Europa Cup Kvartfinale: Hold my afternoon tea and breakfast biscuits

Det første af to ENBL-kvartfinaleopgør mod Newcastle venter på fredag, når Bears rejser til det nordøstlige England for at forsøge at avancere i Europa. Denne gang er det vind eller forsvind over to kampe, med første kamp i Newcastles egen arena, der har plads til 2.800 tilskuere.
 

Da Bakken Bears er seedet højest, har klubben fordel af at have hjemmebane i kvartfinale nummer to. De to hold mødes første gang i Newcastle fredag den 1. marts, inden den intense basketballstemning i den europæiske slutspilskamp i Sparekassen Danmark Basketball Center skal hjælpe med at sende Bears videre til ENBL Final Four i returkampen onsdag den 13. Marts.
 

Newcastle Eagles er Storbritanniens mest succesfulde hold gennem historien med syv mesterskaber, seks pokaltitler og seks ligapokaler. Holdet har en enkelt gang tidligere, under navnet Sunderland Saints i 1990, spillet to europæiske kampe, men ellers er årets deltagelse i ENBL Newcastles første europæiske deltagelse.
 

Det er fjerde gang, Bakken Bears møder et britisk hold. Første gang var mod Leicester Riders i 2018/19 i BCL-kvalifikationen, hvor Bakken vandt 90-77 ude og 103-84 hjemme. Derefter var der London Lions i 2021/22 i FEC, 2. gruppespil, hvor Bakken vandt 95-80 hjemme, men tabte 75-82 ude. I den indeværende sæson slog Bakken Bristol Flyers på udebane i ENBL med en 87-83 sejr.
 

En kuriositet er, at i næsten alle ovenstående kampe har vi spillet imod Joshua Ward-Hibbert. Han spillede selvsagt ikke for Bristol – men begge kampe for Leicester og London – og nu Newcastle. Han er i øvrigt også den eneste engelske landsholdsspiller Newcastle har, ud over at deres cheftræner, Marc Steutel, også er head coach på det engelske landshold.
 

Med ud over Ward-Hibbert skal Bears forberede sig på Newcastles power forward Rickey McGill, der snitter 18,5 point per kamp, 6 assists og 4,1 rebounds, hvilket gør ham til den mest scorende spiller i den engelske liga denne sæson. Også holdets point guard Jordan Johnson snitter 17,5 point per kamp, laver 5,8 assists og 3,2 rebounds i BBL.

Til den sidste gruppekamp, var der så meget tryk på billetsalget, at alle siddepladser blev solgt, og der var 1.484 tilskuere til kampen. Der forventes en endnu større kulisse til kvartfinalekampen, så find din billet hurtigst muligt. 

ENBL: Bakken Bears vs. Newcastle Eagles 
Tid: Fredag 1. Marts 20:30 
Sted: Vertu Motors Arena 
Stream: https://www.youtube.com/@ENBLeague/streams 
Livestats: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/ENBL/2412351/  
Billetter til returkampen 13 Marts: https://shop.bakkenbears.com/

DM-finalerne kamp #1: Whiteout med festivalbilletter på spil 
02 maj 2024

DM-finalerne kamp #1: Whiteout med festivalbilletter på spil 

Det er første kamp i finaleserien, og for 22. år i træk er vi...
Drama om at blive vores finalemodstander
01 maj 2024

Drama om at blive vores finalemodstander

Horsens har lige fået kåret både årets træner og årets spiller i Basketligaen. Næstved...
Gustav har meldt sig til NBA Draften
01 maj 2024

Gustav har meldt sig til NBA Draften

Gustav Knudsen har officielt meldt sig til NBA draftet 2024. Det foregår 27. juni...
Vi er klar til DM-Finalerne!
29 apr 2024

Vi er klar til DM-Finalerne!

For 22. gang i træk skal Bakken Bears spille DM-finaler – og i dem...
NEWS ARCHIVE