Galloways 15 og 15 sikrer sejren i Værløse

Med 15 point og 15 rebounds blev Jonathan Galloway det store lyspunkt, da Bakken Bears vandt en tricky fredagskamp i Værløse. Bears vandt 85-71 efter en fin anden halvleg, hvor især forsvaret stod godt. Værløse scorede blot 29 point i kampens anden halvdel.

Bears, der var uden Ryan Evans, som var offer for amerikaner-rotationen, og Adama Darboe, der var skadet, kom fint fra start. Anført af Chris Ortiz og Jonathan Galloway kom bjørnene foran 7-2 inden Værløse kom i gang. Asbjørn Nerlov satte to treere, og senere ramte Martin Poulsen og Philip Kold også en hver til Værløse-føring 20-15. Bears sluttede dog bedst af i første periode, og udeholdet scorede de sidste ni point, bl.a. fem af Nimrod Hilliard. Bears var foran med 24-20 efter ti minutter.

En treer af Nerlov åbnede anden periode, men Michel Diouf scorede fem point i træk til føring 29-23. I den sidste del af perioden var Evan Fisher og Martin Poulsen de bedste spillere – sammen med bjørnenes Jonathan Galloway. Bears var foran med beskedne 44-42 ved pausen.

Der blev fokuseret på forsvar og reboundspillet i bjørnenes omklædningsrum i halvlegspausen, og det hjalp. Bears fik ramt et par trepointscoringer i tredje periode, men det var især det bedre forsvarsspil, der blev noteret. Bortset fra Evan Fishers to treere i de to første minutter af tredje periode, blev Værløse holdt på syv point i perioden. Morten Sahlertz svarede igen på Fishers scoringer ved selv at ramme to treere og kort efter ramte Hilliard udefra – den sidste treer til Bears i kampen.

Kampens sidste fjerdedel startede David Efianayi med et dunk og et trepointspil – hvilket bragte Bears på 69-55. Værløse kæmpede dog stadig godt imod og holdets topscorer Evan Fisher var en stor mundfuld for udeholdet. Han fik rigtig fin hjælp af unge Alexander Agerskov. Værløse fik skåret Bearsføringen til at være på syv point (66-73), men en scoring af Thomas Lærke, to straffekast af Tylor Ongwae og yderligere to af Michel Diouf fik afgjort kampen.

Man skal være tilfredse med at vinde, når man blot rammer 15,2 % (5/33) af sine trepointforsøg. Værløse ramte flotte 39,3% (11/28). Sejren blev grundlagt på bedre scoringsprocent på 2-pointskud (24/53 til Bears – 16/49 til Værløse) at skyde – og score – flest straffekast (Værløse var 6/11, mens Bears var 22/28) og have færrest turnovers (9-15).

Jonathan Galloway var topscorer med 15 point (+15 rebounds), mens David Efianayi (+6 rebounds) og Nimrod Hilliard hver scorede 13. Morten Sahlertz scorede 12 point og Michel Diouf 11. Tylor Ongwae brillerede ved at tage 11 rebounds, heraf seks i angrebet.

Med sejren rykker Bakken Bears op på ligaens førsteplads med 13 sejre i 14 opgør. Nummer to er Randers Cimbria, der har 13 sejre i 16 kampe, mens Horsens IC lørdag kan nå 13 sejre, når holdet hjemme spiller Wolfpack i deres 15. kampe i sæsonen.

Næste opgave for Bears er på mandag, når holdet møder Randers Cimbria i Basketligaen. Taberen af det opgør har mulighed for hurtig revanche fredag, når holdene igen mødes, denne gang i pokalturneringen. Begge kampene spilles i Arena Randers.

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen
19 apr 2024

”Kampen kommer til at sætte tonen”: Bakken Bears og Svendborg mødes i semifinalen

Sæsonens syvende møde mellem Bakken Bears og Svendborg kommer ifølge Bakken Bears’ anfører til...
Bakken Bears x Shaping New Tomorrow
19 apr 2024

Bakken Bears x Shaping New Tomorrow

Bears' partnere og venner af huset fyldte torsdag 18. april SHAPING NEW TOMORROWs lokaler...
PearsPADEL Open 2024
18 apr 2024

PearsPADEL Open 2024

Bakken Bears er egentlig en basketballklub, men vi har også etableret et stort netværk,...
Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT
17 apr 2024

Bakken Bears byder velkommen til BearsEVENT

Bakken Bears er events. Events til kampe, partnerarrangementer, netværksmøder og VIP - med en...
NEWS ARCHIVE