Randers åbner døre på klem med sejr over Bears

 

Basketligaens Playoff har vist sig fuldstændig uforudsigeligt og hvis nogen har haft brug for et bevis på det, skulle de være i Sparekassen Danmark Basketball Center mandag aften. Randers havde i dén grad brug for en sejr for at bevare chancen for semifinalen – og den fik de i et sandt drama, 85-87, over Bakken Bears.

Randers var foran med ti point seks minutter før tid, men Bakken fik alligevel et tip, to straffe og endnu et tip for at udligne kampen og sende kampen i overtid. Vin Baker Jr, der med 24 point var Randers’ topscorer, satte et straffekast til 68-78 med 6:35 igen. Bakken brugte de næste seks minutter på langsomt at hente føringen.

Med 24 sekunder igen trak Bakkens Malik Parsons en fejl og kom på straffelinjen, hvor han med to sikre skud reducerede til 85-86. Bakken gik efter at stjæle bolden, men da det ikke lykkedes, fejlede de Stephen Green for at stoppe tiden. Amerikaneren ramte kun et af to straffekast og så havde Bakken muligheden for at udligne eller tage føringen med en tre’er.

Skyler Bowlin sendte tre’eren afsted med sekunder på uret. Den gik ved siden af og Michel Diouf tippede rebounden mod kurven, hvor den hoppede rundt, inden Diouf igen opfangede rebounden, sendte et skud op og blev fejlet med 0,3 sekunder igen. Den store senegaleser, der så ofte har været helten for Bakken, missede det første straffekast, og missede så det andet med vilje, så Bakken havde mulighed for at tippe den i og sende kampen i overtid.

Gustav Knudsen fik en hånd på, men bolden gik ikke i kurven og Randers og de medrejsende fans kunne fejre en vigtig sejr.

Resultatet åbner op for mere spænding i både toppen og bunden af Playoff. Der blev åbnet en lille dør på klem for at Horsens kan nå Bakken i toppen af ligaen. Begge hold har tre kampe igen og Horsens er to point bag Bakken, men Bakken er derudover bedst indbyrdes. Derfor skal Horsens vinde to kampe mere end Bakken resten af vejen, for at tage førstepladsen. Det er svært, men chancen er der.

For Randers åbnede sejren døren til en plads i semifinalen, der bliver realitet, hvis Cimbria bliver firer. Der er fire point op til Svendborg på den fjerdeplads, og begge hold har otte point at spille for. Svendborg har dog tabt fem i streg – og holdene mødes i sidste spillerunde i det, der kan vise sig at blive en direkte kamp om semifinalepladsen.

Mandag var det en af de aftener, hvor basketballsporten viste sig fra sin mest omskiftelige side. Holdene skiftedes til at tage spurter, hvor de enten skabte eller indhentede store føringer.

Bakken Bears gjorde det først, da hjemmeholdet gik fra at være helt lige med Randers, 18-18, otte minutter inde i kampen, til at være foran med 15, 35-20, fire minutter senere. Især DeAndre Pinckney var god i den periode, med 11 point, inklusiv to tre-pointere.

Nu var det imidlertid Randers’ tur til at slå igen. Bag Vin Baker Jr’s syv point, tog det kun gæsterne lige over to minutter at reducere til 37-34.

I minutterne op til halvlegspausen fik hjemmeholdet skubbet føringen tilbage op på otte point, 49-41, men minutterne efter pausen tilhørte Randers. Stephen Green startede tredje periode med seks ubesvarede point og så rullede gæsternes angreb ellers med en spurt på 2-16 og Randers kom foran 51-57.

Bakken fik kortvarigt stabiliseret tingene og udlignet på scoringer af Malik Parsons og Sylvester Berg, men Randers fortsatte med at skubbe på. Det gik ikke helt så hurtigt nu, men i løbet af de næste seks minutter fik gæsterne opbygget en føring på ti point, 68-78, som Bakken nu skulle hente. Det lykkedes som bekendt kun næsten.

Bakken spiller torsdag mod Team FOG Næstved på udebane, inden al fokus vendes mod Final Four i ENBL på hjemmebane 9-10. april. Her er Bakken oppe mod hold fra Litauen, Belgien og Rumænien om klubbens første europæiske titel.

Statistik: https://fibalivestats.dcd.shared.geniussports.com/u/DBBF/2407780/bs.html

Billede: Kim Haugaard

Basketball, Vejlby Risskov Hallen Bakken Bears vs Randers …
Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil
26 apr 2024

Blackout-semifinale #3 med festivalbilletter på spil

Mandag 29. april tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits i, hvad der potentielt kan...
Bakken Bears kæmper sig til matchbold
25 apr 2024

Bakken Bears kæmper sig til matchbold

Bakken Bears har matchbold i semifinaleserien mod Svendborg Rabbits efter en arbejdssejr mod et...
Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
NEWS ARCHIVE