var derfor helt lige. Bakken Bears havde på dette tidspunkt enormt meget brug for støtte fra et veloplagt publikum, og de gjorde, hvad de kunne. Der var en glimrende kulisse i Vejlby-Risskov Hallen fredag aften. De aarhusianske bjørne var på dette tidspunkt bagud med 58-73 og var på dette tidspunkt på vej ud ad turneringen. Med tre minutter tilbage af perioden havde de regerende danske mestre fortsat svært ved at lukke hullet, og det krævede på dette tidspunkt ti point, hvis man skulle bringe sig helt tilbage og spille sig videre til anden kvalifikationsrunde. Keravnos vis desværre imponerende spil og spillede med imponerende skudprocenter, hvilket gjorde det mere end vanskeligt at indhente cyprioterne. Opgaven blev også for stor for de danske bjørne, og efter en skuffende tredje og fjerde periode må man desværre forlade Champions League-kvalifikationen i første runde med et nederlag på 69-94.

BEARS VINDER PÅ CYPERN

Efter en virkelig stærk første halvleg (52-32) fik Bakken Bears sejren på 95-86 over Keravnos Strovolou Basketball. Nu venter en spændende returkamp i Aarhus.

‘Tak for gæstfriheden til Keravnos og Cypern. Vi spillede en meget inspireret første halvleg, men vi manglede lidt i tredje periode. Vi ser frem til en meget spændende kamp i Aarhus. Vi scorede ikke helt nok i dag – med det tempo vi spiller med, skulle vi gerne score mere,’ sagde head coach Steffen Wich efter kampen.

Bears kom blæsende fra start og nåede foran med 10 point allerede midtvejs i første periode. Bears har et bredt hold, og det blev til fulde bevist. Allerede i første periode havde otte spillere scoret, og Bears var foran 28-12!

Også i anden periode havde Bears kontrol og føringen nåede foran med 22 point (43-21) midtvejs i perioden. Føringen ved pausen var på 52-32.

Den føring øgede Ryan Evans til 54-32 inden Keravnos fik gang i 3-pointskuddene. Hjemmeholdet var 6/9 bag treeren i tredje periode, og det var stærkt medvirkende til et flot comeback. Det blev til 20 point på de første fem minutter af perioden og føringen var skåret til blot at være på ni point efter tredje periode (63-72).

I fjerde periode nåede Bearsføringen helt ned på blot at være på fem point, men en fornuftig afslutning sikrede sejren på 95-86 efter et Darko Jukic tip til allersidst.

Jukic blev mest scorende med 17 p, mens Thomas Lærke scorede 16 p. Michel Diouf fik hældt 13 point i kurven.

Der var også stærke præstationer fra andre spillere. I alt otte Bearsspillere scorede mindst 8 point, og dermed beviste bjørnene sig som bredere end deres cypriotiske modstandere, hvor fem mand stod for 76 af de 86 point.

Specielt noteres Adama Darboes 9 assists, Ryan Evans 8 rebounds og Jonathan Galloways debut i professionel basketball, ide than noteredes for 11 point og 7 rebounds på knap 11 minutters spilletid.

Returkampen er fredag kl 18:30 i Vejlby-Risskov Hallen

Bakken Bears indledte returkampen i Vejlby-Risskov Hallen med flot forsvar, og man fik spillet sig til fine muligheder i offensiven. Afslutningerne var dog ikke helt skarpe nok, og der var derfor udeholdet fra Spirou Charleroi, der kom først foran i kampen med to point fra et dunk. Bears svarede dog fint igen med en fremtvungen turnover til Spirou, og Ryan Evans blev fejlet under kurven i en kontra og fik to straffekast til hjemmeholdets første point i kampen.
Bakken Bears fik dog problemer i offensiven i de efterfølgende minutter, hvor omgangen med bolden var for langsom. Belgierne kom dog fint i gang rent offensivt, og de kom også foran med 1 – 11 efter 6 minutter af første periode. Danskerne havde virkelig problemer i kampen på dette tidspunkt. Head coach Steffen Wich tog som resultat en klog timeout. Holdet fik snakket om tingene, og særligt Darko Jukic virkede ikke tilfreds med tendensen i kampen, og han trådte virkelig i karakter. Jukic var hovedarkitekten med seks point i træk til hjemmeholdet. Bears var kommet bedre med i kampen, men forspringet til Spirou var mere eller mindre det samme, da belgierne fortsat kom til point. Morten Sahlertz fik dog hallen til at eksplodere med en flot treer, som han oven i købet blev fejlet på. Han formåede dog ikke at score på straffekastet, der kunne have gjort det til et firepointsspil. Første periode bar præg af, at belgierne kom alt for nemt til point, hvor Bakken Bears skulle arbejde mere for sine egne point. Perioden sluttede 14 – 29.

Udeholdet fra Spirou åbnede anden periode med en lang treer. De virkede virkelig til at have tur i den til dagens kamp, hvor de ramte det hele. Michael Diouf svarede hurtigt igen med to point, men det overordnede billede var, at aarhusianerne havde store problemer med at dæmme op for udeholdets flotte angrebsspil. Belgierne kom let til point, og danskerne kunne ikke ramme sine skud. Denne svære periode i kampen gav udeholdets største føring i kampen på hele 20 point til stillingen 17 – 37. Spirou viste virkelig prøver på sine offensive kvaliteter, hvor de hele tiden fandt den åbne mand til fri afslutninger. Hvis ikke de scorede på sine skud, så blev de fejlet og kom på straffekastlinjen.
Bears kom efterfølgende en lille smule bedre med i kampen rent defensivt, hvor man formåede at få nogle stops. I den anden ende satte Thomas Lærke en flot treer, hvilket bragte tændingen tilbage på banen såvel som på tilskuerpladserne. Offensiven begyndte stille og roligt at rulle efterfølgende, og kampen begyndte at blive enormt fysisk præget. Hårde fejl blev begået, og en usportslig fejl bliver begået af Spirou, der giver Bears to straffekast og boldbesiddelse. Dette kunne meget vel vise sig at være et momentumskift i kampen. Vejlby-Risskov Hallen var fuldstændig elektrisk, og publikum bakkede enormt op om holdet. Der var på dette tidspunkt mange spændinger mellem de to hold på banen, og begge hold virkede til at ville give alt for at gå videre til næste runde. Bakken Bears var bestemt ikke klar til at lægge sig ned trods det store forspring til Spirou på 17 point. Der var en tydelig tro på, at tingene stadig kunne lade sig gøre. I de døende sekunder af anden periode opsnappede Hayden Dalton bolden og driblede op ad banen, og han sendte en perfekt treer afsted i kurven. Desværre havde amerikaneren ikke sluppet bolden i tide, og der var derfor ingen buzzerbeater til hjemmeholdet i denne omgang. Paustillingen lød derfor på 30 – 47.

Bakken Bears kom flot ud til tredje periode med en flot blokering af Ryan Evans i forsvaret. Pausen virkede til at være kommet forsvaret til gode, der stod rigtig solidt i begyndelsen. Darko Jukic åbnede med en treer, og den elektrisk stemning fortsatte i hallen. Holdet virkede enormt opsatte på at komme tilbage, og det begyndte også at de lovende ud, da Tobin Carberry sendte en succesfuld treer af sted og blev fejlet samtidig. Han scorede efterfølgende på straffekastet og gjorde det til et firepointsspil. Alt klikkede for Bears på dette tidspunkt, og angrebet var brandvarmt. Darko Jukic sendte en flot treer afsted til stillingen 42 – 49. Hallen eksploderende. Bears var tæt på at fuldende et formidabelt comeback. Spirou kæmpede virkelig med at få offensiven til at fungere, og Bears reducerede yderligere til stillingen 47 – 51. Hjemmeholdet havde gang i en sand pointfest, og Tylor Ongwae ville også lege med. Kenyaneren sendte en succesfuld treer afsted, og Spirous forspring på 20 point var reduceret til et enkelt point, hvilket betød, at Bears var foran i det samlede regnskab efter en topointssejren på udebane. Belgierne virkede helt klart rystede, og Vejlby-Risskov Hallen var på kogepunktet. Det var en fremragende tredje periode af Bakken Bears, der vandt perioden med 27 – 12. Bjørnene var ikke klar til at gå i vinterhi. De havde spist sig ind på belgierne, som var det belgiske vafler. Tredje periode endte 57 – 59, så det var fuldstændig lige mellem de to hold. Der ventede derfor nogle neglebidende sidste ti minutter i fjerde og sidste periode.

Fjerde periode åbnede meget kaotisk, men begge hold ofrede alt i duellerne om bolden. Michel Diouf leverede en flot blokering, og Adama Darboe satte en flot treer i den anden ende. 60 – 59 til Bears. Spirou arbejdede sig gradvist tilbage i rytmen i fjerde periode, og kampen var helt lige. Det var marginaler, der skulle afgøre kampens udfald. Belgierne begyndte at få bedre fat rent defensivt, og Bears fik derfor kun sendt pressede afslutninger afsted. Momentum svingede afslutningsvist til udeholdets fordel efter en flot blokering i forsvaret og en scoring i den anden ende. Det så på nuværende tidspunkt svært ud for Bears med stillingen 64 – 72. Thomas Lærke satte dog igen lidt liv i kampen med to point på tavlen med en flot aktion, og Hayden Dalton satte en flot treer med blot et minut tilbage af kampen til stillingen 69 – 72. Samtlige tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen rejste sig op i håbet om at hjælpe holdet med at fuldende comebacket og skabe sensationen ved at slå det belgiske klassemandskab. Med få sekunder tilbage af kampen havde Bakken Bears brug for et stop, så de kunne forsøge at afgøre kampen til egen fordel. Men med en flot angrebsaktion af Spirou til sidst i kampen måtte Bakken Bears inkassere to point og se nederlaget i øjnene. Det blev dermed et nederlag på 69 – 74 trods en fremragende indsats og formidabelt comeback mod et belgisk klassemandskab.