Vi er klar til DM-Finalerne!

For 22. gang i træk skal Bakken Bears spille DM-finaler – og i dem kan klubben kan gå efter det 22. mesterskab gennem tiden. Det står klart efter Bakken mandag vandt den tredje semifinale over Svendborg Rabbits med 124-87.

Det står endnu ikke klart hvem Bakken møder, men billetterne til de første to kampe i Aarhus er alligevel sat til salg. I den anden semifinale udkæmper Team FOG Næstved og Horsens IC en næsten episk kamp om finalepladsen. Her bragte Næstved sig i aften foran 2-1 i kampe med en sejr på 80-89 i Horsens.

Bakken Bears har nu lidt over en uges kamppause, idet den første finale spilles torsdag 9. maj. Torsdag 16. maj er der så lagt op til en kæmpe oplevelse, hvor den tredje finale falder sammen med Bakken Bears Street Festival. Bears afspærrer pladsen udenfor hallen og de op mod 2.000 tilskuere kan fra kl. 16:30 nyde lækker mad, DJ, konkurrencer og ikke mindst en koncert med fremadstormende JJ Paulo.

Mandag aften kunne et skadesplaget Svendborg Rabbits kun stille med syv på holdkortet. Kræfterne holdt da heller ikke hele kampen, og allerede i første halvlegs sidste fem minutter kunne Bakken Bears begynde at trække fra.

Seks minutter før pausen reducerede Svendborgs Dylan Penn til 37-30, men det var sidste gang i kampen, gæsterne var indenfor rækkevidde. Bakken fik scoringer fra Ryan Evans, Frederik Drejer og DeAndre Pinckney, og så stod den lynhurtigt 47-30.

Inden pausen kom Bakken foran med 20, og herfra var der aldrig tvivl om resultatet. Svendborg kæmpede videre, men uden at kunne matche eller stoppe Bakken, der spillede alle 12 spillere – og fik scoringer fra alle.

Midt i tredje periode slap Frederik Drejer fri og fløj ind til et tordnende dunk til 74-46, der fik folk i hallen op at stå. Nogle minutter senere, med nogle sekunder igen af tredje periode, var det Noah Churchill, der gjorde det samme, denne gang til 96-58.

Næste dunk kom fra DeAndre Pinckney til 109-68 halvvejs i fjerde periode, men det var hans makker, Malik Parsons, der sidst i fjerde periode kom med kampens måske bedste detalje. Noah Churchill havde bolden på vej op ad banen, med Parsons foran sig. Parsons pegede op i luften og Churchill lod bolden flyve, så lille Parsons kunne gribe den i luften og dunke den i til 120-74.

Herfra var slutresultatet akademisk. Bakken endte med at vinde 124-87 og kvalificere sig til den 22. DM-finale i træk.

Street Festival & finale #3 torsdag
15 maj 2024

Street Festival & finale #3 torsdag

Bakken Bears har et fremragende udgangspunkt før torsdagens tredje hjemmekamp i Basketligaens finaler. Bjørnene...
Sejr i Næstved: Torsdag kan blive sidste hjemmekamp
13 maj 2024

Sejr i Næstved: Torsdag kan blive sidste hjemmekamp

I en kamp med to helt forskellige halvlege spillede Bakken Bears sig mandag aften...
Finalesejr til Aarhus
09 maj 2024

Finalesejr til Aarhus

Den første finale i Basketligaen gik torsdag aften til Aarhus og Bakken Bears. Bjørnene...
Finale #1 – hvem tager årets anden titel?
07 maj 2024

Finale #1 – hvem tager årets anden titel?

Så er finalerne her endelig! Det bliver en drabelig finaleserie i syv potentielle kampe mellem...
NEWS ARCHIVE