2018-11-14

Hjemmeholdet fra Bakken Bears åbnede dagens opgør med at være de første til at score point. De ukrainske mestre svarede dog hurtigt tilbage med en treer og bragte sig foran. Selve kampen åbnede meget rodet med turnovers fra begge mandskaber. De danske mestre havde noget usædvanligt svært ved at komme til de lette scoringer. Holdet formåede at spille sig igennem, men den sidste aflevering manglede. Holdet var dog hurtige til at få styr på tingene. Efter tre minutter spillet havde aarhusianerne bragt sig foran med 9-3. Ukrainerne tog hurtigt en timeout, men det stoppede ikke Bears fra at være varme. Darko Jukic og Tylor Ongwae fyrede hver især en succesfuld treer afsted. Amerikanske Ryan Evans ville også lege med, og han satte også to flotte treere. Bakken Bears var dermed oppe med 20-8 efter seks minutter spillet af første periode. Udeholdet kom slet ikke til scoringer, fordi Bears stod godt i forsvaret. Dette fik ukrainerne til at lave mange turnovers. Bjørnene fortsatte de gode takter mod slutningen af perioden, men ukrainerne kom også bedre med. Første periode sluttede med en stilling på 34-20 i Vejlby-Risskov Hallen.

Anden periode begyndte med samme fortegn som første periode. Hjemmeholdet fra Bakken Bears satte sig på tingene allerede fra start. Et meget fokuseret udlæg fra de danske mestre. Aarhusianerne var på forhånd udnævnt som favoritter i kampen, og de levede bestemt op til forventningerne til dagens kamp. Stillingen var 42-26 med fire minutter spillet af anden periode. Særligt hjemmeholdets Darko Jukic var brandvarm med 17 point mod slutningen af perioden. En af grundene til, at Bakken Bears kom til mange point i de første to perioder skyldes blandt andet, at man havde dobbelt så mange rebounds som ukrainerne.

Bakken Bears fortsatte det gode spil i begyndelsen af tredje periode med masser af point på tavlen. Defensiven havde dog ikke helt fået fat, og det påpegede cheftræner Steffen Wich også med tilråb fra sidelinjen. Intensiteten skulle holdes i begge ender ad banen. Kampens helt store oplevelse i form af Darko Jukic blev skiftet ud med fem minutter tilbage af tredje periode med fine ovationer fra publikum. Bears-spilleren havde scoret ikke mindre end 24 point midtvejs inde i tredje periode. Holdet havde dog ingen planer om skrue ned for gassen, selvom topscoren gik ud. Bakken Bears udbyggede i stedet føringen med fine scoringer fra blandt andre Morten Sahlertz og amerikanske Hayden Dalton. Tredje periode sluttede med stillingen 92-67.

Fjerde og sidste periode åbnede med et brag, da Hayden Dalton satte en lang treer efterfulgt af flere scoringer i træk fra de danske mestre. Bredden viste atter engang at gøre en kæmpe forskel. Tobin Carberry har indtil videre vist blændende form i den europæiske turnering, hvor han også blev fremhævet af forbundet FIBA. Han var dog ikke meget for at rose sig selv efter kampene. Han påpegede bare, at selvom han havde spillet en glimrende kamp, så ville det måske være en anden næste gang. Han nævnte eksempelvis i den forbindelse Darko Jukic, og det havde han bestemt ret i med Darko Jukic som dagens topscorer. Uret sagde fire minutter tilbage af kampen, men hjemmeholdet fra Bakken Bears havde bestemt ikke tænkt sig af slippe speederen. Holdet kørte på med fuldt fokus i begge ender. De danske mestre havde hele seks spillere på den anden side af ti point. Bakken Bears kørte endnu engang modstanderne over i Vejlby-Risskov Hallen foran et veloplagt hjemmepublikum. De danske mestre besejrede de ukrainske mestre fra Cherkaski Mavpy med 121-89 og meget skal derfor gå galt, hvis ikke danskerne skal sætte sig på førstepladsen i gruppen inden den sidste kamp på udebane mod Z Mobile Prishtina. Bjørnene vandt den første kamp med 108-84. Det betyder, at hvis Bakken Bears skal miste førstepladsen i gruppen, så skal man tabe med 25 point. Det ligner derfor unægteligt en førsteplads i gruppen og dermed en bedre seedning til næste runde.

Mest scorende spiller blev Darko Jukic med 26 point.

Frustrerende tæt på, siger Sommer
30 nov 2022

Frustrerende tæt på, siger Sommer

Der blev spillet i et hektisk tempo, da Bakken Bears onsdag led et snævert...
Brandvarm modstander venter Bears i Basketball Champions League
28 nov 2022

Brandvarm modstander venter Bears i Basketball Champions League

Et af Europas varmeste hold venter Bakken Bears i Basketball Champions League (BCL) onsdag...
Næstved tager fronten i Basketligaen efter dramatisk sejr over Bakken Bears i Aarhus
22 nov 2022

Næstved tager fronten i Basketligaen efter dramatisk sejr over Bakken Bears i Aarhus

Næstved er alene i front af Basketligaen, efter sydsjællænderne afviste et kæmpe comeback fra...
Sejr på Sjælland sender os i topkamp tirsdag mod Næstved
20 nov 2022

Sejr på Sjælland sender os i topkamp tirsdag mod Næstved

Bakken Bears kommer til at spille om førstepladsen i Basketligaen tirsdag på hjemmebane mod...
NEWS ARCHIVE