Bakken Bears garderer sig til slutspillet: Chris Nielsen er tilbage

Basketlegenden Chris Nielsen er tilbage i Bakken Bears efter en ti års pause, hvor manden, de kalder ”Borgmesteren af Randers” har tørnet ud for Randers Cimbria. Han trak sig tilbage fra Basketligaen sidste år, men ingen er i tvivl om hans kvaliteter, så Bakken har valgt at lave en korttidskontrakt med veteranen.

– Chris har ikke bare holdt formen ved lige, siden han officielt stoppede, siger Bakken Bears sportsdirektør Michael Piloz, han er måske i den bedste form i karrieren. Et helt år uden træning, men med masser af kampe i 2. division, har givet kroppen tid til at hele fuldt. Det har også været tydeligt i kampene, hvor 40 point fra Chris nærmere har været reglen end undtagelsen.

Bakken Bears har ikke lovet Chris Nielsen at han kommer ind og bliver starter og det er da heller ikke den snart 40-årige guards primære mål, fortæller han:

– Da jeg startede med at snakken med klubben om det, for en lille måneds tid siden, handlede det mest om at jeg skulle være en fornuftig stemme i omklædningsrummet. En, der har prøvet det meste, og kan give noget ro til de unge spillere. Så er starterpladsen sekundær, men alle hold har jo brug for et hook-skud fra midten i en presset situation, så det kan da være jeg afslutter kampene – og det er jo også sjovest, siger Chris Nielsen med et grin.

Der har i basketballmiljøet været snak om at Randers Cimbria ville hente Chris Nielsen tilbage på holdet, men det har ikke haft indflydelse på Bakkens beslutning, fortæller Michael Piloz:

– Randers er virkelig dygtige i år og er foran os i stillingen inden det ufatteligt vigtige opgør på mandag i Randers, men det her handler om at få lidt mere lederskab ind i vores omklædningsrum, ikke andet. Jo, så kan det da godt være, at hele Randers’ fanskare vil skifte over til Bakken Bears i en eventuel slutspilsserie, især i de momenter, hvor Chris har bolden, men det er altså sekundært, siger sportsdirektøren.

Chris Nielsen har 30 dages karantæne fra 1. april efter skiftet, men vil være klar til de semifinaler, der spilles i maj måned, samt eventuelle finaler. For at holde kroppen klar til at spille, forventes han ikke at deltage i træningerne allerede fra i dag.

Billede: Allan Høgholm, Høgholm Foto, 2011
Fornyet fokus på ny hjemmebane
22 sep 2023

Fornyet fokus på ny hjemmebane

Vi omstrukturerer i Bakken Bears. Omstruktureringen sikre, at ambitionen om en ny basketballfacilitet bliver realiseret...
Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League
22 sep 2023

Bakken Bears rejser til Tyrkiet med håb om Basketball Champions League

Bakken Bears skal, over tre kampe på fire dage i næste uge i Tyrkiet,...
Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer
22 sep 2023

Bears Spotlight: Head Coach Anders Sommer

Anders Sommer. Navnet er efterhånden ganske velkendt i dansk basketball. Efter at have brugt...
Bears afviser Horsens’ comeback
19 sep 2023

Bears afviser Horsens’ comeback

Bakken Bears spillede 27 minutters formidabel basketball, da de tirsdag aften tog imod Horsens...
NEWS ARCHIVE