Morten Sahlertz efter pokalexit: Skuffelsen kan slet ikke beskrives

De danske mestre og regerende pokalvindere fra Bakken Bears forspildte søndag aften muligheden for at gentage forrige sæsons pokalsucces, da man på hjemmebanen i Vejlby-Risskov Hallen tabte et sandt drama til den evige ærkerival fra Horsens IC i kvartfinalen. De gule gæster bragte sig foran tidligt i kampen, og hjemmeholdet fra Bakken Bears var hele tiden efter i stillingen og skulle forsøge at kæmpe sig tilbage. Det lykkedes flere gang at komme tilbage i opgøret, men Horsens formåede altid at trække fra igen.

I slutningen af kampen havde aarhusianerne endnu engang brug for at bringe sig helt tilbage i kampen, da man med fem sekunder tilbage var bagud med tre point. Bakken Bears havde bolden, og efter et indspil fra sidelinjen fandt Tobin Carberry holdkammeraten Morten Sahlertz bag trepointslinjen. De håbefulde tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen vidste, at bolden i denne situation var havnet hos den helt rigtige mand, og folkemængden rejste sig op i samme instans, som Sahlertz sendte skuddet afsted. Bolden fandt vejen til kurven, og hallen eksploderede. Anføreren havde tvunget kampen i overtid, hvor det hele skulle afgøres. Bakken Bears kom planmæssigt foran med fem point, men holdet mistede skarpheden i resten af overtiden, og gæsterne fra Horsens kunne trække sig sejrrigt ud fra et sandt drama. Skuffelsen lyste ud af de danske mestre, der var yderst tæt på at sende rivalerne ud af pokaltuneringen. Anfører Morten Sahlertz havde også vanskeligheder ved at beskrive skuffelsen efter kampen:

”Jeg kan slet ikke beskrive, hvor skuffet jeg er lige nu. Det er et nederlag, der er virkelig svær at sluge. Det er et af de værste nederlag, jeg har været med til, når man måler på skuffelsen efter kampen. Kampen var virkelig tæt, og når man formår at tvinge kampen i overtid og efterfølgende være foran med fem point i begyndelsen af overtiden, så er det bare dybt, dybt frustrerende at stå som taber her efter kampen. Et hold vinder som regel kampen, hvis man er foran med fem point i overtiden, men det gik desværre ikke vores vej i dag.”

Anfører Morten Sahlertz var tydeligvis ikke tilfreds med eksekveringen i de afgørende momenter i overtiden, men han insisterer på, at holdet allerede fra starten af kampen bragte sig i en ufordelagtig situation:

”Man kan selvfølgelig sige, at det hele blev afgjort i overtiden, men vi gjorde det svært for os selv fra begyndelsen af kampen, hvor vi kom for sent i gang. Vi skulle hele tiden arbejde for at indhente deres forspring. Vi kom bedre med i anden halvleg i begge ender af banen, men de formåede at score på nogle svære skud i nogle afgørende situationer, hvor vi egentlig dækker godt forsvar. Det var bare en rigtig ærgerlig dag, men vi må komme bedst muligt videre.”

Bakken Bears’ næste opgave bliver tirsdag den 15. januar klokken 18:30 på udebane mod Randers Cimbria.

Basketball Champions League update
27 sep 2022

Basketball Champions League update

Søndag kvalificerede vi os til gruppespillet i Basketball Champions League og vi er ved...
Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane
27 sep 2022

Fra Europa-opgør til udebane på hjemmebane

Søndag spillede Bakken Bears på udebane i Beograd, hvor en sejr sikrede kvalifikation til...
Vi er i Basketball Champions League!
25 sep 2022

Vi er i Basketball Champions League!

Med 13 minutter igen i Beograd, mod lokale FMP Meridian, var Bakken Bears på...
Mere end en enkelt kvalifikation på spil
24 sep 2022

Mere end en enkelt kvalifikation på spil

Når Bakken Bears søndag kl. 19 løber på banen i Beograd til kampen mod...
NEWS ARCHIVE