Hall of Fame spotlight: Claus Hommelhoff

Som bestyrelsesformand i Bakken Bears og medstifter af Formuepleje må Claus Hommelhoff nødvendigvis have en vindende taktik. Og den er faktisk ret enkel. 

Allerede som 13-årig viste Claus Hommelhoff investeringsflair, da han i barndomshjemmet på Gerthasvej i Odense plejede formuer for familie og venner. Hovedpersonen selv mener, at det finansielle talent ganske enkelt blev vakt via vaks avislæsning krydret med de erfaringer, han opfangede fra sin fars aktieeventyr. 

Som 21-årig voksede Claus Hommelhoff så ud af de fynske rammer og vendte i stedet blikket mod Aarhus. Byens appel var også dengang i 1978 tydelig for ham, så det var nemt at vælge, hvor han skulle uddanne sig til cand.oecon. ”Jeg kom ind med firetoget fra Odense og med studiegæld på ryggen,” husker Claus Hommelhoff sin ankomst. ”Og otte år senere medstiftede jeg Plangruppen.” Helt præcist den 1. april 1986 kom Claus Hommelhoffs vartegn i det aarhusianske erhvervsliv til verden – i en baggård til Mindegade. Virksomheden skiftede siden navn til Formuepleje og holder i dag til på niende sal i EY-huset, hvor Claus Hommelhoff fortsat fungerer som seniorrådgiver.

Inden det kom så vidt, skulle han dog lige bruge IT-boblen omkring årtusindskiftet som hoppepude. Dengang syntes internetvirksomhederne usårlige, og i kor råbte de selvsikkert ”the sky’s the limit”, når de blev spurgt om, hvor længe opsvinget dog kunne fortsætte. Men i Formuepleje var de uenige. ”Det duede simpelthen ikke,” forklarer Claus Hommelhoff. ”Nokias aktier var eksempelvis alt for opskruede, ligesom det i dag er tilfældet med især Tesla. Vi gik så den modsatte vej, og folk troede jo, vi var åndssvage.” Det skulle dog vise sig, at det bestemt ikke var åndssvagt at satse imod markedet. For boblen sprang, og Claus Hommelhoff blev skudt direkte afsted mod erhvervslivets top.

Organisk vækst

 Inden IT-boblen var Formuepleje vokset stille og roligt med én kunde ad gangen. Og netop den tilgang til at drive forretning har Claus Hommelhoff bibeholdt efter gennembruddet for to årtier siden. ”Vi gjorde tingene på en anden måde,” beretter Claus Hommelhoff. ”Den holistiske vinkel, hvor vi vurderer samtlige kundeforhold under ét, holder stadig i dag. Og det samme gør den organiske vækst, hvor vi fokuserer på en enkelt kunde ad gangen.” Netop strategien om den organiske vækst har han taget med sig ind i Bakken Bears, hvor netværket omkring klubben fortrinsvis har vokset sig stort i støt tempo. Claus Hommelhoff var dog langt fra selvskrevet til titlen som bestyrelsesformand for bjørnebanden. ”Jeg har aldrig syntes særligt godt om basketball,” indleder han. ”Men jeg opdagede hurtigt, at Bears var opbygget af nogle mennesker, der var helt nede på jorden og med ild i øjnene. De fik ikke de store lønninger, men de kæmpede røven ud af bukserne. Det var den ydmyghed og den vilje til at vinde, der begejstrede mig. Og den kultur finder du ingen andre steder. Derfor er basketball i dag min eneste interesse udover familie, arbejde og velgørenhed.”

Fremtiden for Bakken Bears står ifølge Claus Hommelhoff skrevet på amerikansk. Den helt store inspirator er og bliver NBA. På sigt håber han, at dansk basketball opnår samme status, som fodbold har i dag. For at indfri den målsætning kræver det både de rette rammer og resultater, forudsiger han: ”Vi arbejder hårdt på en ny basketballhal. Det er utroligt tiltrængt for både os og hele Aarhus Nord med nye faciliteter. Og så vil det være helt vildt, hvis vi vinder FIBA Europe Cup og på sigt Basketball Champions League. Det ligger i DNA’et i Bakken Bears, at vi vil videre. Så det skal vi selvfølgelig – både organisatorisk og sportsligt.”

Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!
22 maj 2023

Fantastisk forsvar sikrer mesterskabet!

Bakken Bears er danske mestre for syvende gang i træk og 21. gang i...
Sidste finale i aften i Næstved?
22 maj 2023

Sidste finale i aften i Næstved?

Bakken Bears kan vinde det 7. mesterskab i træk, mens Team Fog Næstved står...
Hvordan oplever du finale 4?
19 maj 2023

Hvordan oplever du finale 4?

Vi kam på mandag vinde mesterskabet med en sejr i den tredje finalekamp. Hvordan...
Årets måske bedste 15 minutter sikrer sejren i finale 3
18 maj 2023

Årets måske bedste 15 minutter sikrer sejren i finale 3

Bakken Bears kan vinde endnu et Danmarksmesterskab på mandag i Næstved. Det står klart...
NEWS ARCHIVE