Klasse-guard til Bakken Bears

Bakken Bears har indgået en toårig aftale med den danske landsholdsguard Adama Darboe, der vender hjem til Basketligaen efter tre år i svensk basketball.

Den 30-årige Adama Darboe startede sin karriere i Hørsholm inden han i 2006 drog til Island, hvor det blev til to sæsoner hos Grindavik. Her blev det til to semifinalepladser og i en af sæsonerne var Darboe den spiller med tredjeflest assists i ligaen. I 2008 gik turen til Spanien, hvor han spillede for Huelva inden han året efter tog hjem til Danmark. Her blev det til en sæson i Hørsholm og efterfølgende tre hos Svendborg Rabbits. Især i den sidste sæson i Rabbits havde Darboe en særdeles imponerende statline med 18,2 point, 4,5 rebounds og 5,4 assists (tredjeflest i ligaen). Også scoringsprocenterne var imponerende – 37,0 fra treere og 89,1 fra straffekast!

I 2013 rykkede Darboe til Jämtland i den svenske Basketliga og en rigtig flot sæson her banede vejen til en kontrakt med topholdet Borås, hvor det blev til to semifinalepladser. I Borås har Darboe været anfører og spillet en særdeles vigtig rolle. Også her har han brillieret med flotte scoringsprocenter på både skud fra gulvet og straffekast.

I de seneste to sæsoner har Adama Darboes hold Borås spillet europæiske kampe – bl.a. i 2014, hvor det blev til sejre over Bakken Bears – og netop deltagelsen i FIBA Europe Cup er med til at trække den 190 cm høje fysiske stærke guard hjem til Danmark.

Adama Darboe glæder sig til at skifte til Bakken Bears: ”Jeg valgte at tage til Aarhus og Bakken Bears, fordi jeg syntes at det var en perfekt situation for mig. Bakken har høje ambitioner, som matcher mine egne rigtig godt. Jeg forventer at vores daglige træninger bliver på et højt niveau, og det glæder jeg mig til. Vores deltagelse i Europa bliver rigtig spændende, og det ser jeg også frem imod.”

Hos Bakken Bears er der glæde over tilgangen af den stærke spiller: ”Bakken Bears har en ambition om at have en gennemgående dansk spillertrup, så de bedste danske spillere er i klubben, og man må bestemt sige at Adama Darboe befinder sig i den kategori. Darboe har den helt rigtige alder og erfaring til at være en af styrmændende på det basketballhold vi er i gang med at bygge op, og han har robustheden til at være med til at sætte standarderne for hvordan vi træner”, siger sportsdirektør Michael Piloz.

 

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE