Bakken Bears garderer sig til slutspillet: Chris Nielsen er tilbage

Basketlegenden Chris Nielsen er tilbage i Bakken Bears efter en ti års pause, hvor manden, de kalder ”Borgmesteren af Randers” har tørnet ud for Randers Cimbria. Han trak sig tilbage fra Basketligaen sidste år, men ingen er i tvivl om hans kvaliteter, så Bakken har valgt at lave en korttidskontrakt med veteranen.

– Chris har ikke bare holdt formen ved lige, siden han officielt stoppede, siger Bakken Bears sportsdirektør Michael Piloz, han er måske i den bedste form i karrieren. Et helt år uden træning, men med masser af kampe i 2. division, har givet kroppen tid til at hele fuldt. Det har også været tydeligt i kampene, hvor 40 point fra Chris nærmere har været reglen end undtagelsen.

Bakken Bears har ikke lovet Chris Nielsen at han kommer ind og bliver starter og det er da heller ikke den snart 40-årige guards primære mål, fortæller han:

– Da jeg startede med at snakken med klubben om det, for en lille måneds tid siden, handlede det mest om at jeg skulle være en fornuftig stemme i omklædningsrummet. En, der har prøvet det meste, og kan give noget ro til de unge spillere. Så er starterpladsen sekundær, men alle hold har jo brug for et hook-skud fra midten i en presset situation, så det kan da være jeg afslutter kampene – og det er jo også sjovest, siger Chris Nielsen med et grin.

Der har i basketballmiljøet været snak om at Randers Cimbria ville hente Chris Nielsen tilbage på holdet, men det har ikke haft indflydelse på Bakkens beslutning, fortæller Michael Piloz:

– Randers er virkelig dygtige i år og er foran os i stillingen inden det ufatteligt vigtige opgør på mandag i Randers, men det her handler om at få lidt mere lederskab ind i vores omklædningsrum, ikke andet. Jo, så kan det da godt være, at hele Randers’ fanskare vil skifte over til Bakken Bears i en eventuel slutspilsserie, især i de momenter, hvor Chris har bolden, men det er altså sekundært, siger sportsdirektøren.

Chris Nielsen har 30 dages karantæne fra 1. april efter skiftet, men vil være klar til de semifinaler, der spilles i maj måned, samt eventuelle finaler. For at holde kroppen klar til at spille, forventes han ikke at deltage i træningerne allerede fra i dag.

Billede: Allan Høgholm, Høgholm Foto, 2011
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
NEWS ARCHIVE