Det var ikke Bakkens aften i Porto, men nederlaget blev begrænset

Bakken Bears havde en svær aften i Portugal, da FC Porto tog en sejr på 89-78. På den positive side fik Bakken begrænset nederlaget til 11 point, efter at have været bagud med 20. Det kan have betydning for de videre kvalifikationschancer.

De danske mestre havde svært ved at score, og især havde de læst de bundrutinerede profiler som Michel Diouf, Darko Jukic, og Ryan Evans og Skyler Bowlin, der ikke fik meget plads og alle scorede otte point eller derunder. Lidt bedre gik det for de unge bjørne Gustav Knudsen og Malik Parsons, der satte henholdsvis 15 og 21 point.

For Porto var det især Anthony Barber og Cleveland Melvin, der lyste op. Barber scorede næsten 55% af sine skud tæt på kurven og satte 20 point, mens Melvin ramte tre af syv fra langdistancen og endte med 17 point.

Kampen startede blandet for Bears. Bolden blev smidt væk, hvilket førte til et portugisisk dunk. På den anden side viste Noah Churchill sit bedste spil frem, med en angrebsrebound og et drive til kurven, der begge førte til scoringer og så var Bears foran 2-4.

Desværre fortsatte turnoverne for det danske hold og Cleveland Melvin oversatte det til et dunk, hvilket startede en god periode for hjemmeholdet. Efter seks minutter var Porto således foran 13-6 og Anders Sommer tog en timeout.

Efter timeouten fik Bakken lidt gang i scoringerne, først fra Malik Parsons, så et straffekast fra DeAndre Pinckney og lidt senere scoringer fra Michel Diouf og Skyler Bowlin. Det bragte imidlertid ikke Bakken tættere på hjemmeholdet, for i den anden ende matchede Philip Fayne, Anthony Barber og Cleveland Martin scoringerne og efter ti minutter var hjemmeholdet foran 26-16.

I starten af anden periode stabiliserede hjemmeholdets føring sig omkring de ti point. Holdene byttede nærmest point indtil de sidste minutter, hvor Porto forvandlede 38-28 til 43-28 på en tre’er fra Tanner Omlid, og så et steal og et layup fra Charlton Kloof.

Holdene gik til pause ved stillingen 48-34 og der har helt sikkert været noget at snakke om i Bakkens omklædningsrum. Det var da også et mere aggressivt Bakken-hold, der kom ud i anden halvleg. Malik Parsons ramte og fik kort efter kæmpet sig til to straffekast, inden han kørte til kurven og scorede igen. Så stjal Darko Jukic bolden og sendte Gustav Knudsen til to point i et fast break. Selvsamme Knudsen fordrede DeAndre Pinckney til et dunk lige efter, til 55-43, fire minutter efter pausen.

Selv om angrebet så bedre ud, hentede Bakken ikke ind på hjemmeholdet, for også Porto scorede flittigt. Et af de afgørende momenter var da Gustav Knudsen havde chancen for at reducere til 57-45, men blev blokeret – og Portos Cleveland Martin i stedet scorede en tre’er i den anden ende til 60-43.

Herfra kom Bakken aldrig rigtig tæt på igen. Der blev kæmpet for hver en bold, for konkurrencesystemet er sådan, at det ikke er alle to’ere, der går videre fra de ti puljer. Derfor tæller hvert point i det samlede regnskab og bjørnene kæmpede bravt for at begrænse nederlaget. Det endte da også med at Bakken til sidst trak lidt ind på Porto med scoringer fra Diouf, Bowlin, Churchill og Parsons og vandt fjerde periode med 18-25.

Slutstillingen blev 89-78 og med to nederlag i de første to kampe, står næste uges hjemmekamp mod Norrköping Dolphins som en nøglekamp i gruppen. Billetsalget til den kamp er allerede godt i gang og kan købes her.