Onsdag skriver Bakken Bears og Svendborg Rabbits dansk basketballhistorie

Onsdag 6. december bliver der skrevet dansk basketballhistorie. Bakken Bears kunne i sidste uge offentliggøre, at man har takket ja til en plads i European North Basketball League (ENBL). Det betyder, at der onsdag udspiller sig et dansk opgør i ENBL, når Bakken Bears tørner sammen med Svendborg Rabbits. Det er første gang nogensinde, at to danske hold møder hinanden i en international basketturnering.  

De to hold mødtes senest for blot fire dage siden, da Svendborg Rabbits tog turen til Aarhus til en kvartfinale i Landspokalen. Her blev det til en storsejr på 122-61 til Bakken Bears. I ligaen ligger fynboerne på andenpladsen med ni sejre på 11 kampe – heraf er et af nederlagene til netop Bakken Bears. 

Svendborg Rabbits har spillet to kampe i ENBL. Begge disse har budt på nederlag til henholdsvis hollandske Landstede Hammers og Start Lublin fra Polen. Her topper amerikanske Hameir Wright scoringslisten med 15 point og 13 rebounds. Herefter kommer den anden amerikaner Jaedon Willis med 11 point.  

Bakken Bears har endnu ikke spillet kampe i ENBL, men sluttede FIBA Europe Cup-kampagnen af med to sejre over FC Porto og Norrköping Dolphins. I den hjemlige Basketligaen ligger Bears fortsat på førstepladsen med maksimumpoint efter ni kampe.  

Også hos aarhusianerne er det de nye, unge amerikanere, der topper scoringslisten i den hjemlige liga. DeAndre Pinckney, der kom til i sommers direkte fra college i USA, snitter 15,8 point og 8 rebounds. Næste på listen er Malik Parsons, der følger trop med 12,4 i gennemsnit. 

 

Kampinfo: Svendborg Rabbits vs. Bakken Bears
European North Basketball League
Sted: Rise Sparekassen Arena
Tid: 19:00
Stream: stiften.dk
TV: SPORT LIVE 

Med cifrene 110-85 sikrede Bakken Bears sig sejren over Svendborg Rabbits i Vejlby Risskov Hallen
Terrence Hargrove til Bears
15 jul 2024

Terrence Hargrove til Bears

Bakken Bears har indgået en etårig aftale med Terrence Hargrove. Den 193cm høje forward...
Ung Hadsten-guard i Bearstruppen
14 jul 2024

Ung Hadsten-guard i Bearstruppen

19-årige Filip Ates bliver en del af Bakken Bears-truppen. Den 185 cm høje guard...
NEWS ARCHIVE