Morten Sahlertz efter pokalexit: Skuffelsen kan slet ikke beskrives

De danske mestre og regerende pokalvindere fra Bakken Bears forspildte søndag aften muligheden for at gentage forrige sæsons pokalsucces, da man på hjemmebanen i Vejlby-Risskov Hallen tabte et sandt drama til den evige ærkerival fra Horsens IC i kvartfinalen. De gule gæster bragte sig foran tidligt i kampen, og hjemmeholdet fra Bakken Bears var hele tiden efter i stillingen og skulle forsøge at kæmpe sig tilbage. Det lykkedes flere gang at komme tilbage i opgøret, men Horsens formåede altid at trække fra igen.

I slutningen af kampen havde aarhusianerne endnu engang brug for at bringe sig helt tilbage i kampen, da man med fem sekunder tilbage var bagud med tre point. Bakken Bears havde bolden, og efter et indspil fra sidelinjen fandt Tobin Carberry holdkammeraten Morten Sahlertz bag trepointslinjen. De håbefulde tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen vidste, at bolden i denne situation var havnet hos den helt rigtige mand, og folkemængden rejste sig op i samme instans, som Sahlertz sendte skuddet afsted. Bolden fandt vejen til kurven, og hallen eksploderede. Anføreren havde tvunget kampen i overtid, hvor det hele skulle afgøres. Bakken Bears kom planmæssigt foran med fem point, men holdet mistede skarpheden i resten af overtiden, og gæsterne fra Horsens kunne trække sig sejrrigt ud fra et sandt drama. Skuffelsen lyste ud af de danske mestre, der var yderst tæt på at sende rivalerne ud af pokaltuneringen. Anfører Morten Sahlertz havde også vanskeligheder ved at beskrive skuffelsen efter kampen:

”Jeg kan slet ikke beskrive, hvor skuffet jeg er lige nu. Det er et nederlag, der er virkelig svær at sluge. Det er et af de værste nederlag, jeg har været med til, når man måler på skuffelsen efter kampen. Kampen var virkelig tæt, og når man formår at tvinge kampen i overtid og efterfølgende være foran med fem point i begyndelsen af overtiden, så er det bare dybt, dybt frustrerende at stå som taber her efter kampen. Et hold vinder som regel kampen, hvis man er foran med fem point i overtiden, men det gik desværre ikke vores vej i dag.”

Anfører Morten Sahlertz var tydeligvis ikke tilfreds med eksekveringen i de afgørende momenter i overtiden, men han insisterer på, at holdet allerede fra starten af kampen bragte sig i en ufordelagtig situation:

”Man kan selvfølgelig sige, at det hele blev afgjort i overtiden, men vi gjorde det svært for os selv fra begyndelsen af kampen, hvor vi kom for sent i gang. Vi skulle hele tiden arbejde for at indhente deres forspring. Vi kom bedre med i anden halvleg i begge ender af banen, men de formåede at score på nogle svære skud i nogle afgørende situationer, hvor vi egentlig dækker godt forsvar. Det var bare en rigtig ærgerlig dag, men vi må komme bedst muligt videre.”

Bakken Bears’ næste opgave bliver tirsdag den 15. januar klokken 18:30 på udebane mod Randers Cimbria.

25 mar 2024

Storsejr gør Bears klar til lørdagens topopgør mod Horsens

Foran et påskestemt publikum på over 1100 tog Bakken Bears mandag aften en storsejr...
Playoff-topbrag i ferien
22 mar 2024

Playoff-topbrag i ferien

Inden playoff-braget mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits går i gang på mandag, er...
Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde
22 mar 2024

Aarhus bliver vært for den første Europa Cup finale i Danmark nogensinde

For første gang nogensinde afvikles en Europa Cup finale i basketball i Danmark. Det...
Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse
21 mar 2024

Dominerende tredje periode og Bergs Double double sender Bakken Bears forbi Værløse

Bag en såkaldt Double Double af Sylvester Berg, med 19 point og 15 rebounds,...
NEWS ARCHIVE