2018-12-19

Aftenens kamp mod finske Kataja Basket startede med Bakken Bears som det bedste hold. Aarhusianerne spillede med højt tempo fra begyndelsen, og man fremtvang flere fejl fra finnernes side i indledningen. De danske mestre var velspillende fra begyndelsen, og det blev bedst illustreret med en alley-oop til Ryan Evans efter blot et minut. Kataja kom efterfølgende en smule bedre med, men Bakken Bears var foran med 10-4 efter fire minutter af første periode. Det danske mandskab fortsatte dominansen i de efterfølgende minutter, og med en treer fra Adama Darboe til stillingen 17-7 i Bears’ favør, tog finnerne en timeout. Dette virkede dog ikke til at løse problemerne for det finske hjemmehold, eftersom Bakken Bears fortsatte ufortrødent. Amerikanske Hayden Dalton lukkede en yderst godkendt første periode af med en lang treer til stillingen 27-15 i danskernes favør.

Anden periode åbnede lidt langsomt fra begge mandskaber. De danske mestre var forsat mest produktive i forhold til pointtavlen, men mange angreb blev ikke spillet ordentligt igennem, og for mange skud blev brændt. Det var indledningsvist ikke det samme tempo som i første periode. Det ændrede dog ikke på, at Bakken Bears førte med 37-20 halvvejs inde i perioden. De danske mestre virkede dog fortsat til at være i fuld kontrol. Man sad med indtrykket af, at danskerne reelt kunne afgøre kampen, hvis man spillede en disciplineret sidste halvdel af anden periode i begge ender ad banen. Finnerne havde utrolig svært ved at sætte sit aftryk på kampen og ikke mindst dæmme op for danskernes offensiv. Men bedst som man troede, at danskerne skulle forsøge at lukke kampen inden pausen, så satte det finske hjemmehold tre treer og bragte sig tilbage i kampen kun nede med 12 point. Så hurtigt kan det gå. De gode sekvenser fra Kataja virkede dog ikke til at få de danske bjørne til at ryste i pelsen. Bears slog hurtigt tilbage og sluttede perioden bedst af. De to hold kunne gå til pause med stillingen 32-53 i Bears’ favør.

Bakken Bears åbnede tredje periode ved at være godt skydende bag trepointslinjen. Darko Jukic og Tylor Ongwae kvitterede med to hurtige af slagsen, og det gjorde det blot endnu sværere for det finske hjemmehold at følge trop. Kataja fik dog efterfølgende sat nogle gode angreb sammen med tre treere i træk. De formåede derfor at lukket lidt af det store forspring, men der var fortsat et kæmpe stykke arbejde, der skulle gøres, hvis de skulle tilbage i kampen for alvor. Værterne virkede dog netop til at ville arbejde hårdt, og mod tredjeperiodes slutning havde de arbejdet sig stille og roligt tilbage i kampen ved kun at være bagud med 11 point. Darko Jukic satte en vigtig scoring til sidste efter en dårlig periode fra Bears. Bakken Bears taber tredje periode med 12 point. Stillingen var 58-71 efter tredje periode.

Den dårlige periode virkede til at sætte ild under Bakken Bears-spillerne. Holdet åbnede fjerde og sidste periode bedst med flotte scoringer. De danske mestre kendte også vigtigheden af, at man kunne spille sig tættere på knockoutfasen med en storsejr, eftersom det indbyrdes regnskab bliver afgørende i tilfælde af pointlighed i gruppen. Bjørnene havde i de indledende minutter scoret seks point mere end de finske modstandere. Særligt amerikanske Ryan Evans spillede en flot kamp, og han stod noteret for 19 point i kampen for Bakken Bears. Aarhusianerne spillede en flot sidste halvdel af fjerde periode, og det resulterede i en komfortabel føring på 100-82 til Bakken Bears med to minutter tilbage af kampen. Føringen holdt også som forventet til slut, og Bjørnene kunne dermed hente endnu en sejr i Europa. Kampen endte 89-104.

Fra NBA-draft til Bakken Bears
05 aug 2022

Fra NBA-draft til Bakken Bears

Tony Carr blev i 2018 valgt som nummer 51 i NBA-draften af New Orleans...
Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd
29 jul 2022

Bakken Bears skal spille Champions League kvalifikation i Beograd

Mellem 21. og 25. september spilles der Basketball Champions League kvalifikation i i fire...
Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring
26 jul 2022

Bakken Bears henter spiller med NBA-erfaring

For første gang i Bakken Bears historie har klubben skrevet kontrakt med en spiller...
Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien
14 jul 2022

Bakken Bears henter ung amerikaner i Italien

Bakken Bears har skrevet kontrakt med den 23-årige amerikanske power forward Elijah Childs, som...
NEWS ARCHIVE