2018-11-14

Hjemmeholdet fra Bakken Bears åbnede dagens opgør med at være de første til at score point. De ukrainske mestre svarede dog hurtigt tilbage med en treer og bragte sig foran. Selve kampen åbnede meget rodet med turnovers fra begge mandskaber. De danske mestre havde noget usædvanligt svært ved at komme til de lette scoringer. Holdet formåede at spille sig igennem, men den sidste aflevering manglede. Holdet var dog hurtige til at få styr på tingene. Efter tre minutter spillet havde aarhusianerne bragt sig foran med 9-3. Ukrainerne tog hurtigt en timeout, men det stoppede ikke Bears fra at være varme. Darko Jukic og Tylor Ongwae fyrede hver især en succesfuld treer afsted. Amerikanske Ryan Evans ville også lege med, og han satte også to flotte treere. Bakken Bears var dermed oppe med 20-8 efter seks minutter spillet af første periode. Udeholdet kom slet ikke til scoringer, fordi Bears stod godt i forsvaret. Dette fik ukrainerne til at lave mange turnovers. Bjørnene fortsatte de gode takter mod slutningen af perioden, men ukrainerne kom også bedre med. Første periode sluttede med en stilling på 34-20 i Vejlby-Risskov Hallen.

Anden periode begyndte med samme fortegn som første periode. Hjemmeholdet fra Bakken Bears satte sig på tingene allerede fra start. Et meget fokuseret udlæg fra de danske mestre. Aarhusianerne var på forhånd udnævnt som favoritter i kampen, og de levede bestemt op til forventningerne til dagens kamp. Stillingen var 42-26 med fire minutter spillet af anden periode. Særligt hjemmeholdets Darko Jukic var brandvarm med 17 point mod slutningen af perioden. En af grundene til, at Bakken Bears kom til mange point i de første to perioder skyldes blandt andet, at man havde dobbelt så mange rebounds som ukrainerne.

Bakken Bears fortsatte det gode spil i begyndelsen af tredje periode med masser af point på tavlen. Defensiven havde dog ikke helt fået fat, og det påpegede cheftræner Steffen Wich også med tilråb fra sidelinjen. Intensiteten skulle holdes i begge ender ad banen. Kampens helt store oplevelse i form af Darko Jukic blev skiftet ud med fem minutter tilbage af tredje periode med fine ovationer fra publikum. Bears-spilleren havde scoret ikke mindre end 24 point midtvejs inde i tredje periode. Holdet havde dog ingen planer om skrue ned for gassen, selvom topscoren gik ud. Bakken Bears udbyggede i stedet føringen med fine scoringer fra blandt andre Morten Sahlertz og amerikanske Hayden Dalton. Tredje periode sluttede med stillingen 92-67.

Fjerde og sidste periode åbnede med et brag, da Hayden Dalton satte en lang treer efterfulgt af flere scoringer i træk fra de danske mestre. Bredden viste atter engang at gøre en kæmpe forskel. Tobin Carberry har indtil videre vist blændende form i den europæiske turnering, hvor han også blev fremhævet af forbundet FIBA. Han var dog ikke meget for at rose sig selv efter kampene. Han påpegede bare, at selvom han havde spillet en glimrende kamp, så ville det måske være en anden næste gang. Han nævnte eksempelvis i den forbindelse Darko Jukic, og det havde han bestemt ret i med Darko Jukic som dagens topscorer. Uret sagde fire minutter tilbage af kampen, men hjemmeholdet fra Bakken Bears havde bestemt ikke tænkt sig af slippe speederen. Holdet kørte på med fuldt fokus i begge ender. De danske mestre havde hele seks spillere på den anden side af ti point. Bakken Bears kørte endnu engang modstanderne over i Vejlby-Risskov Hallen foran et veloplagt hjemmepublikum. De danske mestre besejrede de ukrainske mestre fra Cherkaski Mavpy med 121-89 og meget skal derfor gå galt, hvis ikke danskerne skal sætte sig på førstepladsen i gruppen inden den sidste kamp på udebane mod Z Mobile Prishtina. Bjørnene vandt den første kamp med 108-84. Det betyder, at hvis Bakken Bears skal miste førstepladsen i gruppen, så skal man tabe med 25 point. Det ligner derfor unægteligt en førsteplads i gruppen og dermed en bedre seedning til næste runde.

Mest scorende spiller blev Darko Jukic med 26 point.

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson
27 sep 2023

Nederlag til Norrköping betyder FIBA Europe Cup i denne sæson

Bakken Bears spiller FIBA Europe Cup i sæsonen 2023-24. Det står klart efter et...
Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre
26 sep 2023

Næste forhindring før Champions League er de svenske mestre

Efter en flot sejr i første Champions League kvalifikationsrunde imod KB Peja fra Kosovo...
BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler
26 sep 2023

BearsPLUS med stil hos Rosborg Møbler

Tirsdag 26. september var Rosborg Møbler værter for BearsPLUS netværket - og de var...
Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League
25 sep 2023

Sikker sejr i første kval-kamp til Basketball Champions League

Bakken Bears fik en fremragende start på den første kvalifikationskamp i Basketball Champions League...
NEWS ARCHIVE