Steffen Wich: Første hjemmekamp er utrolig vigtig

Onsdag aften klokken 18:30 er det for Bakken Bears endnu engang tid til at spille et seværdigt opgør på den europæiske scene, når holdet byder de hollandske vicemestre fra ZZ Leiden op til dans i Vejlby-Risskov Hallen i den første kamp i FIBA Europe Cups andet gruppespil. Anden runde består udelukkende af hold, der kvalificerede sig videre fra første runde, og det er derfor en langt mere konkurrencedygtig gruppe, Bakken Bears er blevet parret med. Hos head coach Steffen Wich er man også fuldt bevidst om hollændernes kvaliteter:

”Vi har kigget en hel del på Leiden forud for kampen for at få den bedst mulige forståelse for deres styrker og svagheder. Leiden er lidt atypiske i forhold til os, eftersom de spiller meget med de samme seks spillere. De roterer ikke ret meget, og de kender sine styrker. De første seks spillere er rigtig dygtige og meget sammentømrede. De er utroligt gode til at få det bedste ud af de seks spillere, og det kunne man også se, hvis man fulgte med i deres første pulje. Det er ganske enkelt et rigtig dygtigt mandskab, vi skal op mod. Holdet har kun tabt en enkelt kamp i den hollandske turnering, så det er uden tvivl et hold med kvaliteter, og vi skal spille op til vores bedste, hvis vi skal have noget med fra kampen.”

Bakken Bears åbner som sagt anden rundes gruppespil på hjemmebanen i Vejlby-Risskov Hallen, og det er en gylden mulighed for at komme godt fra start, hvis man ønsker at gå videre fra en vanskelig gruppe, hvor der allerede er en klar forhåndsfavorit til at sikre sig den ene plads videre til knockoutfasen.

”Hjemmebanen er ufattelig vigtig i anden runde. Det ligger nemlig til, at russiske Saratov Avtodor er favoritter til at vinde gruppen, hvor vi andre tre hold formentlig skal spille om andenpladsen i gruppen. Og skal man sætte sig på den eftertragtede andenplads, så skal man vinde sine hjemmekampe, ellers bliver det mere end ualmindeligt svært at gå videre. Første hjemmekamp er utrolig vigtig.”

Det aarhusianske mandskab gjorde rent bord med lutter sejre i første rundes gruppespil af FIBA Europe Cup, og holdet kunne også kalde sig ubesejret med ti sejre i træk i Basketligaen, inden det i weekenden blev til sæsonens første nederlag til Randers Cimbria på udebane. De danske mestre har derfor ikke fået den bedst optakt til det kommende opgør. Bakken Bears spillede ikke op til vanligt niveau, og head coach Steffen Wich understreger, at der ikke er plads til at begå samme fejl, når man møder et hold som ZZ Leiden på den europæiske scene. Hovedpersonen er dog alligevel fortrøstningsfuld inden kampen.

”Vi skal gøre alt bedre i forhold til vores seneste kamp (mod Randers, red.). Vi var dumme og fik presset os selv i en unødig situation ved at komme stort bagud og skulle indhente hele kampen. Vi spillede med mange forskellige line-ups, og vi fik det aldrig til at fungere. Vi spillede ikke op til niveau i hverken det offensive eller den defensive del af spillet. Vi skal dog nok komme tilbage til vores normale basket til kampen mod Leiden, det er jeg ikke så nervøs for.”

Bakken Bears var mod Randers Cimbria foruden flere af sine højeste spillere, hvor Michel Diouf og Ryan Martin var meldt ukampdygtige på grund af skader. Steffen Wich melder dog Ryan Martin 100 procent klar til opgøret, mens Michel Diouf er tvivlsom og bliver evalueret fra dag til dag.

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved
28 jan 2023

Noah Churchills defensive aktion sikrer Bakkens sejr i topkampen mod Næstved

Der var drama for alle pengene, da Bakken Bears skulle forsøge at indhente Basketligaens...
Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen
26 jan 2023

Bæredygtig Whiteout i samarbejde med Skousen

I samarbejde med Skousen Viby havde tilskuerne i lørdagens kamp mod Svendborg muligheden for...
Topkamp i Basketligaen
26 jan 2023

Topkamp i Basketligaen

Bakken Bears drager mod Sydsjælland lørdag 28. for at spille topkamp i Basketligaen mod...
Spotlight Michael Piloz
25 jan 2023

Spotlight Michael Piloz

Formelt er han sportsdirektør i Bakken Bears. Men derudover kalder vi ham også statistiker,...
NEWS ARCHIVE