Bears i Holland til afgørende kamp

Onsdag spiller Bakken Bears sæsonens 14. europæiske kamp, når holdet møde førerholdet fra den hollandske liga, ZZ Leiden. Kampen er en del af fjerde spillerunde i FIBA Europe Cups andet gruppespil, og en sejr vil bringe Bakken Bears meget tæt på kvalifikation til turneringens 1/8-finaler.

Situationen inden kampen onsdag kl. 20:00 er den, at Bakken Bears ligger på gruppens andenplads med to sejre i de tre første kampe, mens onsdagens modstander fra ZZ Leiden er nummer tre med én sejr. Dermed kan Bears i tilfælde af gevinst sikre sig, at Leiden ikke kan overhale bjørnene, når regnskabet gøres op efter sjette og sidste spillerunde. Skulle gruppens førerhold, Avtodor Saratov fra Rusland (tre sejre i tre kampe) så yderligere leve op til favoritværdigheden og vinde i Finland over Kataja Basket, så er det russiske og danske hold videre til turneringens slutspil.

Bakken Bears har fået en ideel optakt til kampen i Holland, idet holdet ikke har været i kamp siden tirsdag den 15. januar. Det har betydet, at der har været god mulighed for at træne og forberede sig på holdet som Bears slog 111-71 i det første opgør. De cifre snyder dog, idet kampen midtvejs i tredje periode var lige.

ZZ Leiden har et hold, der udmærker sig med glimrende profiler, men det er ikke et hold, der benytter bænkspillerne meget. ZZ Leiden har således fem spillere, der får mere tid på banen end den Bearsspiller, der spiller mest.

Den store profil hos Leiden hedder Darius Thompson. Han er turneringens topscorer (24,2 point pr. kamp), mens Maurice Watson er den spiller, der har næstflest assists i FIBA Europe Cup (6,4 assists pr. kamp)

Bakken Bears’ seneste kamp var sejren på 115-85 over Randers Cimbria. I den kamp haltede bjørnene de første 25 minutter, men fik endelig tempoet op og kørt randrusianerne flade. Michel Diouf og Thomas Lærke missede den kamp med småskader, men begge er tilbage til kampen i Holland.

Der er tip off onsdag kl. 20:00 – kampen kan ses på https://www.fanseat.com/event/19791

Topbasket i (u)hyggelige rammer
28 sep 2023

Topbasket i (u)hyggelige rammer

Det er tid til at finde jeres mest skræmmende kostumer frem, når uhyggen sænker...
Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
NEWS ARCHIVE