Bakken Bears søgte overraskelsen i Tyrkiet

En stærk afslutning var tæt på at skabe overraskelsen for Bakken Bears på udebane mod det stærke tyrkiske hold Manisa, men bjørnene måtte se sig slået i de sidste minutter med 85-80. Resultatet betyder, at Bakken Bears ikke kan gå videre fra gruppespillet i FIBA Europe Cup.

Bakken kan se tilbage på to missede muligheder mod Manisa, der er på den øjeblikkelige tredjeplads i Tyrkiet, foran flere af de traditionelle storhold. Bakken havde onsdag eftermiddag, som på hjemmebane for tre uger siden, muligheden for at skabe overraskelsen.

Bakken Bears holdt sig hele kampen inden for rækkevidde af Manisa, selv om hjemmeholdet næsten hele tiden var i front. Fra slutningen af tredje periode blev det for alvor spændende. Malik Parsons reducerede på et layup til 63-55, hvorefter Sylvester Berg scorede i næste angreb til til 63-57.

Hjemmeholdet fik scoret en gang inden tredje periode sluttede, men fra starten af fjerde periode scorede Darko Jukic et layup, inden Skyler Bowlin stjal en bold og fodrede Darko Jukic til endnu et layup og så tog Manisa timeout ved stillingen 64-61, med ni minutter på uret.

Manisa fik skabt lidt afstand med scoringer fra Ryan Luther og Pako Cruz og da James Anderson minuttet efter satte en tre-pointer til 71-63, var det Anders Sommers tur tul at tage timeout. Ud af den var det Ryan Evans, der kunne reducere for Bakken på et layup og minuttet efter fik Michel Diouf tilkæmpet sig to straffekast. Den store senegaleser missede det sidste, men Ryan Evans fik rebounden og Bears sendte bolden til Noah Churchill, som prompte satte en tre-pointer til 71-69.

Bears havde oven i købet muligheden for at reducere eller komme foran, da Emanuel Terry blev dømt for en fejl efter Bergs skud, men muligheden blev forpasset.

I stedet scorede Luther i den anden ende og selv om Diouf reducerede til 73-72 på en tre-pointer, var momentum nu igen med Manisa. Pako Cruz satte først en tre’er og så et layup for hjemmeholdet, og så fandt Bakken igen sig bagud med seks, 78-72, med lige under fire minutter igen.

Herefter fulgte en længere pause, hvor dommerne diskuterede, om der var 24 sekunder på Manisa, og det gav lidt ro for Bakken. Det gav også bonus med en tre-points scoring til Ryan Evans til 78-75.

Tyrkerne spillede med musklerne i deres næste angreb, hvor Ryan Luther tog en angrebsrebound, inden Darko Jukic blev dømt for en fejl på James Anderson, som sikkert gik til linjen og satte to straffekast. Bakken missede i næste angreb og da Cruz så satte en tre’er for Manisa, stod der pludselig 83-75, med under to minutter igen.

Vi skulle helt ned til at der resterede 26 sekunder, før der blev scoret igen. Det var Ryan Evans, der satte to straffekast for Bears, men Manisa brød Bears’ pres og Emanuel Terry lukkede kampen med et layup til 85-77.

Evans lukkede scoringen med en tre’er til slutresultatet 85-80, som betyder, at Bakken Bears definitivt ikke kan gå videre i dette års FIBA Europe Cup.

Bakken viste ellers hele kampen, at de sagtens kunne true det tyrkiske hold. Bakkens havde føringen i kampens start, 4-7, efter to scoringer fra Ryan Evans og en enkelt fra Noah Churchill.

Herefter overtog Manisa imidlertid, men uden af dominere. Emanuel Terry var uhyre effektiv for hjemmeholdet tæt på kurven, med scoring på seks af de første syv forsøg i første halvleg. Terrys 14 point var stærkt medvirkende til at det tyrkiske hold holdt en føring på mellem tre og otte point gennem første halvleg.

Nede i den anden ende kom scoringerne fra alle ni spillere, der kom på gulvet. Veteranerne Darko Jukic, Michel Diouf og Ryan Evans scorede mest, med henholdsvis 8, 8 og 9 point hver, men hele holdet var aktive og så efter scoringerne.

Halvlegsstillingen var 46-39 til Manisa og de endte også med at tage sejren med stærke præstationer fra James Anderson og Emanuel Terry, der scorede henholdsvis 20 og 22 point i kampen. For Bears spillede Ryan Evans stærkt, med 25 point og otte rebounds, mens Darko Jukic scorede 19 point og lagde fire assists.

Næste opgave for Bakken Bears er FC Porto på hjemmebane næste onsdag, i en kamp, hvor der allerede er solgt rigtig mange billetter. Det er en mulighed for Bakken til at vise hjemmepublikummet, at der stadig er masser af kvalitet i holdet – og en sejr over det portugisiske storhold vil betyde meget for selvforståelsen i det nordlige Aarhus.

Statistik: https://www.fiba.basketball/europecup/23-24/game/0811/Manisa-BBSK-Bakken-Bears#tab=boxscore

29 nov 2023

PwC – BearsPADEL har vokseværk

Vi har fået en succes på hænderne - og nu vokser den. I sidste...
Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk
29 nov 2023

Perfekt pokaloptakt med storsejr i Holbæk

En ung version af Bakken Bears tog onsdag aften til Holbæk og sikrede sig...
Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus
28 nov 2023

Bakken Bears skal holde koncentrationen mod Holbæk-Stenhus

Onsdag aften skal Bakken Bears en tur til Sjælland, når de danske mestre tørner...
Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime
27 nov 2023

Bakken Bears inviteret til at jagte forlænget europæisk vinderstime

Bakken Bears får lov til at jagte en fortsættelse på den øjeblikkelige europæiske sejrsstime...
NEWS ARCHIVE