2018-12-19

Aftenens kamp mod finske Kataja Basket startede med Bakken Bears som det bedste hold. Aarhusianerne spillede med højt tempo fra begyndelsen, og man fremtvang flere fejl fra finnernes side i indledningen. De danske mestre var velspillende fra begyndelsen, og det blev bedst illustreret med en alley-oop til Ryan Evans efter blot et minut. Kataja kom efterfølgende en smule bedre med, men Bakken Bears var foran med 10-4 efter fire minutter af første periode. Det danske mandskab fortsatte dominansen i de efterfølgende minutter, og med en treer fra Adama Darboe til stillingen 17-7 i Bears’ favør, tog finnerne en timeout. Dette virkede dog ikke til at løse problemerne for det finske hjemmehold, eftersom Bakken Bears fortsatte ufortrødent. Amerikanske Hayden Dalton lukkede en yderst godkendt første periode af med en lang treer til stillingen 27-15 i danskernes favør.

Anden periode åbnede lidt langsomt fra begge mandskaber. De danske mestre var forsat mest produktive i forhold til pointtavlen, men mange angreb blev ikke spillet ordentligt igennem, og for mange skud blev brændt. Det var indledningsvist ikke det samme tempo som i første periode. Det ændrede dog ikke på, at Bakken Bears førte med 37-20 halvvejs inde i perioden. De danske mestre virkede dog fortsat til at være i fuld kontrol. Man sad med indtrykket af, at danskerne reelt kunne afgøre kampen, hvis man spillede en disciplineret sidste halvdel af anden periode i begge ender ad banen. Finnerne havde utrolig svært ved at sætte sit aftryk på kampen og ikke mindst dæmme op for danskernes offensiv. Men bedst som man troede, at danskerne skulle forsøge at lukke kampen inden pausen, så satte det finske hjemmehold tre treer og bragte sig tilbage i kampen kun nede med 12 point. Så hurtigt kan det gå. De gode sekvenser fra Kataja virkede dog ikke til at få de danske bjørne til at ryste i pelsen. Bears slog hurtigt tilbage og sluttede perioden bedst af. De to hold kunne gå til pause med stillingen 32-53 i Bears’ favør.

Bakken Bears åbnede tredje periode ved at være godt skydende bag trepointslinjen. Darko Jukic og Tylor Ongwae kvitterede med to hurtige af slagsen, og det gjorde det blot endnu sværere for det finske hjemmehold at følge trop. Kataja fik dog efterfølgende sat nogle gode angreb sammen med tre treere i træk. De formåede derfor at lukket lidt af det store forspring, men der var fortsat et kæmpe stykke arbejde, der skulle gøres, hvis de skulle tilbage i kampen for alvor. Værterne virkede dog netop til at ville arbejde hårdt, og mod tredjeperiodes slutning havde de arbejdet sig stille og roligt tilbage i kampen ved kun at være bagud med 11 point. Darko Jukic satte en vigtig scoring til sidste efter en dårlig periode fra Bears. Bakken Bears taber tredje periode med 12 point. Stillingen var 58-71 efter tredje periode.

Den dårlige periode virkede til at sætte ild under Bakken Bears-spillerne. Holdet åbnede fjerde og sidste periode bedst med flotte scoringer. De danske mestre kendte også vigtigheden af, at man kunne spille sig tættere på knockoutfasen med en storsejr, eftersom det indbyrdes regnskab bliver afgørende i tilfælde af pointlighed i gruppen. Bjørnene havde i de indledende minutter scoret seks point mere end de finske modstandere. Særligt amerikanske Ryan Evans spillede en flot kamp, og han stod noteret for 19 point i kampen for Bakken Bears. Aarhusianerne spillede en flot sidste halvdel af fjerde periode, og det resulterede i en komfortabel føring på 100-82 til Bakken Bears med to minutter tilbage af kampen. Føringen holdt også som forventet til slut, og Bjørnene kunne dermed hente endnu en sejr i Europa. Kampen endte 89-104.

Tilmelding til sommer camps er åben
24 apr 2024

Tilmelding til sommer camps er åben

Tilmeldingen til to af sommerens camps er nu åben. Det er den traditionelle Bears...
Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig
23 apr 2024

Bakken Bears kan forvente massivt publikum mod sig

Torsdag aften kl. 19:15 tager Svendborg Rabbits imod Bakken Bears i Rise Sparekasse Arena...
Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne
22 apr 2024

Bears tager stensikkert første stik i semifinalerne

Bakken Bears spillede sig til en stensikker sejr i den første semifinale over Svendborg...
Spotlight med fysisk coach Andreas KC
22 apr 2024

Spotlight med fysisk coach Andreas KC

Hvem er det der holder bjørnene flyvende, specielt når de har et presset kampprogram? Det...
NEWS ARCHIVE